Audiokniha Semafor Komplet 1964-1971

Osudy dobrého vojáka Švejka
Tragická velkolepá komedie „Švejk nenapravuje svět. Tady se nedá už nic napravit. Má-li se svět zachránit, nezbývá, než si už nic nepředstírat a začít znova v troskách a z trosek. Švejk také není než troska starého světa, ubožák, který se sám prohlašuje za blba. A přec…

Zimní pohádky
Pět jednotlivých, zvukově výpravných, původních pohádek o zimě a vánocích, pro vás napsal a namluvil herec a spisovatel Michal Gulyáš. VÁNOČNÍ HVĚZDA vám ukáže svou čarovnou moc, kterou ovládá lidská srdce právě v čas vánoc. Aby dvě smutné lidské duše byly zase šťastné,…

Pohádky 4
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Další díl naší miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody je tady.

Smrt staré Maši
Mezi řádky vybájených příběhů se ukrývají zrnka pravdy o naší současnosti… Šestice poutavých příběhů se odehrává v odlišných dobách na různých místech, včetně několika velmi exotických, ba i zcela fiktivních koutů světa. Ačkoliv zvolenou formou připomínají pověsti, leg…

Dášeňka
Klasika z dílny Karla Čapka v podání okouzlujícího Josefa Somra. Půvabné povídání o zlobivé psí holčičce, doplněné psími pohádkami. Veselé vyprávění i poučení baví už více než osmdesát let nejen děti, ale i jejich rodiče.

Kolébka
Podobně jako v o mnoho let pozdější a úspěšnější Lucerně, i v Kolébce zasazené na Křivoklátsko hraje roli dávné zvykové právo. K veřejnému potrestání nevěrných žen v kraji sloužila kolébka, na které biřici záletnici přede všemi pohoupali. V Jiráskové komedii se takto ch…

Pohádky 8
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již osmý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Spejbl's herzliche Metaferosen, Der Wiehnachtskarpfen. Der Weihnachtsgeschichte mit einem Weihnachtsgruss von Spejbl & Hurvínek
Spejbl und Hurvínek gehören zu den populärsten dramatischen Helden des tschechoslowakischen Theaters und es stört auf keinen Fall, dass es sich nur um Helden aus Lindenholz handelt und dass ihnen Andere Leben verleihen. Auch Marionetten können das Recht auf Unsterblichk…

Ucho
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Anna – Lucie Vondráčková •Ludvík – Milan Enčev •příslušník STB – Filip Mareš scénář – Jan Procházka režie – Lukáš Burian producent – Filip Mareš hu…

Příchod bohů
Fantastický kosmodrom povídek. Legendární vědecko-fantastické povídky od krále české komiksové scény: o nových planetách, o posádkách kosmických korábů, a o jejich dobývání vesmíru. Fantastické povídky Vlastislava Tomana z let 1957–1966 vycházely v časopise ABC v podobě…

Vyprávění Emila Zátopka o životě a sportování
Původní LP album XM 60005 "Vyprávění Emila Zátopka o životě a sportování" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní tento titul vychází poprvé digitálně. EMIL ZÁTOPEK (*9. září 1922 – †21. listopadu 2000)

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu
Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

Hurvínkovy příhody 2
Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové. „O Nepilově tvorbě pro Spejbla a Hurvínka bych řekla především, že jeho h…

Nevykládej mi pohádky
Líbila se Vám kniha Fimfárum? Určitě se nechci poměřovat s Janem Werichem, ale i tak sázím polovinu království na to, že se Vám budou líbit i tyhle pohádky, zvlášť když je tak skvěle načetl Igor Bareš. V jeho podání se budete upřímně strachovat o prince bojujícího s hro…

Nebojte se klasiky! Hudební škola - Slavné opery
Slavné operní příběhy v dramatizaci Jana Jiráně podle původních libret s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží v podání největších českých operních pěvců!Jedním z hlavních cílů projektu je otvírat dětským posluchačům zdánlivě uzavřený a odtažitý svět opery. Tyto přev…

O Rumcajsovi
Dnes už pozapomenuté dramatizace pohádkových příběhů z lesa Řáholce z konce šedesátých let. A jedna rozhlasová "řáholecká" pohádka z roku 1993.

Jistý den daleké minulosti
Dramatická koláž, ve které autor Jaromír Ptáček vytvořil působivý obraz lidských osudů z doby Protektorátu. Hra Jistý den daleké minulosti skládá skrze pět dramatických zastavení obraz válečné Prahy a lidských osudů poznamenaných ztrátou svobody a narůstající společens…

Wolker: Těžká hodina
JIŘÍ WOLKER (*29.března 1900 – †3.ledna 1924) byl básník, autor proletářské poezie dvacátých let minulého století. Byl členem Literární skupiny a Devětsilu, stejně jako např. Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval nebo Vladislav Vančura. Výčet jeho děl je stručný, protože …

Hurvínek má smůlu
Sedm dialogů napsala Helena Štáchová pro dřevěné hrdiny Divadla S+H a spolu s Martinem Kláskem (Spejbl, Hurvínek) a Miroslavem Polákem (Žeryk) je také natočila. Tímto titulem se vrátila k tradici, kterou zavedl Miloš Kirschner v návaznosti na Josefa Skupu, totiž k dialo…

Poláček: Muži v ofsajdu
Humoristický román Karla Poláčka patří k těm nejzábavnějším a zároveň nejpřívětivějším dílům české literatury. Potěchu v něm naleznou všichni, nejen příznivci fotbalu, protože v centru dění je úsměvný milostný příběh hlavního hrdiny Emana Habáska a také osudy jeho šéfa …

SEIF
Zajímá vás, jaké to je, setkat se o pauze na oběd s vlastním osudem? A co se děje s dětmi odloženými do Dětského hotelu? Co nás čeká v blízké budoucnosti, pokud se budou sociální sítě rozvíjet tak, jako doposud, jak možná bude vypadat konec světa a spoustu dalšího se do…

Poslední cantilena
Do rukou královny Anny Jagelonské se dostane podivný list. V Nymburku se zřejmě odehrála vražda, místní konšelé se však do vyšetřování příliš nemají. Podle pisatelky může případ rozlousknout jen jistý vážený pan písař z Prahy, kterého předchází pověst vynikajícího vyšet…

Za devatero mlhovinami
Sbírka tří povídek. Odehrávají se v různých obdobích a na vzájemně vzdálených místech, a přesto mají něco společného. Ta první(Podej ďáblovi prst)vás zavede do Třicetileté války. Zapadlý klášter v Čechách čelí útoku loupeživých žoldáků a pomoc se dostaví v podobě napro…

Lidojedi
Hororová komedie. Co všechno dokážou slušní lidé udělat pro peníze...Hrají Oldřich Kaiser, Tatiana Vilhelmová, Jan Dolanský, Václav Neužil, Oldřich Vlach, Kryštof Hádek, Lukáš Hlavica a další. Režie Aleš Vrzák. Lidojedi jsou první původní rozhlasovou hru autorské dvojc…