Audiokniha Severní zámek

Jak rychle zbohatnout
V této audioknize se dozvíte, jak bohatí lidé skutečně získávají své peníze. Audiokniha vám odkryje podstatu různých forem zbohatnutí a to způsobem, jakým to dosud nikdo neudělal. Pomůže vám poznat sebe sama, vaše silné stránky a nalézt vlastní cestu k finanční svobodě …

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Angličtina - Nepustilova metoda – Cvičení
CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část je namluvena britským rodilým mluvčím. Cvičení jsou koncipována jako anglicko …

Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet světoví skladatelé
Díky jejich poutavému vyprávění a ukázkám z děl světoznámých skladatelů se mnohému naučíte a poznáte, jak zábavné je být žákem hudební školy. Dříve nudné životopisy klasických skladatelů se naučíte jakoby nic, dozvíte se, jak žil malý sirotek Bach, Jak malý Wolfík Mozar…

Sedmilhářské střípky 2
Mnozí mají dosud v paměti populární rozhlasový cyklus Sedmilháři, ve kterém známé osobnosti kulturního života vyprávěly úsměvné příhody ze svého okolí. K "sedmilhářům" patřil tehdy i Vladimír Kalina, který po letech přichází s novými historkami o lidech známých ale i ne…

Pravomil aneb Ohlušující promlčení
Boží mlýny někdy melou nestoudně pomalu... Těžko si představit lepšího průvodce našimi dějinami 20. století, než je Pravomil Raichl, titulní hrdina nové prózy Petra Stančíka. Dítě první republiky, které dospělo v pekle druhé světové války a kvůli neshodám s komunistický…

Dekameron: Den třetí
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Jeroným Pražský
Audiokniha První český filozof a vlastenec Jeroným Pražský je doslova živým ztělesněním jeho životního příběhu. Poskytuje nám jedinečnou možnost k intenzivnímu prožití této epochy dějin i jejího vztahu k současnosti, k otázkám, které žijeme dnes. Jeroným Pražský byl evr…

Spalující bůh
„Nenávist byla dalším druhem ohně a hřála, když nebylo k dispozici nic jiného.“ Z nevýznamné vesnické siroty v chudé jižní provincii se Rin pozvedla až k nejvyšším příčkám velení armády Nikanu. Přesto je vítězství pro její národ, jemuž obětovala vše, stále v nedohlednu.…

Oblomov (1966)
Roku 1859 vydal Ivan Alexandrovič Gončarov svého Oblomova. Román byl vřele přijat pro to, jak vystihl ducha doby a zkarikoval její neduhy. Oblomov není schopen ničeho, ani kariéry, ani lásky a promarní svůj život v pasivitě a nečinnosti. Pro svou nerozhodnost bývá Oblom…

Poláček: Muži v ofsajdu
Humoristický román Karla Poláčka patří k těm nejzábavnějším a zároveň nejpřívětivějším dílům české literatury. Potěchu v něm naleznou všichni, nejen příznivci fotbalu, protože v centru dění je úsměvný milostný příběh hlavního hrdiny Emana Habáska a také osudy jeho šéfa …

Toulky českou minulostí 601-800
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich proagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal aske…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Josefina
Josefina nabízí úsměvný příběh z prostředí studentů dramatické konzervatoře. Vančurova divadelní komedie byla poprvé realizována v roce 1957, protože byla objevena až později v pozůstalosti spisovatele. Příběh dívky Josefiny je variací Shawovův Pygmalion.Upozorňujeme na…

Navždy Provence
Druhá část volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nevybranějších lahůdkách a nejlepším víně. Nechte se okouzlit vtipným vyprávěním o zdánlivě všedních událostech francouzského venkova, z nichž se rodí umění žít. Z každé maličkosti, kterou můžeme spolu s au…

Čekáme děťátko
Jistě čerpáte zkušenosti od prarodičů, příbuzných a známých. Z časopisů, televize nebo internetu. Nápomocní jsou i pediatři, ale ti nejsou jednak k dispozici kdykoliv a jednak jejich informace nemusí být vždy ucelené. A také, málokdy jsou do problému plně vtaženi a vcít…

To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem
V letošním roce oslaví Divadlo S+H 80 let své profesionální činnosti, k tomu se přidá pan Spejbl jako čerstvý devadesátník a pozadu nezůstane Mánička (ač by jí to nikdo nehádal, bude jí osmdesát) a také stejně starý Žeryk. Zároveň se soubor vrací do svého domovského div…

Na šábes se nevraždí
Stíny minulosti vás doženou. V domově pro židovské seniory dojde ke dvěma náhlým úmrtím. Jedná se o nehodu, nebo o vraždu? Protože na šábes se nevraždí, není přivolána policie, ale soukromý detektiv. V pražském domově, kde žijí ti, kteří přežili holocaust, dojde ke d…

Vzpomínáme na Červenou sedmu
Původní LP album DM 15081 "Vzpomínáme na Červenou sedmu" vydal Supraphon v roce 1959 - nyní montáž z písní kdysi znějících ve slavném uměleckém kabaretu Červené sedmy v interpretaci Soni Červené a z vyprávění o jeho vzniku v prosinci 1909, o jeho zakladatelích, jejich b…

Hovořil se zvěří, s ptáky a rybami
Mříže? Jistě. Přece nechcete, aby se zvířata zase vloupala do domu. Jak si představíte držitele Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství? Pokud jako vědce trávícího život výlučně v přítomnosti zkumavek, nelze být v případě Konrada Lorenze dále pravdě. Autor s hlubokou od…

Čechov: Výročí, Gogol: Úředníkovo ráno. Výběr scén
V roce 1989 původně plánované nevydané LP 11 0488-1 801 "A.P.Čechov Výročí / N.V.Gogol Úředníkovo ráno" má nyní premiéru na digitálním titulu VT 7970-2.

Pohádky X.
Některé snímky z alba Pohádky X. 1118 2780 vydaného Supraphonem jsme již digitalizovali a v jiných kombinacích poslali za svými posluchači, ale kompletní album v původně podobě tak, jak vyšlo v roce 1980, posíláme do digitálního obchodu poprvé, na přání našich zákazníků…

100 statečných - Host č. 53 - Daniel Rosecký 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Rosecký (stavitel lodí, kapitán a zcestovalý mořeplavec)

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor
Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Hofman (antikvář)