Úvod
Audioknihy
Film, divadlo, rádio a TV
Shaw: Pygmalion, Živnost paní Warrenové. Svatá Jana - ukázky z her

Audiokniha Shaw: Pygmalion, Živnost paní Warrenové. Svatá Jana - ukázky z her

Holoubek
Příběh sleduje osudy mladého Josefa Holoubka, premiantského studenta, který kvůli nečekané zkoušce z matematiky ztratí šanci na další vzdělání. Rozčarovaný se vydá na cestu kněžského semináře, kde nalezne své skutečné poslání a upřímné přátelství. Jako kněz prožije idyl…

Komunita truchlících
Když včerejšek je klíčem k lepšímu dnešku a dokonalému zítřku… Lovec odměn Colter Shaw vyrazí do amerického státu Washington po stopách dvou mladíků, kteří v městečku Gig Harbor údajně poničili baptistický svatostánek a postřelili kazatele i kostelníka. Zkušený stopař s…

Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař
Scénáristé tématické řady titulů Divadla S+H nazvané Hurvínek v českých dějinách Helena Štáchová a Pavel Cmíral zavedli už své protagonisty na dvůr Přemysla Otakara II. /Hurvínek mezi Přemyslovci/, na Karlštejn, hrad císaře Karla IV. a jeho syna krále Václava /Hurvínek …

Svoboda
Paměti 1954-2021 Politické memoáry desetiletí Život v NDR, vzpomínky na Prahu, pád Berlínské zdi, sjednocení Německa, Obama, Trump i Biden, Putin i Zelenskyj, obsazení Krymu, klimatické konference, ekonomické výzvy, covid, válka na Ukrajině… Čte Renata Volfová „Nemusíte…

Slow Horses: Mrtví lvi
Objevte předlohu druhé série úspěšného seriálu Slow Horses s Garym Oldmanem! Pomalí koně tentokrát mají větší šanci na vykoupení než kdy předtím. Starý špión z dob studené války Dickie Bow je nalezen mrtvý v autobuse a šéf Slough House Jackson Lamb je přesvědčen, že byl…

Přetíženy
>> „Užitečná kniha plná hlubokých vhledů a praktických technik. I mě pohladila.“ – Daniela Vodáčková, psycholožka a psychoterapeutka << >> Vyskládat myčku, nachystat svačiny, partnerovi připomenout nákup, vyřešit sourozeneckou hádku... a to vše ještě před snídaní. Pak …

Zpověď vraha, vyprávěná během jedné noci
Z česky dosud nevydaného románu rakouského spisovatele, ve kterém prostřednictvím strhujícího celonočního monologu líčí bývalý příslušník tajné carské policie svůj tragický život, čte Jan Vlasák. Režie Vlado Rusko.

Phone Calls in English
Sú telefonáty v angličtine pre vás večnou nočnou morou? Hľadáte neustále výhovorky ako sa im vyhnúť? Sú telefónaty v angličtine pre vás mimoriadne nepríjemné? Máte pri telefonovaní neprekonateľnú trému a strach? Neviete sa správne vyjadriťa dostatočne rýchlo reagovať? V…

Hospoda Jamajka
Blatům vládne bestie. Ona však ovládá sama sebe ještě líp… Jako ptáče v kleci tu dře jen za byt a stravu. Mary Yellanová sem přijela, protože se coby osiřelá třiadvacetiletá žena neměla v Anglii za vlády regenta Jiřího IV. kam vrtnout. Jenže v zájezdní hospodě Jamajka v…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Pražský kavárník
Dalimil Klapka čte z knihy esejisty a historika umění Josefa Kroutvora. Kroutvorovy toulky historií se nesoustředí pouze na samotný prostor kaváren, ale právě skrze ně a společnost v nich sedící jsou akcentovány změny kulturní, společenské i politické. Nabízí se tak jed…

Kmotřička Smrt
Další klasická česká pohádka s autorským rukopisem dramatika Františka Pavlíčka a v režii Jana Bergera.

Dýka s hadem
Úvodní díl edice historických detektivních románů o Oldřichovi z Chlumu a jeho panošovi Otovi. Děj se odehrává v polovině 13. století za vlády českého krále Přemysla II. Otakara. Správce Bezdězu řeší případ vraždy pána hradu Grabštejn a tajemnou vraždu v johanitské kome…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Poklad byzantského kupce
Kapitán Exner znovu na scéně. Tak trochu český James Bond 60. let, a pokud jej autor svede dohromady se stejně silným protiháčem, užije si čtenář, potažmo posluchač s rozkoší vtipné vypointované dialogy. Zveme vás tedy k poslechu příjemné desetidílné retrodetektivky, k…

Jáchymov
Románové zpracování příběhu nejlepšího hokejové brankáře planety 30. a 40.let. Svobodomyslný, vzdělaný a přemýšlivý člověk Bohumil Bóža Modrý. Jeho výkony obdivoval celý svět. Konkrétní nabídka z NHL na sebe nenechala dlouho čekat. Souhlas českých činovníků byl podmíněn…

Alchymista
Ze slunné Lombardie přijíždí do rudolfínské Prahy alchymista Alessandro del Morone. V Praze, otevřené alchymistům, skutečným vědcům i šarlatánům, chce dokázat to, co svými výzkumy předpověděl - zatmění Slunce. Střechu nad hlavou získá u hraběte Martina Koryčana, který s…

Houževnatost
Máte sklon nechat se odradit prvními neúspěchy? Selháváte v cílové rovince? Nejste schopni vytrvat v nadšení pro nějakou věc? Pak potřebujete zapracovat na své houževnatosti. Její podstatu i to, jak houževnatost posílit, odhaluje autorka světového bestselleru Angela Duc…

Kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy?
Výběr z básní Antonína Sovy vydané k 80. výročí básníkova úmrtí.

Tracyho Tygr
Velký příběh o lásce, o fantazii a odvaze. Příběh o tygrovi, o Thomasu Tracym a Lauře Luthyové. Co kdybychom každý měli svého tygra, který by nám ukazoval cestu k našim největším snům? Nové vydání americké kultovní novely s mimořádným hereckým obsazením znovu připomene …

Nikdo není sám
Rodina může být velkou oporou, ale také nesnesitelnou přítěží… Pečovat o chod veřejné knihovny a k tomu ještě o manžela a dvě dospívající děti bývá někdy poměrně náročné. Veronika ale svou nelehkou roli docela zvládala – dokud jí po matčině smrti nepřibyla ještě starost…

Skrytý potenciál
>>„Tato skvělá kniha rozbije vaše představy o tom, co je třeba ke zlepšení a úspěchu.“ — Serena Williams, vítězka 23 grandslamů ve dvouhře

Pollyanna
Příběh devítileté dívenky, která po ztrátě obou rodičů přijíždí na honosné sídlo své tety, vyvolal svého času doslova senzaci a stal se nejprodávanější knihou pro děti. Vypráví příběh malé Pollyanny, která se setkává s přísnou a popudlivou tetou. Ta chce pouze dostát sv…

Černá krev
Román Alexe Koenigsmarka vyšel v knižní podobě v nakladatelství Akropolis v roce 2011 a v roce 2013 byl vyznamenán literární cenou Akademie věd. Autor je velmistr sond do běhu života a světa v nečekaných a přitom očividných souvislostech. Dokáže skládat vedle sebe fakta…

Zeman: Cesta do pravěku
Kultovní filmový příběh v podobě audioknihy s vypravěčem Oldřichem Kaiserem s využitím originální zvukové stopy z filmu. Cesta do pravěku filmového kouzelníka Karla Zemana se stala průlomovým filmem a dobrodružnou legendou české i světové kinematografie. Celé generace …