Audiokniha Sittafordská záhada

Pochovejte mě pod podlahu
„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu…

Nejdivočejší sny
Dylan Casablancasová je pro Rhylanda Coltridge zakázané ovoce – mladší sestra nejlepšího kamaráda a žena s pořádnou dávkou problémů. Jenže když okolnosti donutí oba sehrát roli zasnoubeného páru, hra na lásku začne být až nebezpečně skutečná. Sukničkář Rhyland je přesně…

100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Hofman (antikvář)

Druhá derivace touhy
Audiokniha Druhá derivace touhy: Člověk duše vnější s podtitulem Úvahy nad (ne)končícími otázkami obsahuje knižní bestseller, jehož autorem je český ekonom Tomáš Sedláček. Čte Tomáš Sedláček a Martin Myšička. Audiokniha úvah nadčasově komentuje události, které se během …

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Nepil: Naschválníčci
Naschválníčci autora Františka Nepila, to jsou malí trpaslíci Škudibík a Mezulán, kteří většinu času prospí. Jakmile ovšem uslyší řinčení stanových kolíků a kouzelné slovíčko „tábor", jsou okamžitě na nohou. Žít s nimi není vůbec lehké – neustále hledají způsoby, jak vá…

Mládí v hajzlu 1: Mladík v odboji
Je těžký bejt čtrnáctiletým intelektuálem v zaprděným maloměstě. Deník Nicka Twispa, předčasně vyspělého „puberťáka“, od ďábelsky inteligentního C. D. Payna. Nemilosrdně otevřený humor je rafinovaně založen na kontrastu dětské naivity a stereotypního světa dospělých. Ni…

Sůl nad zlato
Král stárne a slábne a rád by předal vládu jedné ze svých dcer. Neví ale, kterou vybrat. Má je všechny stejně rád. Na radu proradného rádce má rozhodnout láska o tom, která z dívek bude kralovat. Nejstarší Alžběta je bojovnice, prostřední Karolínka se pořád parádí a nej…

Kundera: Ptákovina
Na mimořádnou událost českého kulturního života aspiruje nečekaný objev v archivu Divadla Na zábradlí. Jde o autentický záznam představení hry Milana Kundery Ptákovina ze dne 14. 1. 1970, těsně před cenzurním zákazem hry. Zápletka příběhu je jednoduchá: ředitel školy na…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Hranice stínu
Román českého spisovatele žijícího po roce 1948 v exilu líčí dramatickou cestu moderního vykořeněného člověka k nalezení vlastní identity: třicátník Prokop Randa se vrací do rodné vesnice, kde hledá klid a vyrovnání s životními neúspěchy.Účinkuje: František Derfler Reži…

Pan Todero Brumla aneb Starý protiva
Je nepříjemný na lidi. Na všechno má tisíc řečí. Věčně si stěžuje, nikdo a nic mu není vhod. A navíc je takový lakomec, že omezuje celou rodinu. Todero Brumla je prostě člověk, kterého byste doma mít nechtěli. A přes všechnu svou odpudivost vyvolává smích, protože jeho …

Studánko, studánko, hluboká...
Mladičká Eva touží po herecké kariéře. NA DAMU ji ale nevzali, a tak zkouší štěstí u zájezdové skupiny vysloužilých operetních zpěváků. V hlavní roli Daniela Kolářová.Osoby a obsazení: Eva (Daniela Kolářová), Tonek (Petr Svojtka), Dušek (Ivo Gübel), Lotka, jeho žena (St…

Rok v Provenci
„Vítejte v krajině levandule, výborného vína a lanýžů.“ Humorné vyprávění, ze kterého dýchá provensálská atmosféra plná skvělého jídla, místních zvyků a svérázných postaviček. Rok v Provenci je první částí volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nejvybraněj…

The Call of the Wild
Audiokniha The Call of the Wild namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Buck, a happy, quiet dog living in sunny California, is kidnapped and sent north to begin a new hard life as a sled dog during the Klondike Gold Rush. Read a…

Goldstein
Berlín roku 1931 – válka gangů v době hospodářské krize. Když Gereon Rath dostane za úkol sledovat amerického gangstera Abrahama Goldsteina, netuší, že z kolegiální výpomoci pro americkou Bureau of Investigation se brzy stane smrtící závod. Zatímco se na svém pozorovací…

Prohnilé město
Kazu Brekkerovi a jeho lidem se podařil nevídaný kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu …

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Božský imperátor Duny
Když budeš poslouchat, koření tě nemine! Největší dravec, jakého kdy svět poznal, a zároveň nejosamělejší tvor v celém vesmíru nese jméno Leto Atreides II. a už po celá milénia vládne pevnou rukou multigalaktickému Impériu. Jeho otec, Paul Atreides známý jako Muad’Dib, …

Projekt manželka
{'cs': 'Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteli…

Kejda
Markéta vede všední život studentky až do doby, kdy si jednou k večeři uvaří zvláštní hmotu – kejdu. Ráno zjistí, že se stala vševědoucí. S kamarádkou Týnou se zprvu nově nabytou superschopností baví, ale pak se o ni začne zajímat armáda a jde do tuhého. Hrdinky se ze z…

Na kometě
Na kometě (1877, Hector Servadac. Voyages et aventures á travers le monde solaire) je román z jeho cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires). V originále se román jmenuje podle svého hlavního hrdiny, francouzského kapitána Servadaka, podtitul lze volně přelo…

Šimková: Krkonošská pohádka
1.CD Jak Trautenberk pytlačil v Krakonošově revíru, Jak Trautenberk topil Krakonošovým bukem, Jak chtěl Trautenberk sojčí peříčko, Jak Kuba utekl ke Krakonošovi, Jak chtěl Trautenberk dát Kubu navojnu, 2.CD Jak dostal Kuba od Krakonoše dukát, Jak Trautenberk otrávil str…

Čtvrtek: O víle Amálce
Pohádky Václava Čtvrtka okouzlují nádherným jazykem, zvláštními a mimořádně trefnými výrazy, fantazijním prostředím, podivuhodnými příhodami hrdinů a zjevnou láskou, se kterou je spisovatel vytvářel. VílaAmálka patří k nejoblíbenějším Čtvrtkovým postavám. Podle dnes již…

Jak táhla mračna
Obrazy ze života básníka Jaroslava Vrchlického v rozhlasové hře se skvělkým hereckým obsazením.Osoby a obsazení: Jaroslav Vrchlický (Pavel Soukup), Bedřich Frída, jeho bratr (Vlastimil Fišar), Sofie Podlipská (Jaroslava Adamová), Ludmila-Mimi, její dcera a Vrchlického ž…