Audiokniha Semafor Komplet 9 her z let 1959-1964

Dívky na kopci
Kdesi v Canterbury leží na ztichlé stráni dvě dívky. Ve vlasech mají diadém, každá v ruce svírá rudou růži. Mohlo by se zdát, že spí… ale mají podříznutá hrdla. Policie záhy zjistí, že jde o dvě ze tří sester a ta poslední se pohřešuje. Pro inspektorku Lexi Bennettovou …

Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze
Když Enola Holmesová, mladší sestra Sherlocka a Mycrofta Holmesových, zjistí, že její matka zmizela, vydá se ji do Londýna hledat. Rozhodně ale není připravená na to, co ji tam čeká. Zaplete se do únosu mladého markýze, prchá před ničemnými vrahy a snaží se vyhýbat svým…

Josef Fouché - portrét jednoho politika
Rakouský prozaik Stefan Zweig (1881-1942) začal psát biografii J. Fouchého "pro svoje soukromé potěšení" v Salcburku v roce 1929. Autorovi šlo podle slov předmluvy spíše o biografii "antihrdiny" než o biografii diplomata. Zweig sice několikrát zdůrazňoval, jak nesympati…

Neviditeľný život Addie LaRue
Život, na ktorý si nik nespomenie. Príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete. Francúzsko, rok 1714. Zúfalá mladá žena uzavrie dohodu s temným božstvom, aby mohla žiť večne, nespútane, presne tak, ako vždy túžila, keď snívala o slobode. Zmluva má však háčik – Addie si nik nezap…

O kalifu čápovi
Wilhelm Hauff patří k předním světovým pohádkářům. Ačkoli zemřel v pouhých pětadvaceti letech, jeho pohádky hojně inspirované kolébkou pohádkových příběhů, Orientem, nepostrádají svůj romantický půvab i dějově vypjaté okamžiky často spojené s magickým kouzlem čarovných…

Útěk do divočiny
Můžeme utéct před něčím, co potřebujeme k životu nejvíc? Autor líčí příběh mladého muže z dobře situované rodiny, který tragicky zahynul při své osamělé pouti Amerikou v syrové aljašské divočině. Strhující líčení osamělého putování mladého muže z dobře situované rodiny,…

Vraždy v klášteře
Na Štědrý den roku 1176 jde mnich Maurice hledat bratra Cuthberta, který měl zvonit k modlitbě. Nachází však jeho mrtvé tělo, poznamenané násilím. Královský soudní úředník Barling a jeho asistent Stanton jsou na žádost opata vysláni, aby objasnili okolnosti zločinu. Klá…

Hrob mé sestry
Kolik obětí přinese hledání pravdy o smrti milovaného člověka? Když Tracy Crosswhiteová před dvaceti lety ztratila svou sestru Sáru, nezískala jedinou odpověď, která by jí pomohla pochopit, co se stalo. Místo toho byla nucena přihlížet, jak se za vraždu odsuzuje muž, o…

Nesprávná sestra
Tasha žije ve stínu své starší sestry Alice – ta má bohatého manžela, kariéru a život jako z magazínu. Týdenní výměna rolí se zdá jako skvělý nápad: Alice a Kyle se postarají o děti v Bristolu, zatímco Tasha se svým mužem si odpočinou v benátském luxusu. Jenže idylka se…

Traja starí mládenci
Čo môže byť pre vyšetrovateľa lepšie, než schopnosť čítať myšlienky? Noe o tom vie svoje. Za päť rokov na Komisariáte už vyriešil nejeden prípad a predsa je tentokrát v koncoch. Rozpoznávač, Snovič a Prázdny. Tri obete, ktoré nemali zdanlivo nič spoločné. Prečo si ich v…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Strážci země
Olaw, jeden ze strážců Země, byl probuzen ze sladkého spánku v kmeni svého modřínu. Dozvěděl se, že jeden z dalších strážců není k nalezení, a jeho vždy usměvavý obličej se zachmuřil. V podobě puštíka se okamžitě rozletěl k městu. Divočina i zvěř kolem něj však začaly m…

Mrazivé vyhlídky
Blíží se Vánoce a na městečko Lost Creek se snášejí sněhové vločky. V autosedačce potichu pláče tříletý chlapeček. Jeho matka, studená jako led, leží zhroucená na volantu. O pár dnů později je nalezena další mrtvá matka s přeživším dítětem. Detektiv Madison Harperová bě…

N0S4A2: Vánoční říše
Victoria McQueenová je talentovaná mladá žena, která má odjakživa zvláštní schopnost – dokáže najít ztracené věci i skryté odpovědi. Proto není divu, že zkříží cestu ďábelskému padouchovi, v jehož starém černém autě s poznávací značkou NOS4A2 mizí děti. Dokáže zachránit…

Doly krále Šalamouna
Allan Quatermain, inspirace pro postavu Indiana Jonese, první dobrodruh s khaki oblečením a kloboukem se širokou krempou. Hrdina knihy Doly krále Šalamouna Allan Quatermain byl inspirací pro postavu Indiana Jonese. Autor sice knihu napsal v roce 1885, ale svižný styl p…

Selekce
Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své t…

Meditace mettá
V této knize nás Visu seznamuje se meditací mettá. V první kapitole najdete instrukce, které nám umožňují praktikovat meditaci mettá v nejrůznější životních situacích. Další kapitoly pak popisují rozvíjení dalších tří Čtyř božských dlení – soucitu (karuná), spoluradosti…

Všem klukům, které jsem milovala
Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. …

Nebezpečná místa
Čtvrtý případ inspektorky Lottie Parkerové Když se v otevřeném hrobě najde tělo mladé ženy, je k němu přivolána inspektorka Lottie Parkerová, která si klade otázku, zda to není nedávno zmizelá Elizabeth Byrneová. Jenže to není jediná žena, která se pohřešuje. V Ragmull…

Hustej nářez
Zemi obsadili mimozemští agresoři, tzv. kartani. Invaze proběhla hladce, takže se emzáci domnívají, že mají situaci pod kontrolou. Netuší, jak hluboce se mýlí. Tahle modrá planeta má totiž už pěknou řádku staletí své vlastní pány. Jen se většinou drží v pozadí... Říkají…

Arila: Stříbrné město
{'cs': 'Národ Nurů už po staletí skáče z jednoho světa na druhý a hledá nový domov. Musí být neustále v pohybu, protože je pronásleduje šílená bohyně, která touží po jediném – zničit je. Arila se protlouká životem a postupně odhaluje tajemství minulosti, ale také pradáv…

Kapitán Polární hvězdy
Také se domníváte, že Arthur Conan Doyle = příběhy Sherlocka Holmese, a nic víc? A přece Doyle napsal několik desítek knih - románů, povídkových sbírek, ba i básní. Kapitán Polární hvězdy - příběh velrybářské lodi uvězněné v ledu arktického moře, napovídá, že jde o pří…

Zlaté tajemství
V pohádce Zlaté tajemství se vypravíme na španělský zámek Alhambra a budeme pátrat po starém maurském pokladu, který se prý podle pověsti ukrývá v jeho podzemí.

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Panna v ledu
Když se běženci brodí zavátou krajinou, snadno se ocitnou v ohrožení… Svár o trůn mezi Štěpánem a Matyldou pokračuje, civilisté ve válce trpí, zatímco příroda Anglie dělá, jako by se nechumelilo. Nebo vlastně naopak. V prosinci L. P. 1139 nasněžilo tolik jako za deset l…