Audiokniha Sherlock Holmes – Barvíř na penzi/Podnájemnice v závoji

Doktor Proktor a vana času
Doktor Proktor se vydal do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku. Líza s Bulíkem o něm nemají žádné zprávy, dokud nepřijde pokroucená pohlednice s šifrovanou prosbou o pomoc. Aby Julietu Margarínovou získal zpět, musel se doktor Proktor pomocí svého vynálezu - vany …

Dvakrát dole, jednou nahoře
Oblíbená autorka řady populárních knih (Důchodkyně nestřílejte, V padesáti na začátku, Asi nejsem ženská, Z lodiček do holin aj.) přichází s novým titulem. Opět v něm vypráví nenapodobitelným stylem o svých pozoruhodných příhodách, o dobrodružných cestách po naší domovi…

77 poviedok na večery a noci
Kniha 77 poviedok na večery a noci je siedmou zo série 7 kníh, ktoré spolu obsahujú 400 mystických poviedok. V tejto sérii sú kratšie z nich, od 102. do 178. zo 400, ich dĺžka je 4 až 6 strán (1340 až 1860 slov). Všetky sú zoradené od kratších po dlhšie. Najznámejšie z …

Projekt manželka
{'cs': 'Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteli…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Kincl: Rákosníček a hvězdy
Rákosníček spisovatele Jaromíra Kincla a výtvarníka Zdeňka Smetany se díky úspěšnému knižnímu vydání a mimořádné oblibě animovaného televizního seriálu zařadil do plejády večerníčkovských pohádkových postaviček reprezentujících to nejlepší ve svém žánru. Supraphon přich…

Stříbrné dobrodružství
Je sychravý a tmavý večer. V suchém listí někdo chodí a přes cestu zase leží široký černý pruh. Jedna svítilna zhasla ... Příběh osamělého chlapce Bertíka, na kterého nemá nikdo z dospěláků čas. Přál by si mít alespoň jednoho kamaráda. Z oblaku se náhle vynoří Robin a …

Pod toskánským sluncem
Audiokniha vzpomínek vznikla na základě deníku z prvních pěti let autorčina pobytu v Toskánsku. Spolu s přítelem Nedem zakoupila opuštěnou vesnickou usedlost a rozhodla se ji zrenovovat tak, aby nenarušila její původní kouzlo. Kdo někdy renovoval dům, dobře ví, že na po…

Velká kniha fuckupů
Celosvětový fenomén Fuckup Nights, během kterých známé a zdánlivě vždy úspěšné osobnosti v deseti minutách mluví nikoli o svých výhrách, ale naopak o věcech, které se zrovna dvakrát nepovedly, má i svou českou verzi. V audioknize vás čeká téměř čtyřicet zpovědí: výběr t…

Ulička přízraků
Stanton Carlisle je kouzelník v potulném panoptiku, které lačnému publiku nabízí různé bizarnosti: nejsilnějšího muže na světě, elektrickou dívku i takzvaného divocha, nejnižší formu lidské existence. Stan ale jako mistr manipulace míří opačným směrem. Postupně se vypra…

Zůstane koza celá, když se vlci nažerou?
Jaroslava Adamová, Ladislav Mrkvička a Jaroslav Kepka v hlavních rolích satirické komedie s drobnou kriminální zápletkou.Do podniku Galvana, který dokáže poskytnout nedostatkové služby, nastupuje nový pracovník (Ladislav Mrkvička). Zdá se, že i díky šarmu účetní Marie (…

Špitál
Zkušený lékař, jemuž náročná operace nedá spát. Starý pacient, který najde spřízněnou duši v laskavé medičce. Rodiny, které stmelí až vážná nemoc. To jsou jen některé ze širokého spektra příběhů, s nímž kardiolog a spisovatel Josef Veselka přichází v nové povídkové sbír…

Strašidelný hrad
Pod rouškou tmy starý hrad ožívá. Na nádvoří se v šeru noci rozeznějí tiché kroky. To si čarodějka Háta připravuje kotlík na lektvar. Oheň, který zapálil drak Uhlák, zažene studenou černotu do tmavých zákoutí hradu. Ze sklepení se vyplouží rozespalí upíři Jurák a Dumák.…

Dávno, dávno již tomu
Hru o Boženě Němcové Dávno, dávno již tomu, opatřil její autor František Pavlíček podtitulem Zpráva o pohřbívání v Čechách. V roce 1979 napsal toto monodrama pro herečku Vlastu Chramostovou, která nemohla veřejně vystupovat.K vyprávění o osudu Boženy Němcové využil auto…

Vílí pohádky na dobrou noc
Audio verze oblíbené pohádkové knihy. Čte Lucie Moučková. Délka 2h 24m. Okouzlující, někdy hravé a často moudré víly nám pomohou spojit se s rytmem a harmonií světa přírody a naladit se na jeho sílu. Audiokniha obsahuje dvacet příběhů s nejrůznějšími tématy – od toho, …

Dula
Stárnoucí spisovatel Mojmír se nikdy nesmířil s rozvodem. Za maskou protřelého cynika se skrývá zklamaný, bolestínský a nejistý muž, který manželce Hedvice nikdy neodpustil, že od něj odešla, když ji nejvíc potřeboval. Vlastní dcery ho moc vídat nechtějí, a tak ústřední…

Krakatit
Románu Krakatit Karla Čapka bude brzy 100 let, což je úctyhodný věk, přesto může mít i jeho dnešní čtenář pocit, že se jedná o knížku současnou. Ing. Prokop hledá odpověď na navýsost živou, aktuální otázku: jakou roli vlastně má hrát v moderním světě slušný a schopný …

Prodavači ostatků II.
Druhý díl historické série ze 14. století, doby obchodů s ostatky svatých, časů morových ran a flagelantů, kdy se českému poutníkovi otevírá Evropa Martin ze Stvolna prokáže vyjímečné studijní nadání a po různých peripetiích se mu podaří dostat na slavnou pařížskou uni…

Zakliaty kláštor
Šarkan sa vracia. Po trinástich rokoch v zámorí, kde bojoval vo vojne Severu proti Juhu a strážil zákon v západnom pohraničí, mieri Adam Šarkan naspäť na rodný Gemer. Jeho sestra Júlia ho prosí o pomoc s pátraním po svojom manželovi. Zeman Henrich Belohorský totiž záhad…

Kubátová: Jak se dal Trautenberk na čáry máry
Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Dědina
Hranice jsou tady rozorané mezi poli i mezi lidmi, takže všichni tu na sebe vědí všecko, počítají každou korunu a civějí druhým do talíře i do postele. Život je zde ještě pevně spjatý s půdou a odehrává se natěsno na ploše vlastního dvorku, hospody či krámku… Taková je …

Ona, oni a já
Vítejte ve světě, ve kterém není místo pro špatnou náladu a kde se nakonec vše v dobré obrátí! Mladík z dobře situované rodiny, s břitkým humorem a zálibou v krásných ženách, se za účelem bližšího seznámení s (další) půvabnou dívkou nechává najmout na místo vychovatele …

Rytíř zeleného kříže
Malomocenstvím stižený Mikuláš, posel rytířského řádu svatého Lazara, se roku 1212 vrací ze Svaté země do Čech. Má za úkol přesvědčit krále Přemysla Otakara I. k podpoře křižáků, ale také se touží setkat s Barborou, s níž se kdysi nesměl oženit. Po příjezdu do Prahy zji…

Ken Wood a válečné zvony Rhótů
Návrat legendy české fantasy, Kena Wooda! Od autora Hvězdných honáků a Mrtvé šelmy, Jiřího Walkera Procházky a od narátora Hvězdných honáků a Mrtvé šelmy, Jiřího Klema. Na planetu Gameb útočí armády gigantických hmyzáků, Rhótů. Doprovází je žoldácké legie z celé Galaxie…