Audiokniha Sirotčinec slečny Peregrinové: Zkáza Ďáblova akru

O království, kde se drželo slovo
Pohádkové vyprávění o tom, že slova nesmíte brát tak doslova. V tomhle království je tak brali. A často je ani nevraceli, kam patří. A tak tam byl někdy nevýslovný zmatek.Slova nesmíte brát tak doslova. Ono se snadno něco řekne, ale člověk musí taky přemýšlet, co to zna…

O psech, zlodějích, strážníkovi i jiná vyprávění
Pokud si rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele, jehož všichni znají jako autora Tří mužů ve člunu (o psu nemluvě). Ne…

Sivá princka
Poslouchejte pohádku plnou kouzel a čarování. S jejich pomocí se pokusí jeden obyčejný venkovský mládenec zbavit zlostnou a nafoukanou zámeckou dcerku jejího prokletí.Původní rozhlasovou pohádku napsal Karel Šiktanc. Režie Jaroslav Kodeš.

Osamělá holubice
Velkolepý román o soumraku amerického Západu. Osamělá holubice Larryho McMurtryho je Pulitzerovou cenou oceněná klasika, milostný příběh, dobrodružství a hraničářský epos, ale také největší román, jaký byl kdy napsán o poslední vzdorující divočině Ameriky. Děj románu se…

Bertík a čmuchadlo
Když děti pochopí, že se svět netočí jen kolem nich, potřebují kamaráda. Třeba čmuchadlo! Devítiletý Bertík je pořádně otrávený. Musí totiž jet na chalupu s mámou a jejím novým přítelem, kterému tajně říká Rypouš, i když by radši trávil prázdniny se svým tatínkem. Rozvo…

České snění
O čem všem český národ snil v uplynulých sto padesáti letech? Šestnáct esejů ze souboru České snění stojí na počátku rozsáhlejšího „českého cyklu“, v němž autor odkrývá historické kořeny naší současnosti. Úvahy pojednávají o kolektivních snech českého národa v 19. a 20…

Stavovské rozdíly
Audiokniha Stavovské rozdíly obsahuje veselou povídku Jaroslava Haška. Populární dabér Gustav Bubník vás zve na její poslech. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v roce 2020 ve studiu S Pro Alfa v Praze

Časotvorba
Je váš časový deficit stále na hraně? Máte každý den pocit, že ačkoliv máte napilno, nedokážete se pořádně ničemu věnovat a vaše cíle míjíte? Pak je tato revoluční audiokniha přesně pro vás! Staňte se Časotvůrci a získejte zpět kontrolu nad vlastním dnem i životem V a…

Občanský průkaz
Autor v hrůze vzpomíná na léta, kdy se i cesta s odpadky do popelnice před dům, bez občanského průkazu mohla stát osudovou. Volně inspirován Stendhalem dělí policisty, kteří nám znepříjemňovali život, na švestkově modré, zelené, neviditelné a ty ostatní.

Vojtěch Bernatský: Jak dostat tatínka do karantény
Vojtěch Bernatský neztrácí dobrou náladu ani v časech pandemie – aspoň tak může strávit více času se svými milovanými dětmi. A že je to někdy na zbláznění? Lepší zbláznit se spolu s celou rodinou, než zešílet sám! Nadšený dvojnásobný tatínek vypráví další zábavné histor…

Český ráj
Parta chlapů se pravidelně schází ve staré sauně za městem. Potí svoje těla i duše. Nemají jména, jen indiánské přezdívky. Tady je nikdo neruší, tady se cítí svobodní a mohou být těmi, kým doopravdy jsou. Jejich sebestředný svět rámují tragikomické vzpomínky na minulost…

Pohádky z horkého léta
Původní pohádkový seriál pro nejmenší napsala Alena Riegerová. V režii Márie Křepelkové účinkují mj. Eduard Cupák, Ivan Trojan, Dagmar Veškrnová nebo Petr Nárožný. Obsah: 1. Jak si užovka odložila obleček. - 2. Skokani - 3. O jabloňce s letňátky. - 4. Pavučinka.

Závod s časem
Osmý díl ze série Lisy Reganové s názvem Závod s časem přináší Josii Quinnové další náročný případ. Její dvojče Trinity se v honbě za reportáží zaplete do nebezpečné hry s nelítostným sériovým vrahem. Dokáže Josie vyhrát závod s časem o Trinitin život?

Pseudohlad
Přerušte nekonečný cyklus emočního přejídání jednou provždy. Každý, kdo se někdy potýkal s přejídáním, zná ten pocit ztráty kontroly nad sebou a rychle následující pocity viny. Zatímco například úzkost jsme schopni přijmout jako něco, co se nám děje, přitažlivost jídla …

Chytře na prů*ery
Manuál na zvládání prů*erů všeho druhu Ať už se jedná o ztrátu práce, zlomené srdce nebo jen nevíte, kam se ve svém životě vrtnout, audiokniha Chytře na průsery vám bude odrazovým můstkem, který vám pomůže jít vpřed. Další audiokniha od autora bestselleru Odse*te se, Ga…

Jednou za život
Během letu z Londýna do New Yorku jsem se shodou okolností ocitla v první třídě. Jídlo, šampaňské, obsluha – vše bylo dokonalé. Modrooký muž sedící vedle mě byl třešničkou na dortu. Působil uhlazeně a inteligentně. Dost jsme toho namluvili, hodně jsme se nasmáli a pak s…

Hordubal
Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z…

Ty vole se neříká
Z jeviště až do zákulisí života – jedna pěvkyně, 101 příhod a humor ostřejší než vysoké C. Napsala jsem 101 kratičkých příběhů ze svého života, které vám nyní předkládám. Střípky z dětství, šílenost puberty, naivní představy o práci u divadla, cestu na světová jeviště, …

Hospůdka v Praze
Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jako sen. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, …

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Dožínkový věnec
Poslechněte si pohádkový příběh Drahomíry Měskové o mladíkovi Janovi, dívce Cilce a taky o jednom nezbedném klásku. Jak to s nimi dohromady dopadne?Hrají: Miroslav Moravec, Martin Štěpánek, Milena Steinmasslová, Zdeněk Řehoř a další. Režie Jan Berger.

Bourneova totožnost
Jeho paměť je nepopsaný list. Pokud chce zjistit, co je zač, musí udělat nemožné. Vstal z mrtvých v létě 1975 u středomořského ostrůvku, kde ho postřeleného a se ztracenou pamětí vylovila rybářská bárka. Když ho místní zkrachovalý doktor dává dohromady, ukáže se, že má …

Janko Gondášik a zlatá pani
Bola raz jedna krajina a v tej krajine vyrástol taký vysoký strom, že mu vôbec nebolo vidno vrcholec. Kráľa tej krajiny to veľmi trápilo. Stoj čo stoj sa chcel dozvedieť, čo za zvláštne ovocie na tom strome rastie. Dlho sa na ten prieskum nikto neodvážil, až jedného dňa…

Holub Kolumb
Road movie zamilovaného poštovního holuba ve výslužbě. Dobrodružný příběh pro děti nominovaný na Zlatou stuhu. Bývalý elitní poštovní holub se na stará kolena zamiluje do slavice Edith, která patří slavné operní pěvkyni. Kvůli své lásce uvězněné ve zlaté klícce obletí …