Audiokniha Sekáč

Život na uzdě
Žijeme v éře paradoxů: zatímco společnost bohatne, my lidé nejsme šťastnější. Psychických problémů přibývá a mnozí z nás hledají úlevu tam, kde není. Co se to s námi vlastně děje? Jak z tohoto začarovaného kruhu ven? Mentální kouč Marian Jelínek v rozhovoru s novinářkou…

Náhrdelník
Bassova povídka - parodie romantických detektivních románů o slavném lupiči Arsenu Lupinovi. V hlavních rolích Růžena Merunková a Eduard Cupák.

Paní Hemingwayová
První kapitulovala před druhou, která byla odvržena pro třetí, po jejímž odchodu nastoupila čtvrtá. Vyprávění čtyř osudových žen jednoho slavného muže. Žhavé Antibes, bohémská Paříž, válečný Londýn, měnící se Amerika, veselá Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, v…

Elixír života
Hra o lékaři a vědci, který se zasloužil o objev inzulínu. Jaké okolnosti předcházely tomuto úspěchu? Poslechněte si hru Zdeňky Psůtkové Elixír života s Ladislavem Frejem v hlavní roli.Roku 1921 se Fredericku Bantingovi, kanadskému lékaři a vědci v oboru medicíny, a jeh…

Strach a úzkost a jak na ně
Strach a úzkost jsou z evolučního hlediska velmi prospěšné – díky nim je lidský mozek neustále připraven čelit nebezpečí. Problém nastává, když se tyto pocity objevují v důsledku nepřiměřeně malých podnětů, nebo dokonce přicházejí samy od sebe. Je to i váš případ? Chcet…

Jeden musí z kola ven
Musí špehovat špehy. A odhalit krtka tak, aby neodhalil sám sebe. Fiasko operace Svědectví na území normalizačního Československa špičkám londýnské MI6 napoví, že uvnitř něco nehraje. V ústředí jejich zpravodajské služby řádí počátkem 70. let dvojitý agent čili „krtek“ …

Všetko, čo nás spája
Audiokniha Všetko, čo nás spája ponúka nahliadnutie do sveta vietnamskej komunity u nás cez optiku osobného príbehu autorky - slovenskej Vietnamky Kvet. Už pri jej narodení sa vyskytli problémy s identitou, pridelili jej totiž nesprávne rodné číslo. Mohlo za to možno je…

Toskánsko na každý den
Bramasole - malebný italský venkov. Pozvánka do míst, kde autorka našla nový domov, přináší popisy toskánských městeček, zvyků, umění a všemožných vůní vycházející z místních receptů. Vydala se do Itálie, kde spolu s přítelem zakoupili opuštěnou usedlost a našli v ní d…

Poviedky, anglicky, slovensky
Táto dvojjazyčná audioknižka je určená pre slovenských študentov, ktorí sa zaujímajú o angličtinu a chcú si zväčšiť svoju slovnú zásobu a použitie anglických slov vo vetách pri rozprávaní nejakého príbehu. Môžu ju použiť aj anglicky hovoriaci, ktorí majú záujem o sloven…

Viděla jsem vraždu
„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př…

Petrohradský lichvář
Ruský spisovatel Nikolaj Alexejevič Někrasov proslul zejména svými kriticko-společenskými díly. V příběhu o nápadníkovi, který byl nucen podvést lakomého lichváře, aby dostal svolení k sňatku s jeho dcerou, uslyšíte v titulní roli Josefa Somra.V inscenaci režiséra Jose…

Dialog s doktorem Dongem
Na počátku byl "politický román s detektivním pozadím". Román Josefa Nesvadby Dialog s doktorem Dongem a stejně tak i stejnojmenná rozhlasová inscenace se ve své době velmi do hloubky a poctivě zabývaly otázkou, zda je mravné a přijatelné v zájmu dobra lhát či dokonce s…

Ludvíka Vaculíka radosti radosti
Komentář Ludvíka Vaculíka k původní audio kazetě 11 1863-4 "Ludvíka Vaculíka radosti radosti" vydané Supraphonem v roce 1993. Titul, ve kterém spisovatel Ludvík Vaculík čte své fejetony a zpívá valašské písničky, vychází nyní poprvé digitálně: Tímto názvem ustupuju vkus…

Anežka z Kuenringu
Když se mladý český kralevic Přemysl Otakar II. ožení s téměř o třicet let starší vévodkyní Markétou Babenberskou, je tento diplomaticky dojednaný sňatek považován za oboustranně výhodnou politickou dohodu. To však platí pouze do chvíle, než začne být jasné, že Markéta …

Pýcha a předsudek
Dramatizace slavného románu, známého také z nedávné filmové verze, který s ironickým podtextem líčí život na anglickém venkově konce 18. století, tamní rodinné vztahy a neutuchající snahy matek najít pro své dcery vhodné ženichy.Hrají Jaroslava Adamová, Jiří Adamíra, Mi…

Čas na odvahu
Audioniha formou reportáže představuje Roberta Šlachtu v jeho nové roli lídra politického hnutí Přísaha. Vstupu Roberta Šlachty do politiky předcházela série debat se čtenáři nad jeho první knihou Třicet let pod přísahou, kterou napsal společně s Josefem Klímou a ze kte…

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého
Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což rozčilovalo paní Kateřinu (Bábinku), a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji Bábince jako dárek k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všich…

Superkomunikátoři
>> „Dokonalá kombinace příběhů, výzkumů a rad, která má potenciál proměnit i ty nejhorší komunikátory v jedny z nejlepších.“ — ADAM GRANT, autor knih Ještě to promysli a Skrytý potenciál >> # O knize Kolik jste promarnili příležitostí, protože vám uniklo to podstatn…

Alžběta a Nina
V pochmurných i krásných Sudetech se skrývají stíny minulosti, které Alžbětinu rodinu rozdělily na desítky let. Když ji vnučka Nina navštíví v léčebně, vymyslí způsob, jak babičce udělat radost: vyrazí s ní na výlet do míst, kde strávila dětství a mládí. Během cesty po …

Řečník 1
Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau…

Trubačova louka
Vynikající rozhlasový dramatik František Pavlíček napsal svou původní hru Trubačova louka v roce 1980. Tehdy ji však nemohl uvést pod svým jménem, patřil k autorům, které normalizační režim pro jejich společenské angažmá označil za nežádoucí a zakázal jim publikovat. Fr…

Americká tragédie
Na cestě za životním úspěchem doslova obětuje svoji první lásku - Clyde Griffiths, hlavní hrdina slavného románu Americká tragédie Theodora Dreisera. Kvůli kariéře se rozhodne ke zločinu, ale nakonec se sám stává obětí soudní mašinérie. Dvoudílné zpracování klasického d…

Jak drahé je zdarma
Proč se při rozhodování chováme iracionálně a jak to napravit? Téměř žádný člověk se při rozhodnutích nechová racionálně a marketing toho umí perfektně využít: Kolikrát vás dostala nějaké akce 2 + 1 zdarma, nebo třeba neodolatelné povánoční výprodeje? Peníze a cena ovli…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …