Audiokniha Sherlock Holmes a Rudá věž

Dopisy Otce Vánoc
Dokážete si představit, že byste napsali Ježíškovi a dostali odpověď? „Tak jsou tady Vánoce! Ta úžasná událost, kterou nemůže poskvrnit žádná ‚komercionalizace‘ – pokud to nedovolíme.“ Každý prosinec přicházela dětem J. R. R. Tolkiena obálka se známkou ze Severního pól…

Dvanáct a půl
Gary Vaynerchuk, známý také jako Gary Vee, je uznávaný podnikatel, investor a mediální magnát s více než 10 miliony sledujících na sociálních sítích. Proslul svou schopností předvídat trendy v digitálním marketingu a sociálních médiích, díky čemuž se stal vyhledávaným ř…

33 pověstí o hradech a zámcích
33 našich nejznámějších hradů a zámků představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům. Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech, Moravy i Slezska plné dobrodružství, tajemných dějů a kouzel. V řadě pověstí vystupují postavy z naší histori…

Červený stan
Z písku pouště povstal pohnutý příběh, před nímž se skloní i Sinuhet… Dína, jediná dcera židovského praotce Jákoba, se odmítá smířit s rolí potupené chudinky, kterou jí ve 34. kapitole Knihy Genesis přisoudily letopisy Izraelitů. Dobrotivá pomocnice rázné matky Ley, při…

Posedlost úspěchem
Posedlost úspěchem - audiokniha obsahuje motivační nahrávku, jejímž autorem i interpretem je Ivo Toman. Celé dějiny lidstva doprovázejí fantastické příběhy podceňovaných ale motivovaných outsiderů, kteří překvapivě často vítězí nad jasnými favority. Naopak stále vidíme …

Rande
Divadelní hra Rande. je komedií o seznamování mužů a žen. A o tom, jak nečekaně může dopadnout jedno rande. Navazuje na některé humorné autorovy knížky o ženách například Všechny moje plesové sezóny a Dana.

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 7 - Čert a Kača & O Smolíčkovi & O kohútkovi a sliepočke
Čert a Kača, O Smolíčkovi, O kohútkovi a sliepočke - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Tři klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Dopamin
{'cs': 'Jak najít rovnováhu mezi potěšením a bolestí?\nTato kniha je o potěšení. Je ale také o bolesti. Hlavním tématem však je, jak najít křehkou rovnováhu mezi těmito dvěma protipóly, a proč je nyní více než kdy jindy nezbytné rovnováhu hledat.\nŽijeme v době neomezen…

Klíčem je klid
RYAN HOLIDAY dokázal nadchnout pro moudrost starověku již mnoho čtenářů. Ve své nové knize Klíčem je klid ukazuje na nadčasových základech stoické a buddhistické filosofie, jak se vnitřní klid může stát naší tajnou zbraní. Všichni velcí myslitelé, umělci, sportovci a vizi…

Prolhaný život dospělých
Nový román od autorky Geniální přítelkyně. Neapol s jejími protiklady, dialektem, vášnivostí a prudkými emocemi. Ženy, jejich vnitřní svět, složité dospívání, touha vymanit se z rodinných stereotypů a postavit se na vlastní nohy. To jsou témata, ke kterým se Elena Ferr…

Boj slepého krále
Král Jan Lucemburský učinil vše, co bylo možné, aby jeho syn Karel usedl na trůn císaře Svaté říše římské, a svůj životní úkol považuje za skončený. Třebaže je prakticky slepý, považuje za svou čest nevyhnout se boji Francouzů s Angličany, ke kterému se schyluje nedalek…

100 statečných - Host č. 9 - Radek Jaroš 06.06.2014
Host L. Výborné - R. Jaroš (horolezec)

Hurvínkovo letní dobrodružství
Léto je dobou prázdnin a prázdniny dobou dobrodružství. Ne, že by je Spejbl a paní Kateřina zrovna vyhledávali, i když o Hurvínkovi a Máničce to tak úplně tvrdit nelze. A tak právě letní dobrodružství, které všichni zažili, bylo především Hurvínkovo. Vypráví o tom další…

Doktorka z domu trubačů
Výběr z kapitol nejznámějšího románu Ilony Borské o životním příběhu MUDr. Vlasty Kákalové-Di Lottiové, která se ve dvacátých letech našeho století na vlastní pěst vydala do Orientu a založila v Bagdádu čs. nemocnici..V roce 1981 natočilo rozhlasové studio v Českých Bud…

Janek a kouzelná fazole
Kouzelný děda vnutí nezkušenému dobrosrdečnému Jankovi za košík vajec jednu fazoli. Takový obchod, zdá se, není pro mladíčka zrovna výhodný, a tak Janek vzteky zadupe fazoli do země. Jenže z půdy najednou vykoukne zelený šlahoun s obrovským listem. Janek na něj vyskočí …

Dědečku, vyprávěj
Knížka Dědečku, vyprávěj ukazuje svět etikety pohledem malého děvčátka a jejího trpělivého a laskavého dědečka. Děti se naučí základům chování ve společenských situacích, které jsou přiměřené jejich věku a zkušenostem. Dozvědí se, jak se máme chovat v rodině, na ulici, …

Modlitba argentinských nocí
Toulky argentinským pralesem, osamělé bivaky v horách, setkání s pumou, výuka studentů či přednáška pro mládež. Katolický kněz a biolog Marek Orko Vácha vychází ve svých úvahách z konkrétních, někdy nebezpečných zážitků, aby je přetavil v text týkající se životně důleži…

Tvá M.
Občas je potřeba se zastavit. Zachytit úsměv, myšlenku, absurditu, vzpomínku, postřeh, slzu. A prohlédnout si je, potěšit se s nimi. Někomu ji poslat, dát přečíst. I když dopisních schránek ubývá a let přibývá. Úsměvné, něžné, spiklenecké příhody a úvahy ze života ženy,…

Ďáblova rodina
Dramatizace případu vraždy herečky Sharon Tateové. S Jiřím Bartoškou v roli režiséra Romana Polanského.Dokumentární hra o případu, který si svou tísnivostí nezadá se slavným Polanského hororovým snímkem Rosemary má děťátko, vznikla v roce 1991.

Večer s Bohumilem Bezouškou 1
Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem byl asi podruhé, nebo potřetí hostem svého přítele národního umělce Eduarda Kohouta v jeho pořadu "Eduard Kohout Viole", řekl mi E…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Don Quijote de la Mancha
Audiokniha ve španělštině nabízí sedm stěžejních kapitol románu Miguela de Cervantese, vyprávějících o putování známého rytíře. Nebudou chybět souboje s bídnými obry (větrnými mlýny), nebezpečnými černokněžníky (mnichy) či pohanskými vojsky (se stády ovcí a skopců). Tex…

Mistr a Markétka
Rozhlasové zpracování jednoho z nejvýznamnějších románů 20. století (poprvé vyšel více než čtvrtstoletí po smrti svého autora v roce 1968), podobenství o dobru a zlu vyprávěné na půdorysu příběhů Fausta a Piláta Pontského. Magický příběh o věčném boji dobra se zlem, ve …

Padnout na zem
Josh Walker rád balancuje na hraně a je snem každé dívky. Oči má však jen pro Ember Howardovou. Společně ustáli smrt jejího otce, armádní leteckou školu i vztah na dálku. Teď před ně ale život staví novou výzvu – Josh míří do Afghánistánu. Do země, která ho už jednou má…

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…