Audiokniha Sherlock Holmes a Labyrint smrti

Osiřelo dítě
Antologie tajemných i mrazivých povídek z prostředí venkova a odlehlých samot. Jedenáct českých spisovatelů si dalo záležet, aby o napětí nebyla nouze – ať už vycházeli z folklóru, nebo třeba z policejní praxe. Představa poklidné vísky nebo mlýna muže budit dojem bezpeč…

Tři muži ve člunu a na toulkách
Dva legendární romány tohoto anglického humoristy v podání dvou vynikajících českých herců!

Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu
Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu je další ze série knížek o laskavém a trpělivém dědečkovi a zvídavé vnučce Viktorce. Tentokrát se přeneseme do vzdáleného Orientu. Viktorka tráví prázdniny u prarodičů na chalupě a dědeček jí každý večer vypráví příběhy, které…

Jak se hladí duše
Autorská četba z knihy Jak se hladí duše (2020), souborů drobných textů a básní oblíbeného spisovatele a moderátora Františka Novotného, jako např. Studánky v srdci, Chvála otázek, Jak číst myšlenky, O hradech z písku, Jak jsem ani tentokrát neporazil Františka Nepila, …

Podnikání pod Davidovou hvězdou
Bondy • Kolben • Popper • Petschek • Löw-Beer • Auerbach • Waldes • Reich • Tugendhat Příběhy židovských rodin v této audioknize mají nejen historickou výpovědní hodnotu, ale čtou se často jako epická dramata. Za jejich úspěchem stály odříkání a dřina, ale pak všechny …

Inscenace, které zaujaly IV
Komentář k původnímu albu (1 18 1477) z roku 1974: Nikolaj Vasiljevič Gogol žil v letech 1809 až 1852. Dětství strávil v romantickém prostředí rodného statku na Ukrajině a své první literární pokusy začal psát už na gymnasiu. Když mu bylo šestnáct, zemřel car Alexander …

Zubatá
Hluboko v lese, kde si jezevci staví nory a lišky se tiše plíží vysokou trávou, bydlí jezevec jménem Jezi. Žije obyčejný jezevčí život – honí králíky, staví podzemní chodby a sní o ztracené lásce. Jenže jednoho dne se vše změní a Jezi se ztratí mezi světem živých a zemř…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Myslet jako Sokrates
Jak využít rady největšího filozofa historie v moderním životě? Sokrates je snad nejznámějším filozofem našich dějin. Asi každý někdy slyšel jeho jméno a možná i slavný výrok: „Vím, že nic nevím.“ Celý život učil filozofii obyčejné lidi v ulicích Athén, je zakladatelem …

Ocelové město
Kdo má sílu, má i moc. Na Franceville mají zálusk vládci Ocelového města, kteří připravují „normální vojenskou operaci“ ke zničení mírumilovného souseda. Na začátku všeho stálo pohádkové dědictví, které rovným dílem připadlo francouzskému doktoru Sarrasinovi a německému…

Hodně štěstí, zdraví
V životě je stále co slavit. A během oslav se často přihodí leccos zajímavého! Občas se někdo zatoulá, občas pod vlivem alkoholu či neobvyklých okolností vyplavou na povrch skrývané problémy a tutlaná tajemství… A jen oslavenci našich příběhů vědí, že dárkem může být ko…

Alenka a Krakonoš
Půvabné vyprávění v podání Nadi Konvalinkové o malé holčičce a jejích zvířecích kamarádech potěší každého malého posluchače. Alenka a její nerozlučná psí kamarádka jako horské zachránkyně! Malou Alenku už delší čas trápí kašel. Čím dříve se stmívá a blíží se zima, tím…

Selský baroko
Ono se snadno řekne udělat tlustou čáru za minulostí... Většině lidí není jejich původ lhostejný a genealog Pavel Straňanský si na tom založil živnost. Spolu s informacemi o předcích však leckdy vypluje na povrch i špína, o kterou jejich potomci rozhodně nestojí – zato …

Frankenstein
Kdo vlastně byl tvůrce monstra, které čtenáře a diváky děsí již přes 200 let? S odpovědí na tuto otázku přichází studio Needles, jehož debutová audiokniha Solaris posbírala hned dvě ceny (cena Vinyla a Audiokniha roku 2014). Dramatizované zpracování nervydrásajícího pří…

Vánoční příběh a dva navíc
Nechte se osvěžit nenapodobitelným humorem spisovatele a novináře Karla Poláčka a zároveň si připomeňte umění Josefa Kemra, Rudolfa Hrušínského a několika dalších hereckých legend. Z bohaté povídkové tvorby Karla Poláčka vám k poslechu nabízíme tři brilantní etudy. Ván…

Kouzelníci z pradávna 2: Kouzlo druhé šance
Je zle! Omylem osvobozený jezikrál je zpátky! Dávno pradávno, ještě za časů obrů, se o místo v pralese prali starousedlíci z řad kouzelníků ovládajících magii s válečníky budujícími nový, moderní svět. Prozatím vítězili válečníci, protože se oháněli zbraněmi ze železa, …

Pobídky mezi nebem a zemí
Kratké povídky jsou jako mraveniště příběhů protkány odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů a hlavně upřímnými mezilidskými vztahy jednotlivých postav.

Průměrně zamilovaný muž a jiné povídky
Cykloturistický zájezd do Dolomit, oslava šedesátých narozenin na Sazávě, udílení státních vyznamenání na Pražském hradě nebo třeba slavnostní vyhlášení cen Magnesia Litera na Nové scéně Národního divadla a v hlavní roli povětšinou starý známý Oskar – to jsou nové povíd…

Dr. No
Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Je těžké být lvem
Dojemný příběh o kamarádství a dobru, které v sobě nosí každý člověk, i ten lví. Od držitele Ceny Hanse Christiana Andersena. Příběh pro děti o životním snu jednoho mladého muže – proměně ve lva. Sen se splní, ale přicházejí komplikace. Dojemný příběh o dobru, které v s…

Je těžké být bohem
Pozemšťan na cizí planetě, procházející právě temným údobím středověku, plným špíny, intrik a krutosti, to nemá lehké. Znalostmi, schopnostmi a technickými možnostmi je roven bohům. Někdy je ale opravdu těžké být bohem…

Zvěrolékař a psí historky
Zvěrolékař a psí historky - audiokniha obsahuje příběhy o psech, jejichž autorem je James Herriot. Čte Jiří Lábus. Režie Hynek Pekárek. Jiří Lábus čte příběhy o psech z knihy populárního britského spisovatele a veterináře Když se v roce 1966 objevila na knižních pulte…

Tajemství polárního moře
Pamětníci to potvrdí, mladší snad uvěří - ti, kteří prožívali svá "raná" léta v průběhu 50. a 60. let, poměrně hodně četli. A pokud měli rádi knihy dobrodružné, napínavé, cestopisné, ale také z oblasti žánru literatury sci-fi, rozhodně jim neunikla kniha s názvem 'Trose…

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že …