Audiokniha Skalní plemeno

Ve výslužbě - Luciferova holka
Do poklidné vesnice, v níž vysloužilý detektiv Arno tráví podzim života, se přistěhuje rušivý živel. Mladík s přezdívkou Lucifer začne ve Lhotě působit rozruch svým podivným a násilnickým chováním. Konflikty s místními vyústí ve zmizení mladíkova děda. Přestože jsou vši…

Zhoř: Učedník kouzelníka Čáryfuka
Za starých časů panoval v Čechách král, no - jakpak se jmenoval? K jeho dvoru patřil také kouzelník Čáryfuk...Po večerech si dělal Čáryfuk sám sobě kouzla pro radost. Když se mu chtělo spát, proměnil svůj starý střevíc v krásnou bílou postel. Lehl si a proměnil pak druh…

Návrat k přírodě - Meditace: Vnitřní zvíře, Strom
Návrat k přírodě - Meditace: Vnitřní zvíře, Strom - audiokniha obsahuje meditaci, jejíž autorkou je Jiřina Slámová. Účinkuje autorka. Meditace vnitřní zvíře Vnitřní zvíře je archetyp, tedy jedna ze složek naší duše. Představuje naši přirozenost a trvalé spojení s přír…

Malá mořská víla
Malá mořská víla v pohádce na motivy příběhu H. CH. Andersena je nejmladší a zároveň nejkrásnější a nejzvědavější dcerou mořského krále. Každý den jej přemlouvá, aby se mohla podívat do cizího světa lidí.Vynořit se nad hladinu však bude moci až v první den své dospělos…

Tichý jazyk
Královský písař Jiří Adam z Dobronína se vydává na vídeňský císařský dvůr. Jeho úkolem je vypátrat špeha v nejvyšších kruzích české šlechty. Královský písař Jiří Adam z Dobronína se spolu se svými pomocníky Petrem a Rozárkou vydávají z rozkazu nejvyššího královského kom…

Emil Běžec
Emil Běžec - audiokniha obsahuje úryvky z prvního uceleného životopisu sportovní legendy doplněné dokumentárními nahrávkami. Čte Ivan Trojan. Autor Pavel Kosatík. Režie Aleš Vrzák. Rozhlasová nahrávka z roku 2016. „Byl jednou jeden Emil, běžec, Zátopek. Běhal a běhal, …

Dobrodružství hraběte Lydericha
V příběhu o přátelství, lásce i zradě ožívají v postavě prvního flanderského hraběte rytířské ctnosti evropského středověku: udatnost v boji, vazalská věrnost, ušlechtilost mysli, služba dámě, křesťanská víra.Alexandre Dumas starší, vlastním jménem Davy de la Pailleteri…

Rakev: Odplata
Rafael de Santis býval vojákem Panamerické konfederace, účastnícím se bojů proti rozpínavé Asijské hegemonii. Pak však během přísně tajné mise k vědecké vesmírné stanici Enheduanna, skryté v jednom z Lagrangeových bodů systému Slunce-Země, přišel o nohy a také o část pa…

Northangerské opatství
Upřímné srdce hledá pravou lásku. V příběhu sedmnáctileté Catherine, chytré a dobrosrdečné dívky, rozehrává autorka svůj nezaměnitelný smysl pro humor a ironii na pozadí kulis módního lázeňského města a strašidelných gotických románů. „Když je nějaké slečně souzeno být …

Obraz Doriana Graye
Rozhlasová dramatizace slavného románu Oscara Wilda z roku 1980 o stále mladičkém Dorianovi, který nadchl Basila Hallwarda svým půvabem a nevinností, a tak jeho tvář zvěčnil na plátnu. Basilův přítel poté Doriánovi ukázal všechny krásné možnosti života včetně drogových …

Tajná historie
Co by dokázalo dohnat pět rozumně uvažujících lidí k vraždě? Richardovi se na univerzitě podaří zařadit mezi elitní kroužek pěti studentů klasické řečtiny a užívá si idylu intelektuálního přátelství v uzavřené skupince. Následný rozklad sounáležitosti mu tedy připadá o …

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Miláčku, zdechni!
Obraťte se s důvěrou na šamana. Od autorky knih Indiánský erotikon a jak jsem rodila syna z kmene Čerokí. Třicet povídek napsaných s vtipem a respektem k indiánské tradici a způsobu života. Životní zkušenost Danky Štoflové je unikátní: česká malířka odjela zkusit štěstí…

100 statečných - Host č. 19 - Martin Chadima 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Chadima (pedagog, teolog, filosof)

Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol
Vyprávění pro děti v mateřské škole o tom, co je to svítání, poledne a večer, co se v té době děje v přírodě, co musí udělat maminka a tatínek, když se probudí, o co vše se musí postarat ráno, v poledne i večer.... Vyprávění je protkané dětskými říkánkami a hádankami a …

Jedna želva za druhou
Je v pohodě nebýt v pohodě. Šestnáctiletá Aza se sice jmenuje příjmením stejně jako slavný detektiv, ale přesto neměla vůbec v plánu pátrat po záhadně zmizelém miliardáři, s jehož synem se v dětství přátelila. V sázce je však sto tisíc dolarů a její nejlepší kamarádka D…

100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Toufar (spisovatel a novinář, popularizátor kosmonautiky)

Město a jeho nejisté zdi
Ty jsi to byla, kdo mi vyprávěl o tom městě. Město a jeho nejisté zdi – dlouho očekávaný román Harukiho Murakamiho volně navazuje na autorovu starší novelu z roku 1980 a tematicky se prolíná s jeho kultovním dílem Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Bezejmenný vypravě…

Prázdniny s Julií
„Sem zvědavá, co teď uděláš, snoubenče,“ pravila Julie ďábelsky. Zděděná neteř Julie, v kostce životní tragédie pana Boučka, sice studuje internátní školu v Praze, ale dvouměsíční letní prázdniny tráví – vedle neděl – u strýce ve vile v Doušovicích. Mírumilovný a svobod…

Ryba Chyba
Kdo tvrdí, že ryby jsou němé, ať zmlkne. Protože nezná rybu s velkým R! Někdo by ji považoval za chybu. Ne-li Chybu. Tahle příslušnice rybí říše je s plaváním na štíru a chodí po dně, jelikož má dvě nohy. Navíc nosí brýle, poněvadž ráda čte, a v kuchyni se otáčí jako m…

Nora - Domeček pro panenky
Příběh o společenském postavení ženy, která nemohla být tím, kým chtěla, ale byla nucena žít jako vzorná manželka a matka. V příběhu sledujeme proměnu loutky ve svébytnou bytost. Nora nechce být jen loutkou a události, které ji čekají, ji donutí uvědomit si svou situaci…

Dobrodružství Billa Madlafouska
Audiokniha obsahuje deset příběhů z úspěšné knížky knihy pro děti Dobrodružství Billa Madlafouska v neodolatelném podání Oldřicha Kaisera. Devítiletý Bill je školák, který se s rodiči přestěhoval z Prahy do malého města. V Novém Strašecí potkává nové kamarády a zažívaj…

Příběhy kouzelného stromu: Vzhůru na kouzelný strom
Nečekejte na zázrak, vylezte si pro něj až do oblak! Vzpomenete si ještě na ten pocit, kdy byl svět kolem vás nabitý nevyřčenými kouzly? Pro Toma, Evu a Terezku se tento pocit stal skutečností ve chvíli, kdy překročili příkop Začarovaného lesa. Když se stěhují z města n…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…