Audiokniha Šest klobouků aneb Jak myslet

Jestli vůbec někdy
Anynka v ústavu pro duševně choré, řeholnice Jitka v Bílé Vodě, Jana a Standova máma ve Standově bytě, paní Hanáková v cizí, bezejmenné Praze, Olina s rodiči v Berlíně, Jarda a Magda v obchodním domu Záře, Marie a její dcera Helenka – doma, v obýváku a kuchyni, Věrka s …

Jak uchvátit dračí klenot
Z chudáka Škyťáka se stal vyhnanec. A přitom chtěl jen zachránit draky před vyhynutím… Dračí povstání rozpoutalo boj mezi lidmi a draky. Škyťák má náhle pocit, že se svými třemi věrnými draky stojí proti celému světu. Ale i jako vyhnanec pronásledovaný příslušníky obou …

Jan Werich (ne)známý
Na našem výběru zvukových záznamů s Janem Werichem představujeme málo známé, či téměř úplně neznámé nahrávky z let šedesátých, kdy Werich ukončil práci v divadle. Mnoho ze snímků, které v tédobě s Janem Werichem vznikly, dosáhlo již své nesmrtelné proslulosti, přesto st…

Kanibal z Nine Elms
První případ nové série autora bestsellerů Roberta Bryndzy v podmanivé interpretaci Martina Stránského. Před patnácti lety byla Kate Marshallová vycházející hvězdou londýnské policie. Dokázala vyřešit sledovaný případ nebezpečného a krutého sériového vraha s přiléhavou …

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Sherlock Holmes – Barvíř na penzi/Podnájemnice v závoji
Dvě dramatizace povídek Sira A. C. Doyla z archivu brněnského studia Českého rozhlasu. V roli Sherlocka Holmese Jiří Tomek, jako Dr. Watson se představí Jaroslav Kuneš. Dále hrají Maxmilián Hornyš a Zuzana Slavíková. Režie Zdeněk Kozák. Rok vzniku: 1992

Biomanželka
Od začátku jsem přesvědčena, že Mojmírovo manželství s Hedvikou je moderní soft verzí pradávného příběhu o Modrovousovi, který vraždí své ženy. Jistě jej znáte: nezkušená kráska se provdá za chlípné bohaté monstrum, které jí naoko poskytuje svobodu, ale ve skutečnosti z…

Padesát odstínů temnoty
Druhý díl erotického románu o temných touhách v každém z nás! Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží nov…

Modrá hodina
Přílivový ostrov Eris býval domovem umělkyně Vanessy Chapmanové, která zde tvořila výjimečné obrazy a keramiku. Stal se pro ni inspirací i útočištěm. A právě sem ji před dvaceti lety přijel navštívit její notoricky nevěrný manžel, který vzápětí beze stopy zmizel. Během …

Kyselé jablko
Co svět světem stojí, snaží se lidé přijít na to, jak přelstít čas, jak se vyhnout neodvratnému konci své existence, či alespoň jak co nejvíce odvrátit stárnutí. Doktoru Mudrovi, hlavní postavě tak trochu sci-fi hry Kyselé jablko z pera Vlasty Dvořáčkové, se to bezděčně…

Třetí hlas
Drsný severský thriller od autorů bestselleru Skočný příliv. Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu,…

Ve stínu Říše: Dos grojse genareraj
Německá říše ustupuje na všech frontách a zoufalý Hitler se stále usilovněji upíná k magické záchraně. A společnost Thule má skutečně plán, který jej může zachránit. Klíč se nachází ve starém hradu v srdci Pruska. Nejmocnější mágové Říše ale potřebují pomoc, obrátí se p…

Mikulášovy patálie
Mikuláš je malý nezbedný kluk s partou kamarádů, kupou bláznivých nápadů a úžasným dětským pohledem na svět. „Když jsem přišel domů, maminka mi vynadala, že jsem přišel pozdě na večeři. Když jsou takoví, tak tedy bez milosti: Zítra uteču z domova. Tatínek s maminkou se …

Adventní pohádkový kalendář
24 pohádek pro vánoční čas Originální adventní dárek - 2CD obsahuje 24 pohádek. Na každý den jedna pohádka, od 1. prosince až do Štědrého dne! Viktor Preiss, Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Václav Vydra, Jana Boušková, Otakar Brousek a řada dalších herců interpretuje kla…

Mumínci a čarodějův klobouk
Ať se tam dělo, co dělo, na nudu nikomu času nezbývalo. A to byla přece velká výhoda. Není nad to, probudit se po dlouhém zimním spánku do prvního jarního rána... Všichni tvorečkové běhají v tajícím sněhu, hledají své věci, chvilku se zastaví na kus řeči, ale pak spěch…

Ostrov doktora Moreaua
Zvíře v člověku – člověk ve zvířeti. Jeden z prvních románů dnes už klasického žánru vědecko - fantastické literatury varuje před důsledky experimentů se zvířaty a před zneužitím vědy. Vědecko - fantastický román s prvky hororu nese významné morální a filozofické posels…

Planeta mezi dvěma slunci
Drsní jako Mariňáci? Nebo ještě drsnější… Knižní bestseller mistra military sci-fi, spisovatele Roberta Fabiana! Vesmír je dost nebezpečné místo. Není snadné v něm přežít. A někdy je těžké i zemřít. Vězeňská transportní loď SFPS Tecora se zřítí v nehostinné poušti žhavé…

Ďáblova lest
Studentka archeologie jen náhodou unikne podivné smrti a je nalezena v posttraumatickém šoku. Zakrvácený oděv a tajemné magické symboly, které jí kdosi namaloval na tělo krví, nasvědčují, že nepůjde o obvyklý kriminální případ. O pomoc při vyšetřování je proto požádán z…

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Vrah andělů
Hacker, který si říká „Čaroděj“, se nabourá do webových stránek FBI a umístí na ně šifru odkazující na hřbitov v Michiganu, kde je objevena mrtvá dívka vylézající ze země… jako kdyby se snažila vydrápat z vlastního hrobu. Jessica Blackwoodová se má stát nastupující hvěz…

To všechno vodnes' čas
Písnička To všechno vodnes' čas u nás zlidověla a jak Waldemarovi Matuškovi, tak a Ivanu Foustkovi se v roce 1968 výborně hodila do názvu vzpomínkové knížky, která je dodnes ze vší literatury o Matuškovi nejživější. Dramaturg a básník Ivo Fischer, od poloviny šedesátých…

Ten sen
Čtvrtý titul spisovatelky Martiny Formanové na značce Tebenas je jediným autorčiným románem, který nevychází z autobiografických zážitků. Příběh dvacetileté Daniely, která se v osmdesátých letech minulého století snaží najít svůj vlastní prostor v šedivé a nudné Praze. …

Hovory o józe a mystice č. 28
Jiří Vacek: Živá nauka. Záznamy promluv z meditačních seminářů v Modré a na Hostýně v roce 2010. Nejedná se o studiovou nahrávku.