Audiokniha Sherlock Holmes a Boží dech

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare 2.
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. WILLIAM SHAKESPEARE (pokřtěn 26. dubna 1564 - zemřel 23. dubna 1616) byl anglický herec, básník a dramatik. I když od napsání jeho her uplynulo víc …

Kočičí král
Pohádky (nejen) pro dětské uši a srdce. Na motivy anglických, irských, skotských a velšských pohádek vypravuje Pavel Šrut. Básník Pavel Šrut se inspiroval pohádkami ze všech končin ostrovního království – anglickými, irskými, skotskými i velšskými. A protože pohádky ze…

Made in Norway
Kapitánka Oda Skarová, vyslaná norskou armádou na zahraniční misi, se souhrou okolností ocitne před zásadním rozhodnutím. Jak má postupovat při podezření, že zbraně, které zabíjely v rukou iráckých teroristů, pocházejí z jejího rodného města, z továrny, která zaměstnává…

Kdo zabil Snížka?
„Hrozně bych chtěla psa, kterej by byl jenom můj.“ Martina by si tolik přála vlastního psa. Malý bílý „vlček“ ji zaujal na první pohled. To ale ještě netušila, že se Snížkem budou samé potíže. Neposlouchá, nehraje si, utíká a skoro nikdo ze vsi ho nemá rád. Když pak Mar…

Andělí vejce
Román Petra Stančíka se odehrává v kulisách první poloviny 20. století. Hlavní hrdina Augustin Hnát se narodil zásluhou mořské panny. Jeho matka běhá po lese se srnami, otec mu vybral za kmotra obecního blázna. Místo hlavy má vejce, z něhož se líhnou andělé prapodivných…

Walden aneb Život v lesích
Americký filozof a básník Henry David Thoreau (1817-1862) je považován za zakladatele přírodního eseje v moderní světové literatuře. V letech 1845-1847 se dobrovolně nastěhoval do osamělé lesní chaty, kterou si postavil na břehu jezera Walden v americkém státě Massachus…

Toulky českou minulostí 201-400
Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal asketickým vzezřením, ale byl malý, tlustý a oplešatělý a svoje kněžské povolání si původně zvolil (jak sám přiznává) hlavně kvůli dobr…

Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka
Profesor UK, prezident České křesťanské akademie a farář Akademické farnosti Praha, člen Evropské akademie věd a umění, Tomáš Halík patří mezi významné české intelektuály a morální autority, uznávané doma i ve světě. Je autorem řady knih, přeložených do různých světovýc…

Hrátky s čertem
Parafráze lidové pohádky o hubaté Káče a nebojácném vysloužilci Martinovi, který zachránil od pekla, loupežníka i poustevníka. Dnes už klasická národní pohádka Jana Drdy, oblíbená i z filmového zpracování. Rozhlasová úprava a režie Josef Bezdíček.

Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů
Audiokniha Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů Autor Randall Munroe. Čte Jan Eisler. Nejzábavnější a nejneužitečnější domácí rádce. Od nápaditého tvůrce populárního webového komiksu xkcd a bestsellerů Co kdyby? a Velký vysvětlovač. Ať …

Život víry 2022/10
Život víry 2022/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová a Marek Prosner. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Húšť: Jezdím s Biblí i za těmi, kdo leží…

Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru
Laskavé osobnosti působící magnetizujícím dojmem Jistě máte ve svém okolí někoho, kdo působí doslova magnetizujícím dojmem. Tito lidé mají dar přesvědčit druhé, aniž by téměř museli promluvit jediné slovo. Chtěli byste také být takovou osobností? Stát se jí můžete. Dr…

Hrdinný kapitán Korkorán
Každý kluk chce mít sílu, odvahu a bystrou mysl Korkorána. Dobrodružný román z roku 1867. Kapitán René Korkorán je vtipný, vzdělaný a neohrožený. Lyonská akademie věd ho vyšle do Indie, aby tam našel vzácnou posvátnou knihu Gurukaramtu. Na kapitána Korkorána si hned ta…

Zapomenutý čert
První rozhlasové zpracování slavné literární předlohy Jana Drdy. Pohádkový příběh pro celou rodinu. Režie Karel Weinlich, dramatizace František Pavlíček. Účinkují Stanislav Neumann, Jiřina Šejbalaová, František Hanus, Libuše Havelková, Theodor Pištěk, Josef Kemr a Frant…

Příběhy památných stromů
„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Bídníci
Audioknižní událost sezóny. Legendární román francouzského klasika se dočkal mnoha filmových i muzikálových verzí. Hlavní postavu Jeana Valjeana si zahráli například Jean Gabin, Lino Ventura nebo Jean-Paul Belmondo. Ale pouze odvážný čtenář, který vzal do ruky velkolepý…

Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu
Dalajlamova kočka je zpět se svými pozoruhodnými postřehy a pronikavými vhledy! Audio verze bestselleru Davida Michieho. Čte Ivana Jirešová. Délka 7h 14m. Nahráno ve studiu Chevaliere s.r.o. v roce 2020. Když dalajlamovi nejbližší stojí před úkolem pořídit Jeho Svatosti…

Život víry 2022/01
Život víry 2022/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Přítel je bližší než bratr Jaký je dobrý přítel a jak ho získat? Kde je…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Čaroděj ze země Oz
„Nikde není tak dobře jako doma.“ Legendární příběh o Dorotce a jejích přátelích, kteří se vydají na dobrodružnou cestu za Velkým kouzelníkem do země Oz, aby získali to, po čem touží. Malá Dorotka žije u svého strýce Jindřicha a tety Emy uprostřed kansaské prérie. Jedno…

Zámek
Příběh zeměměřiče K., který přijíždí do vesnice u zámku ujmout se svých nových povinností, o kterých bohužel téměř nic neví. Marně se snaží získat instrukce ze zámku. Ocitne se bez prostředků na ulici, ale ze zámku nepřichází stále odpověď.

Love from the Dark Side
The ninth step into the Darkness is called Love from the Dark Side, and it brings us to the climax of the series – the Darkness itself. It features The Tenant of the Cedars by Mary Elizabeth Penn – a story about the vengeance of the dead. Little is known of the author o…

Kam jede tohle nástupiště
Zatoužili jste někdy vědět, jak zastavit vlak? Nebo proč tolik pracovníků londýnské přepravy chodí v otrhaných, špinavých uniformách? Lámete si hlavu, jak vynadat člověku jiné barvy pleti a nedostat se do maléru? Na tyhle a spoustu dalších otázek odpovídá další kniha I…

Obyčejný život (2019)
Trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a patří k …

Pověsti moravských, českých a slezských hradů Komplet 3 CD
Po dva roky vycházely v Supraphonu na jednotlivých CD postupně magické příběhy, opředené kolem tajuplných míst hradů a zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Vždy šlo o kombinaci vyprávěnýchpověstí s variacemi na lidové písně z nich vycházející, které nahrála kapela Č…