Audiokniha Skácel: Pohádky z Valašského království

Téma číslo jedna
Sedm chlapců popsalo zeď kostela protikatolickými hesly. Tento malý delikt se ocitnul v soukolí velkých dějin a tak měl na zúčastněné fatální dopad. Poslechněte si hru, kde v hlavních rolích účinkují Svatopluk Beneš, Petr Svoboda, Miloš Hlavica, Viktor Preiss, Josef Vel…

Hlava plná lásky
Bee Königswasserová se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Kdyby Marii NASA nabídla vedení neuroinženýrského projektu, jistě by neváhala ani vteřinu. Matka moderní fyziky ale nikdy nemusela spolupracovat s Levim Wardem. Samozřejmě, Levi je př…

Losos v kaluži
Cynická Bára není typ holky, která se ráno probudí se sexy rozcuchem, protáhne se a na první pokus vyfotí #nomakeup selfie, za kterou dostane 200 lajků, než dojde do koupelny. Je spíš ten typ holky, která se ráno bojí podívat do zrcadla, na zůstatek účtu a do lednice. J…

Moc faktov
Čo myslíte – porazili by ste vo vedomostnom teste šimpanza? Táto audiokniha vám možno prezradí že – nie. Na základné otázky o našej planéte, napríklad koľko percent populácie žije v extrémnej chudobe, akým tempom rastie počet obyvateľov, aká je úroveň vzdelávania, aký n…

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Mrazivé vyhlídky
Blíží se Vánoce a na městečko Lost Creek se snášejí sněhové vločky. V autosedačce potichu pláče tříletý chlapeček. Jeho matka, studená jako led, leží zhroucená na volantu. O pár dnů později je nalezena další mrtvá matka s přeživším dítětem. Detektiv Madison Harperová bě…

Mrazivý polibek
Strigojové útočí na vampýrskou akademii Zákeřní Strigojové nepolevují ve svém plánu ovládnout svět vampýrů. Dhampýrka Rose, v jejíchž žilách koluje krev vampýrů a lidí, může útočníkům lépe čelit než její spolužáci. I přesto se ocitá v obrovském nebezpečí. Zákeřní Strigo…

Jako hvězdy v temné noci
Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovo…

Propustka na svobodu
Historická freska odehrávající se na pozadí dějin Skotska, Anglie a Nového světa, jejímiž protagonisty jsou mladí lidé a jejich dobrodružná cesta za svobodou… Mladý Mack touží odnepaměti po svobodě, miluje zelené vrchy Skotska a sní o bílém domku, dětech a ženě. Je však…

O dracích a sedmi
Trápí vás kašel, rýma nebo bolest hlavy? Žaludeční vředy, slabé srdce či diabetes? Bojíte se rakoviny? Každé známe nemoci vás zbaví RUDÝ ZÁZRAK™.* Schizofrenie je minulostí. Únava nepřijde ani po dvou dnech bez spánku. Alergie vám budou cizí. Stačí tři tabletky denně. R…

Pečuj o své démony
Starobylá moudrost pro vyřešení vnitřního konfliktu Autorka poprvé přizpůsobuje revoluční moudrost největší tibetské duchovní učitelky západnímu vnímání, a zpřístupňuje tak nesmírně účinnou metodu pro vypořádání se s vnitřními nepřáteli, kteří podkopávají ty nejlepší zá…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Život víry 2026/05
Z obsahu čísla: * Přiznat porážku je začátek vítězství (rozhovor s Pederem Tellefsdalem) Podle norského stratéga politických kampaní mají sdílení evangelia a předvolební komunikace mnoho společného. V rozhovoru mj. popisuje, jak v suterénu kostela mezi Anonymními alko…

Ve světle Pravdy. Poselství Grálu
Ve světle Pravdy - audiokniha provázející všemi aspekty pozemského života z pera Abd-ru-shina, vlastním jménem Oskar Ernst Bernhardt. Podává ucelený obraz světa kolem nás a odpovídá na otázky po smyslu lidské existence. Autor vede čtenáře k osamostatnění, k vnitřní svob…

Jak nasytit planetu
Renomovaný vědec Václav Smil nabízí střízlivý, na faktech postavený pohled na globální potravinové systémy. Ukazuje, že svět sice produkuje dost kalorií, ale selhává v jejich distribuci a omezení plýtvání. Věnuje se dopadům živočišné výroby, limitům ekologického zeměděl…

Chystáte se udělat strašnou chybu!
Všichni děláme rozhodnutí. Denně, každou hodinu, každou minutu. Tak často, že si to ani neuvědomujeme. Přesto i ti nejchytřejší a nejzkušenější z nás chybují, občas dokonce často a předvídatelně. A to vše proto, že jsme v pasti svých nevědomých kognitivních procesů – na…

Vražda v Mallowan Hall
Malebný Mallowan Hall nie je ako ostatné vidiecke sídla učupené medzi zvlnenými devonskými kopcami. Železnou rukou, ale navlečenou v elegantnej rukavičke, tu vládne sympatická gazdiná Phyllida Brightová. Phyllida sa netají záľubou v detektívkach. Aj keď Phyllida je zvyk…

Život bez chronické bolesti
Vystupte ze začarovaného kruhu chronické bolesti. - Jak se liší neuroplastická a strukturální bolest? - Jak se vymanit z cyklu chronické bolesti? - Co dělat, když se bolest vrátí? VÝZKUMY OVĚŘENÁ A PRAXÍ POTVRZENÁ LÉKAŘSKÁ METODA K PROLOMENÍ ZAČAROVANÉHO KRUHU CHRONICKÉ…

Překážka jako cesta
Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo…

Maigret - S úctou Picpus
Vědma si smrt nevyvěštila. I podezřelí jsou na zabití, ale kampak s tím na Maigreta! Policie nezabránila ohlášené vraždě věštkyně, před níž ji varoval vzkaz s podpisem „Picpus“. Kdo by taky ohlídal 482 jasnovidek na území Paříže! Ani ubohá slečna Jeanna svůj osud z kou…

Nebe nezná vyvolených
Při návštěvě přítele v malém sanatoriu ve švýcarských horách učiní stárnoucí automobilový závodník Clerfayt nezávaznou nabídku krásné a křehké Lillian. Nevyléčitelně nemocnou dívku pomalé umírání pod lékařským dozorem natolik ubíjí, že se rozhodne nepříliš vážně míněný …

Nikdy sa nezastavím
Vždy a všade sa musí nájsť nejaký rebel, ktorý vidí tie vysoké múry a prekážky, ktoré nás brzdia a rozdeľujú, a všetkým naokolo ukáže, že nič nie je nemožné, a zbúra ich. Mal by to byť niekto, kto je výnimočný a kto dokáže iných motivovať pozrieť sa na svet inak. Prečo …

Divokým Kurdistánem
Kara ben Nemsí zachraňuje šejkova syna. Ve stínu Pádišáha se odehrává v horách Kurdistánu, kde leží pevnost Amádija, odkud má Kara ben Nemsí osvobodit syna šejka Amína. Hrdinové mají hodně co dělat v okolí měst Mosul a Amádija. Kara ben Nemsí se s přáteli, šejkem Muhamm…

Hvězdní honáci
Velkolepé galaktické dobrodružství pojaté ve stylu starých westernů. Mezihvězdnou přepravu zajišťují gigantické hyperprostorové bytosti zvané „krávy“. Na jejich cestě napříč prostorem je doprovázejí jejich ochránci, vesmírní „honáci.“ Celá osídlená Galaxie se však ocitá…