Audiokniha Sittafordská záhada

Černý mnich
Nejrozsáhlejší část díla ANTONA PAVLOVIČE ČECHOVA (1860–1904) tvoří povídky. Napsal jich na pět set. Ne všechny jsou stejně slavné jako jeho šest dramat, velká část z nich je však dodnes po celém světě znovu a znovu překládána a v nejrůznějších souborech vydávána a čten…

Život víry 2019/5
Život víry 2019/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čte Kateřina Hodecová. Z obsahu čísla: * téma: Vztah s Neviditelným - Jako křesťané víme, že bychom měli trávit čas při modlitbě a čtení Bible. Ale co když nás to nebaví? Jak číst …

Uspořádání světa
Uspořádání světa - audiokniha obsahuje analytický pohled na stav politického a společenského uspořádání dnešního světa. Vlivný politolog, historik a bývalý ministr zahraničí Spojených států předkládá ve své nejnovější práci z roku 2014 mnohostranný, historickými a polit…

Zlodějové
Dvě frašky na jedno téma z lepší i horší společnosti. S použitím kupletů Josefa Kříže a Eduarda Basse a s citacemi z dobového tisku Osoby a obsazení: hlasatel (Miroslav Moravec), zpěvák + Lolotčin milenec (Jan Faltýnek), malíř (Ladislav Mrkvička), zloděj (Josef Dvořák),…

Hrdinové severu
Historie dobývání Severního ledového oceánu. Na motivy knihy Příběhy objevitelů a dobyvatelů napsal Jiří Hromádko.Jak vzniklo jméno Antarktida a jak probíhala plavba k ní? Jak se objevovalo spojení mezi Evropou a bohatou Asií. Po kom nese jméno Beringovo moře? Kdy byla …

Luk královny Dorotky
Šest rozmarných milostných příběhů zdůrazňuje Vančurovo mistrovské vypravěčství.

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Kulda Kulíšek
Neobyčejné příhody a dobrodružství malého medvídka Kulíška. Osoby a obsazení: medvídek Kulda Kulíšek (Jaromír Hanzlík), pejsek Hafík Tkanička (Jaroslav Kepka), medvěd Chlupáč (František Hanus), tulák (Zdeněk Řehoř), vyprávěč (Karel Höger).Původní rozhlasová nahrávka, v…

Čapek: Povídky a apokryfy
Povídky z jedné a druhé kapsy a Apokryfy patřily a stále patří k nejúspěšnějším knihám klasika české moderní prózy Karla Čapka. V šedesátých letech minulého století natočil Supraphon některé z povídek a aforismů s tehdy předními interprety, kteří dnes představují legend…

Klan Rudé lišky
Audiokniha Klan Rudé lišky obsahuje třináctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #13 Nastal čas, aby přicházející nová generace hraničářů převzala svou zodpovědnost a chránila Araluenské království. Hraničářka Maddie úspěšně ukončila třetí rok své…

Pavel, Rauvolf: Pověsti českých hradů a zámků
Velkorysý projekt kapely Čechomor a Supraphonu. Celkem na třech albech vycházejí postupně pověsti hradů a zámků na Moravě (ty byly již vydány na podzim roku 2008), v Čechách (vycházejí nyní) a ve Slezsku (vyjdou na podzim 2009). Legendy, opředené kolem tajemných staveb …

Síla rozumu v bláznivé době
Vlastní názor nebolí. Mysleme kriticky. Jak se zorientovat v současném veřejném prostoru? Jak nepodlehnout zjednodušujícím pravdám? Musíme používat vlastní úsudek. Slovenský bestseller nyní v češtině. „Držíme se zuby nehty vlastních iluzí, které mají zkrášlit náš svět. …

Deník 1938-1945
Příběh dívky, která přežila holocaust. Vůbec první vydání autentického deníku pražské židovské dívky vychází s předmluvou Zdeňka Mahlera a doslovem Ivana Klímy. Deník Helgy Weissové je autentickým svědectvím dívky z pražské židovské rodiny, která přežila hrůzy druhé svě…

Temna strana mozgu
Nekonečný rušivý prúd myšlienok v podvedomí výrazne ovplyvňuje naše životy. Jedno je však isté. Dokážeme to zmeniť. Renomovaný výskumník, Stefan Kölsch, prináša fascinujúci pohľad do skrytých zákutí nášho vnímania a rozhodovania. Väčšina našich reakcií prebieha automati…

Figarův rozvod
Ve své hře Figarův rozvod (1936) Ödon von Horváth domýšlí a rozehrává osudy hrdinů Beaumarchaisovy Figarovy svatby. Zasazuje je ovšem do své současnosti - stejně bouřlivé jako předrevoluční Francie, avšak poněkud krutější a syrovější.Z nedlouhého Horváthova života patří…

Mít vše hotovo
Audiokniha Mít vše hotovo vás naučí, jak se vyhnout typickým chybám při zvládání stavu, který většina z nás nazývá „nestíhám“. David Allen v ní vysvětluje, jak si pomocí metody GTD (Getting Things Done) rozdělit velký, zdánlivě neohraničený úkol na menší, konkrétní krok…

Dorothea - vévodkyně Kuronská
Uslyšíme příběh jedné z nejkrásnějších žen Evropy, obdivované básníky i učenci, která proslula svou inteligencí a schopností "držet moc v křehkých rukou" na pozadí velkých historických událostí přelomu 18. a 19. století.Helena Sobková posledním románem doplnila své dvě …

Večerníček vypráví vánoční pohádky
Vánoce s Večerníčkem a nejznámějšími pohádkami a koledami Hovoří a zpívají Josef Dvořák, Václav Vydra, Vojtěch Kotek, Jiřina Bohdalová, Marek Eben, Jitka Molavcová, Anička Slováčková a další Koledy zpívají Bambini di Praga (řídí Bohumil Kulínský), Kühnův dětský sbor (…

Kubátová: Pohádky ze strakatých vajíček
Marie Kubátová (*8.8.1922 - †6.6. 2013) jedna z nejznámějších autorek knih pro děti se inspirovala ve své bohaté povídkové a pohádkové tvorbě krkonošských folklorem. Pohádky ze strakatých vajíček je soubor pohádek o podivných, ale túze důležitých lesních bytůstkách... "…

Kominická Cácorka
Pětkrát bude Petr Nárožný vyprávět pohádky z původního seriálu Ireny Obermannové o klukovi Benjamínovi, jeho kominické kamarádce Cácorce a taky o Černočerném Dýmu, který roznáší po světě jenom samou neplechu.

Hodina v rodném městě
Po roce 1945 se do popředí zájmu mnoha národních literatur dostalo prožité trauma války a následky, které přinesla. Mnozí autoři také čerpali z vlastních zkušeností ze zákopů, zajetí, věznění v koncentračních táborech nebo (v případě německých literátů) také z vynucenéh…

Vločky rozprávočky
Snehové vločky sú veľmi dôležité. Robia zimu zimou. Poletujú po krajine a kým padnú na zem, vypočujú si veľa príbehov. Tak raz pristala jedna vločka na nos pánovi kronikárovi, ktorý si do svojej veľkej knihy zapisoval rozprávočky zo studených krajín, aby sa na ne nezabu…

Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky
„Model světa je lepší mít v cajku“ Jak funguje naše mysl, jak se zbavit úzkostí a nejistot? Jednou z cest jsou „mimořádné“ stavy vědomí, například meditace. Kniha Jiřího Charváta je nejen poučením, ale přináší i pochopení a úlevu. Chcete pochopit, jak se tvoří naše „já“…

Lásko má, ty nevíš
Směšné bilancování plné tragiky. S Alenou Vránovou a Pavlem Soukupem v hlavních rolích. V původní rozhlasové hře Jiřího Justa se ocitnete uprostřed vzpomínek muže a ženy ve zralém věku. Vzpomínají na studentská léta, na lásky, pošetilosti, zklamání i chvíle štěstí. Nejs…

Život víry 2024/04
Život víry 2024/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Přitahují mě problémové situace“ – rozhovor s Pavlem Plchotem Kazatel, během jehož …