Audiokniha Setkání u kulatého stolku V

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Marie a Magdalény
Jedna rodová linie a stejný osud Pokud nedokážeme svým dcerám předat příběhy o svých chybách, hrozí, že je budou opakovat. Ale jsou to vůbec chyby, když ničeho nelitujeme? Magdaléna, Libuše i Eva vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino kolekti…

Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha
Španělský prozaik, dramatik a básník Miguel de Cervantes y Saavedra svým románem Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha (1605-1615), tímto "arcidílem španělské a světové literatury", patrně původně zamýšlel parodovat rytířské romány, avšak původní úmysl autorovi přeros…

Gogol: Bláznovy zápisky
Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1305 vydaného Supraphonem v roce 1973: Nikolaj Vasiljevič Gogol, (1.4.1809–4.3.1852) "miloval pravdu a nenáviděl zvůli", jak se o něm vyjádřil N.G.Černyševskij; proto nemilosrdně tepal poměry v carském Rusku, přísně soudil bezpráví, …

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 1
První trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #1 Dort pro Fiškuse V úplně prvním příběhu všech dob se Pettson chystá Fiškusovi péct palačinkový dort. Kocourek totiž slaví jedny ze svých tří narozenin! Jenže doma chybí mouka. Jak ale dojet do obchodu, kdy…

Slečna Elsa
Příběh o čistotě duše a oddanosti vedoucí až na hranu smrti... Mladičká Elsa je nečekaně postavena před zásadní rozhodnutí, zda se obětuje pro záchranu vlastního otce. Podobně jako autorova další díla, vyniká i tato autorskou citlivostí pro emoční svět postav, zasněnou …

Co nebude v dějepise
Syrové reportážní a dokumentární svědectví o tom, jak okupaci prožívali "lidé všedního dne" vyšlo hned po válce v roce 1945. Autorem knihy s názvem Co nebude v dějepise je prozaik a novinář spjatý s historií Lidových novin Bedřich Golombek.Golombek zapsal z minimálního …

Láska je kurva a jiné povídky
Zběsilá jízda s mistrem české povídky. Výběr povídek Petra Šabacha, který umí rozesmát i dojmout. Pobavte se s nočním hlídačem v Národní galerii nebo absolvujte soudružskou zběsilou jízdu ve vídeňském nevěstinci. Petr Šabach umí rozesmát, dojmout i donutit k zamyšlení, …

Králův dluh
Píše se rok 1266 a český král Přemysl II. Otakar podporuje slabého císaře Richarda Cornwallského. Za to obdrží úřad, který spravuje císařovo jmění na východ od Rýna, a vzápětí se s jeho tichým souhlasem zmocní Chebska. Tamní měšťané s tím nesouhlasí, ale nemají sílu, ab…

Anděl míru
Radosti, smutky a ztráty v životě Jana Amose Komenského František Kožík ve svém románu o Janu Amosovi Komenském popisuje život učence, myslitele a pedagoga od narození v Nivnici u Uherského Hradiště až po poslední minuty života v Amsterodamu. František Kožík nenapsal po…

Portrét básníka Vítězslava Nezvala
Původní LP album 1118 1213 Portrét básníka Vítězslava Nezvala vydal Supraphon v roce 1972 - nyni titul vychází poprvé digitálně: "(autor) je si rovněž vědom, že způsob, jímž splnil a splňuje svoji úlohu, není jeho výhradní osobní zásluhou, že sebepříznivější založení p…

Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek
Co mi zabrání strčit kocoura do mrazáku? Autoři – zkušení američtí psychologové vědí hodně o panice, úzkosti, obavách či fobiích. Jejich kniha vám tentokrát poradí, jak vyzrát nad vtíravými myšlenkami. Stává se vám, že vás někdy přepadnou doslova hrůzné myšlenky? „Co …

Židovská Praha
Praha vděčí za svůj výjimečný ráz mimo jiné také tomu, že byla po staletí městem několika národů. Problematické, ale funkční a hlavně inspirativní soužití Čechů, Němců a Židů ukončila dramaticky až druhá světová válka. Ztráta tohoto mnohapolárního světa ubrala Praze čás…

Boží trest
Vlastimil Brodský jako Otec Brown řeší případ záhadné smrti záletného plukovníka. Jednou z nejznámějších a také nejzábavnějších postav detektivní literatury je katolický kněz, otec Brown. Gilbert Keith Chesterton vybavil svého detektiva amatéra vedle chladného rozumu i …

Stříbrné dobrodružství
Je sychravý a tmavý večer. V suchém listí někdo chodí a přes cestu zase leží široký černý pruh. Jedna svítilna zhasla ... Příběh osamělého chlapce Bertíka, na kterého nemá nikdo z dospěláků čas. Přál by si mít alespoň jednoho kamaráda. Z oblaku se náhle vynoří Robin a …

Hop sem, hop tam
Legendární český prvorepublikový herec Jára Kohout patřil ve své době k největším hvězdám filmu a divadla. Původní profesí zubař se stal slavným nejprve jako partner jiného oblíbeného komika - Ference Futuristy. Později svého velkého učitele přerostl a stal se velkým di…

Aktivně – Angličtina na každý den
Poslechová učebnice obsahuje celkem 25 hodin interaktivních poslechových cvičení, které Vám umožní procvičit a upevnit již získané znalosti slov a frází. Cvičení „Rozuměj“ se zaměřuje na porozumění základních údajů zachycených informací podávaných rodilými mluvčími. Cvi…

Krvavé křtiny aneb Drahomíra a její synové
Věra Galatíková, Vlasta Chramostová, Ivan Trojan a Petr Motloch jako hlavní postavy v romantickém pojetí historického dramatu, které vyvrcholí zavražděním knížete Václava.Josef Kajetán Tyl čerpal téma z období úsvitu českých dějin. Drama "Krvavé křtiny aneb Drahomíra a …

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Česká poezie
Původní LP album DV 15094 "Česká poezie" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s úryvky z děl K.H.Máchy (Máj), K.J.Erbena (Kytice), P.Bezruče (Maryčka Magdonova) aj. vychází poprvé digitálně.

Pikový kráľ
Ďalší prípad komisára Ledeckého a jeho kolegov z oddelenia vrážd začína nálezom mŕtveho muža ázijského pôvodu vo vyschnutom koryte jedného z kanálov na periférii Bratislavy. Na základe niekoľkých strelných poranení nikto nespochybňuje, že ide o násilnú smrť zavinenú cud…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Erebus
Bývalý manažer John Griffith vede osamělý a klidný život v hlubinách kanadských hvozdů. Jednoho dne má dopravní nehodu. Neprobudí se však v nemocnici, ale na rudé planině, pokryté štěrkem a kamením. Jeho starý oprýskaný džíp je pryč a poblíž něj se nachází zvláštní stro…

Černé světlo
V černém světle vystoupí na povrch minulost. Enzo Macleod už dokázal rozlousknout dva zločiny ze sedmi nechvalně proslulých vražd popsaných v knize odložených případů. Na třetí případ ovšem nemá ani pomyšlení. Právě mu diagnostikovali zákeřnou chorobu, a se mu kdosi sna…

O psech, zlodějích, strážníkovi i jiná vyprávění
Pokud si rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele, jehož všichni znají jako autora Tří mužů ve člunu (o psu nemluvě). Ne…