Audiokniha Šimek, Sobota, Nárožný: Brum, brum

Krvavý rok 5784
Je 6. října před půlnocí a válečný zpravodaj David Borek leží v hotelové posteli v Kyjevě. Usíná a hlavou mu víří zcela všední myšlenky… O den později se však probouzí do brutálního rána. Teroristé Hamásu napadli Izrael a rozpoutali nejhorší masakr v dějinách státu. Už …

Sherlock Holmes 3: Pes rodu Baskervillovcov
Legenda o pekelnom psovi, ktorý z pomsty prenasleduje potomkov rodiny Baskervillovcov, sa v Londýne zdá Watsonovi strašidelná a Holmesovi veľmi zaujímavá, najmä v súvislosti s osudom nebohého sira Charlesa Baskervilla. Na zámku Baskerville, v pochmúrnom kraji plnom zrad…

Théseus
Pohádka podle antické báje. Za dávnou vinu platily Athény vládci Kréty krutou daň. Každých devět let přivážela loď mladé Athéňany do Krétského labyrintu, kde na ně čekala jistá smrt. Zdálo se, že tak tomu bude už navždy. Dcera krétského krále Ariadna se však z lásky odh…

Kytice
Kdo by neznal snad nejznámější sbírku baladických básní, kterou autor započal již jako student a ukončil jako zralý čtyřicátník? Každá z balad zachycuje význačný příběh ze života, vyjadřující v symbolech osudové drama lidí. Za jakýmkoli proviněním nutně následuje trest,…

Vadí - Nevadí
Kriminalita v meste zvláštne narastá, ešte nikdy nebolo v uliciach toľko násilia a nepokojov. Podpaľačstvo v dokoch. Dobodaný muž v aute. Vražda v mestskom parku. Čo spája všetky tieto zločiny bez zjavnej príčiny, po ktorých nezostávajú žiadne stopy? Hlavná vyšetrovateľ…

Útěk z Falaise
"Audiokniha Útěk z Falaise obsahuje šestnáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #16 Plán na záchranu galického prince se zvrtne a Will Dohoda je i se svou učeňkou Maddie uvězněn na hradě Falaise. Nebezpečný a intrikánský baron Lassigny se snaží …

Vnučka
V roce 1964 se na festivalu mládeže ve Východním Berlíně do sebe zamilují studentka z Východu a student ze Západu. On jí pomůže utéct, vezmou se. Teprve po její smrti se sedmdesátník Kašpar dozví, co mu jeho žena Birgit celý život tajila: před útěkem porodila dceru a ne…

Chladnokrevně
Chladné londýnské ráno. Velký kufr, který vyplavila Temže. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a její kolegyně Mossová už tuší, že je uvnitř nečeká příjemné překvapení… Ale na to, co doopravdy najdou uvnitř, když se jim zrezivělý kufr podaří na několikátý pokus otevří…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Syndrom E
Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. Poručici Henebelleové z Lille zavolá uprostřed noci jeden z jejích přátel a prosí ji o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie …

Dvojitá výhra
Všichni své kariéry rozjíždíme s dobrými úmysly. Jak se ale v práci zvyšuje stres a napětí, propadne řada z nás dříčské mýlce. Říkáme si: když ještě trochu přidám, zvládnu to. Ať ale makáme, jak chceme, povinnosti nás vždycky předběhnou. Pracujeme více a spíme méně, v k…

PAX 5: Sluhové zla
Je prosinec, obyvatelé Mariefredu se uprostřed předvánočního shonu chystají na oslavu svátku svaté Lucie. Jen málokdo ale tuší, jak děsivá Lucie tentokrát město čeká. Jedna nevinná dětská hra přivolá nebezpečné návštěvníky. Otevře se brána do jiného světa a v Mariefredu…

Poslední výprava rytíře Rolanda
Z osmdesáti veršovaných francouzských legend, zachycených mezi lety 1175-1250, vybral Václav Cibula pro knižní vydání pět nejcharakterističtějších, jež nejvíce přibližovaly atmosféru rytířské společnosti. Jednu z nich vám nabízíme v neopakovatelném přednesu Zdeňka Štěp…

Pán Boh daj šťastia, lavička
Hanka si žije pokojne v domčeku so svojím ovdoveným otcom, až kým sa na ich majetok neulakomí istá vdovica s dcérou Dorou. Od chvíle, čo tie dve vstúpia pod ich strechu, nastanú pre Hanku kruté časy - stane sa slúžkou vo vlastnom dome. Jedného dňa, keď už je príkoria vy…

Lazar a píseň
Původní nahrávka sbírky lyrických básní o životě a cestě člověka životem, o vztahu jednotlivce k dalším lidem, sbírka básní "všedního dne " LAZAR A PÍSEŇ" básníka JOSEFA KAINARA (*29.6.1917 - †16.11.1971) byla původně vydána jako součást 2LP kompletu 2 18 0426-7 "Modern…

Doktore, to je ale kotrmelec!
V barevné vesničce Ballybucklebo v Ulsteru je láska ve vzduchu. V Ballybucklebo se toho hodně změnilo a čekají nás ještě větší změny, ale životy a praxe těchto irských venkovských lékařů zůstávají stejně poutavé a neodolatelné jako vždy. Doktor Fingal Flahertie O'Reilly…

V chrámu tělesnosti
Podivuhodná bohoslužba v chrámu našeho těla a příbytku duše. S pomocí vizualizace, hlubokého dechu a hudby stoupáme od nejnižších úrovní k nejvyšším, od hutných vitálních základů naší existence až k těm nejjemnějším spojením s vyšším Já a prožitku Jednoty. Prastaré uče…

Špion, který přišel z chladu
Kdo chce přežít studenou válku, musí být tvrdší než železná opona… Podzim 1961. Protože útěk z čerstvě zazděného východního Berlína skončil katastrofou a tamní rozvědka síť jeho kontaktů postřílela, je agent britské MI6 Alec Leamas nadřízenými poslán k ledu. Přesněji od…

Život na Mississippi
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Zrůdní mrtví
Keira by si opravdu přála, aby se její život konečně vrátil zase do normálu. Je však velice těžké být normální, když díky své schopnosti vidět duchy dostala práci hrobnice a navíc bydlí přímo na městském hřbitově. Když Keira jednoho dne obdrží pozvánku na večeři do chát…

Pučálkovic Amina
Když vážený pan poštovní tajemník Pučálka našel s dětmi v chumáči slámy žluté štěňátko, ještě netušil, jak mu toto malé stvoření změní život. Ale znáte to – přece to nebožátko nemohli nechat napospas osudu. Donesli si ho pěkně domů, dali mu jméno Amina a zvířátko si za …

MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 3:1) - 1. finále
MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 3:1) - 1. finále 1. třetina 1:0 2. třetina 1:0 3. třetina 1:1 Branky: 10:35 Kaberle (Hlaváč), 37:20 Ručinský (Dvořák, Sýkora), 59:29. Dvořák (Šimíček) - 54:42 Lind komentují Aleš Procházka a Tomáš Lörincz

Kluci bez srdce
Uprostřed jedné z nejbrutálnějších norfolkských zim je na legendárním Kameni z Lyngu nalezeno zmrzlé tělo. A jelikož je Robert Kett zraněný a mimo službu, případ připadne detektivům Savageové a Porterovi, kterým začne být brzy jasné, že mladík nebyl jen zabit. Byl oběto…

Avonam: Kapitoly o sionismu a trauma viny
Historie podává ruku současnosti. Esej vrchního rabína se zabývá zásadní otázkou judaismu: setrvávat ve vyhnanství, nebo požadovat politickou samostatnost? Podrobně je rozebráno i téma asimilace. Přínosná kniha pro všechny, kdo se chtějí orientovat v současných událoste…

Sběratelé ostatků I.
Martin ze Stvolna se vrací do své rodné země, aby dokončil studia na nově založené pražské univerzitě. Zaplete se však do sporů s mocnými Rožmberky. Evropa se stále ještě těžce vzpamatovává z náporu morové epidemie, zemské stezky křižují procesí flagelantů a do čela zpu…