Audiokniha Shakespeare

Pastvina zmizelých
Břehy přehradního jezera pokryl za dlouhá léta nános nesčetných rekreačních chat. A právě tam se od jisté doby začali ztrácet lidé. V nepravidelných intervalech a nejrůznější - od mladé ženy po babičku, od horníka přes řemeslníka k chuligánovi, nečekaně mizí chataři i s…

Sedm svědků
Dva násilníci, jedna žena, jedna vražda a sedm svědků. Fakta, se kterými pracují dva policejní vyšetřovatelé. V Pivovarské ulici u domu číslo 133 se odehrála tragédie. Vidělo ji sedm lidí. Každý z nich ale o události vypovídá jinak. Jako by byli svědky úplně jiné scény.…

Kožené srdce
"Nepíšem romány o jednom alebo dvoch geniálnych detektívoch, ktorí vyriešia každý prípad, píšem o celom oddelení vrážd, takže potrebujem každú postavu, spolieham sa na nich, všetci sú pre mňa rovnako kľúčoví." Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piati…

Tři enšpíglovské příběhy
Obsah: 1. První enšpíglovská /Enšpígl, cizinec ze země brabantské, míří do města Kocourkova/ 2. Druhá enšpíglovská / Enšpígl v Kocourkově na jarmarku/ 3. Třetí enšpíglovská /Enšpígl v Kocourkově vyučuje purkmistrova osla/ Enšpígl, legendární hrdina německé sbírky šprý…

Král Kamenné srdce
Čtyři žebráky vyhnal král od zámeckých bran. Od té doby ho stíhá jen a jen neštěstí. Jeho dcera princezna Lucie začala chřadnout. Jako by ji uhranuli. Královo srdce se zatvrdilo a nařídil, aby se o princeznu staraly všechny mladé panny z okolí. Ani na krok se teď nesmí …

Kouzlo maličkostí
Audiokniha známého filosofa a teologa Anselma Grüna ukazuje, jak prožívat svůj život ve větším klidu a radosti. Snaha dostát všem požadavkům doby nás žene k náročným výkonům. Zbytečně se porovnáváme s ostatními a máme velké nároky a očekávání. Výsledkem bývá frustrace, …

Větičky na nepravidelná slovesa
Anglická nepravidelná slovesa si teď můžete procvičit v krátkých větách a lépe si je zapamatovat. Za dvě hodiny uslyšíte celkem 500 vět. Poznáte, jak se sto nepravidelných sloves používá ve větách. Každou větičku uslyšíte nejprve dvakrát anglicky a potom jednou česky. …

Krajina Zloby
Podzim roku 1944 a protektorátní Plzeň. Od secesní budovy vlakového nádraží se odlepí gestapem vypravený vlak a tiše vpluje do noční krajiny. Jeden zamilovaný truhlář, jeden zkrachovalý boxer ve službách gestapa a jeden jednooký vrátný. Příběh, ve kterém Gabčík s Kubiše…

Never jej ani slovo
NEW YORK TIMES BESTSELLER Neprehliadnuteľný psychologický triler od autorky bestsellerov New York Times Lisy Jewellovej sleduje ženu, ktorá sa ocitne v centre pozornosti vlastného podcastu o skutočných zločinoch. Úspešná novinárka a autorka podcastov Alix Summerová os…

Konec manipulace
Tak jako by byl v oboru medicíny bombou univerzální lék na rakovinu, tak může být v oboru komunikační psychologie bombou univerzální lék na rakovinu mezilidských vztahů, na rakovinu mezilidské komunikace: Na manipulaci, na fake news, na argumentační klamy, na argumentač…

Ve spárech magie
Je svůdná i smrtící… Zoey Kingová je sedmnáctiletá dívka z vážené rodiny pokrevně spřízněné s Tuatha De Danann – starobylým národem, jehož příslušníci odjakživa bývali obdařeni magickými schopnostmi. Celé okolí očekává, že Zoey zdědí kouzelné nadání po své matce, která …

Ač zemřeli - ještě mluví 2.
Původní LP album 1018 2681 Ač zemřeli - ještě mluví II. vydal Supraphon v roce 1979 - nyní album vychází poprvé digitálně. Titul je složen z vyprávění a z dokumentů o osobnostech našeho kulturního života jako např. Eduard Bass, Josef Čapek, Helena Malířová, Gabriela Pre…

Zápisník abstinentky
Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu – poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholis…

Hrrr na ně!
Mocní muži si rádi hrají na vojáky – a vhodná záminka se vždycky najde… Na Zeměploše se vynořila nová země a s ní staré spory mezi exotickou Klačí a velkoměstem Ankh-Morpork. V tomhle rasovém a národnostním kotli to začíná vřít a najednou stačí mít o trochu tmavší pleť,…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Hluboká relaxace
Hluboká relaxace je technika řízené relaxace spojená s pozitivním programováním mysli zaměřená na nácvik hlubokého uvolnění, které se blíží stavu lehké hypnozy. Je vhodná zejména pro posluchače, pro které je těžké novodit stav uvolnění. Ve stavu hlubokého uvolnění je vě…

Koza rohatá a jež
Koza rohatá a jež - audiokniha obsahuje rozprávky a pesničky, ktoré napísal Dušan Brindza. „Volajú ma ježko pichliač, lebo ihly z kožucha mi vytŕčajú na chrbte i na hlave Cupkám tíško nenápadne, hneď som tu hneď zasa tam, všetko o tom, čo som zažil, porozprávam iba v…

Rok ušatého Majka
Čus rámus, křiklouni! Víte, čemu zvukaři říkají klopák? Funguje v budově Českého rozhlasu páternoster? A proč má Majk tak veliké uši? Tenhle seriál vás provede světem zvuku, rámusu, hluku, randálu, hřmotu, brajglu, bugru, rambajzu, halasu, rachotu a rozruchu. Takže volu…

Prohnilé město
Kazu Brekkerovi a jeho lidem se podařil nevídaný kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu …

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…

Čichač
Rozhlasové zpracování Fikerova sci-fi románu s detektivní zápletkou. Vyprávění o muži, který si v krizové životní situaci nechá do nosu transplantovat dokonalejší čichový psí orgán a stane se tak schopným detektivem... Režie Jiří HorčičkaOsoby a obsazení: Josef Pekárek,…

Povídky z jedné kapsy
Povídky z obou kapes, jenž byly napsány v roce 1929. Patří ke skvostům české moderní prózy, která už dnes plným právem náleží do klasiky. Jde o řady kriminalistických příběhů. Důležitější než odhalení zločinu, je však u Čapka pohled do duší zlodějíčků i dobráckých stráž…

Případ zrazeného krále
Na Velké Moravě se opět zákeřně vraždí. Pátý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Spory mezi Rastislavem a jeho synovcem Svatoplukem narůstají a začíná přibývat mrtvých. Vyšetřování zločinů se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik.…