Audiokniha Sherlock Holmes – Barvíř na penzi/Podnájemnice v závoji

Quo vadis - Mistři slova
Ukřižování, roztrhání lvy nebo upálení, tak vypadala odplata za křesťanskou víru v jejích začátcích. Slavný historický román o moci a čistotě duše nás zavádí do starověkého Říma, kde právě vládne císař Nero. Pompézní a mocná říše se zmítá v ostrém kontrastu mezi prostop…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

O splněných přáních
Které z dětí by si alespoň někdy nepřálo nemuset poslouchat rodiče, nemuset chodit do školy, moci si jen hrát, být princeznou nebo statečným rytířem? Ale každé takové přání má své výhody i nevýhody. O tom, že některá naše přání mohou být zrádná, se přesvědčí každý, kdo …

Katabáze
Teprve v pekle zjistili, jak ďábelské dokáže být akademické prostředí… Na téhle alternativní verzi univerzity Cambridge lze v 80. letech studovat vedle běžných věd i analytickou magii. Doktorandi Alice a Peter, mezi nimiž vládne ostrá rivalita, zde pracují pod vedením s…

Zálesák
Samotář s čistým srdcem bojuje proti banditům. Ničema Beasleyi si chce přisvojit majetek umírajícího farmáře, proto se rozhodne unést mladou dědičku farmy. Zálesák Milt Dále však dívku ochrání. Předností knihy jsou nádherné popisy přírody. Les při západu slunce sladce v…

Jako vždycky
Audiokniha Jako vždycky vás vybaví schopností přemýšlet o rizicích a příležitostech, abyste si dokázali lépe poradit s nejistotou, kterou přináší budoucnost. Když plánujeme, rojí se nám v hlavě spousta otázek. Jak si povede ekonomika příští rok touto dobou? Co bude za d…

Andělin popel
"Když povídám lidem, o čem je ta kniha, říkám obvykle, že je o jedné irské rodině a o jednom otci, který pije, a že spousta lidí v ní umírá na různé nemoci a že je to opravdická legrace". Čte David Novotný a Josef Somr Četba z románu vyznamenaného Pulitzerovou cenou, v…

Keď prichádza tma
Gramofón, ktorý sám od seba prehlušuje mrazivé ticho prázdnych izbieb. Almara, z ktorej v noci vychádza prízrak, opakujúce sa desivé zvuky. Luster, ktorý svieti kedy sa mu zachce. Zvončeky, ktoré zvonia, akoby chceli čosi povedať a všadehroziace nebezpečentvo... To je s…

O Pavlovi
Audioknižní zpracování vzpomínek Dani Horákové na svého manžela, scénáristu a režiséra Pavla Juráčka, které byly oceněny Knihou roku Lidových novin 2020. V roce 1979 se Daňa Horáková stala třetí, poslední, manželkou režiséra a scénáristy Pavla Juráčka (1935–1989). Ve st…

Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě
Velmi úspěšný projekt Supraphonu měl své začátky v roce 2004, kdy vznikla první kompilace Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo. Zvukovou humornou koláž z dobových projevů politických snaživců, tajemníků a papalášů doplňovaly agitační písně, častušky a angažované …

Nikdy
Nejnovější dramatický špionážně-politický thriller z pera mistra vypravěče přináší poutavý, akční i hluboce lidský příběh ze současnosti, ve kterém se mírově smýšlející představitelé tajných služeb a špičky světových velmocí snaží zabránit katastrofě. Na začátku čelí dr…

Poplach v slepičím rajónu
V jedné vesnici na Klatovsku se odehrává něco neobyčejného. Jakýsi cizí člověk zabral slepicím zpustlou zahradu. To se nesmí nechat jen tak! Slepice se rozhodnou vyhlásit člověku válku. Naštěstí mají mezi sebou Sabinu, která je rodilou vůdkyní, odbornici na vynálezy Eli…

Nezapomeň psát
Nikdy nevěřte tomu, že ženy jsou slabší pohlaví! Na léto roku 1960 dvacetiletá Marilyn jen tak nezapomene. Jako by nestačilo, že o prázdninách volnomyšlenkářskou židovskou dívku doma dusí přísný otec, který ji na univerzitu poslal beztak jen proto, aby si tam našla dobr…

Mrazivá smrt
Christa se snaží vzpamatovat z traumatu, které před dvěma lety rozmetalo její život na kusy. Zdá se, že je konečně na cestě k uzdravení. Má vedle sebe milujícího přítele Kiernana a doufá, že ji během společné dovolené požádá o ruku. Spolu s dalšími výletníky míří do hor…

Coura
Co se přihodí mladé herečce Lucii a její malé dceři, když při práci na roli potká svou bývalou lásku? Muže, kterého nechce potkávat ani na zastávce tramvaje, a teď ho musí pracovně líbat a vyznávat mu lásku? Jak dalece může iluze lásky zahýbat životem hlavní hrdinky? A …

Polská konverzace
Polská konverzace: Cestujete často do služebně či soukromě do Polska? Lákají Vás historická města jako Krakow či Gdaňsk, Mazury či divoké pobaltí? Tento kurz je pro všechny, kteří chtějí zlepšit úroveň komunikace při cestování. Skládá se z následujících okruhů: pozdravy…

40 dní pěšky do Jeruzaléma
Mladý student Ladislav Zibura v létě 2014 hodil batoh na záda a vydal se na pouť do Jeruzaléma. Bez mapy a orientačního smyslu pěšky ušel 1 400 kilometrů napříč rozpálenou krajinou Turecka a Izraele, stanul pod Zdí nářků a prožil největší dobrodružství svého života. Těš…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Nekroskop
První román z pětidílného cyklu, jehož hrdinou je Nekroskop, člověk, který má schopnost komunikovat se světem mrtvých a bojuje spolu s britskou tajnou službou proti lidem s nadpřirozenými schopnostmi ve službách SSSR.

Hodina v rodném městě
Po roce 1945 se do popředí zájmu mnoha národních literatur dostalo prožité trauma války a následky, které přinesla. Mnozí autoři také čerpali z vlastních zkušeností ze zákopů, zajetí, věznění v koncentračních táborech nebo (v případě německých literátů) také z vynucenéh…

Dva roky prázdnin
Přátelství, obětavost i odvaha malých robinsonů. Jedna z nejslavnějších Verneovek líčí příhody patnácti dětských hrdinů ve věku 8–14 let zanesených bouří na pustý ostrov a bojujících o svůj život. Dnes už klasický dobrodružný román vypráví o nedobrovolných prázdninách …

Pyramida
Jak to vlastně všechno začalo? Mnohé fanoušky série o komisaři Kurtu Wallanderovi zajímalo, co se dělo před 8. lednem 1990 – tedy před oním časným zimním ránem v Ystadu, kdy tenkrát téměř třiačtyřicetiletého policistu vzbudil telefonát na začátku Vrahů bez tváře. Pětice…

Murárska balada
Ide o hlboko osobnú a súčasne všeobecne ľudskú, osudovú poému. Vynikajúci prednes Mariana Geišberga otvára nové úrovne umeleckej interpretácie. Hudobná spolupráca Darina Laščiaková, zvuková réžia Vlado Rusko.

Šikmý kostel 3
Šikmý kostel - Třetí díl Románová kronika ztraceného města - Léta 1945–1961 Součástí je i pdf 64stránkový booklet s medailony reálných postav a jejich fotografiemi a s fotografiemi zmiňovaných míst, plakátek s diagramem osob a mapou Karvinné a okolí. Karin Lednická s…

Pohádky ze stříbrného města
Když se řekne Kutná Hora, vybaví se většině lidí pověst O kutnohorských havířích, silueta chrámu sv. Barbory a nakonec královské město, v jehož útrobách se skrývají tajemné příběhy. A takové tajemné příběhy nalezneme v Pohádkách ze stříbrného města, jež by se daly překř…