Gorila a já
Jonna žije v dětském domově jménem Vratič. Ředitelka ji ale nemá příliš v lásce a tak ji jednoho dne ochotně předá k adopci děsivé Gorile, která do domova přijela v otlučeném Volvu. Gorila žije na skládce a živí se prodejem šrotu. Jonna se nejprve Gorily bojí (myslí si …

Černobílé prázdniny
Prázdniny v lesní chaloupce tety Pravoslavy je to nejlepší, co mohlo Honzu Melese potkat. Teta má sice podivný účes a špatně vidí, ale zato si dává k snídani žužu a vůbec se netrápí pravopisem. A co víc, není jediná, s kým je v lese zábava! Jednoho dne se Honzík proboří…

Tajemný Etrusk
Původ a dějiny starověkého národa Etrusků jsou zahaleny tajemstvím. První doklady jeho existence jsou datovány od 8. století př. n. l., kdy se objevil na území Etrurie, které se rozkládalo v dnešním Toskánsku. To ostatně získalo svoje jméno právě od Etrusků, protože v l…

IKIGAI
"Nový světový bestseller o životním stylu IKIGAI přichází z Japonska – ze země s nejdéle žijícími lidmi na světě. IKIGAI je dost možná to, co chybí lidem, kterým ráno dělá problém vylézt z postele, protože je během dne nečeká žádná dostatečně motivující a naplňující akt…

Jožánek
Rodiče pětiletého Jožky Karpíška odjíždějí služebně na dva měsíce do Londýna a chlapce svěří do péče sousedky, paní Pokorné. Jožánek však uteče ke svému dědečkovi, který je bývalý převozník. Bydlí přímo u vody se psem Sultánem a oslíkem Kylijánem. Tady chlapec prožívá k…

My
Lidé = čísla, city zakázány… Proslulá antiutopie, která líčí život v totalitní společnosti, kde lidé jsou čísly a den je rozplánovaný na minuty. Pro city není místo, ale dvě čísla opačného pohlaví se vymknou kontrole. Matematik D-503 žije spokojený život v dokonalém svě…

Jiné místo
Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obklopení lesů? Po příjezdu se rozhodnou prozkoumat okolí, a i když se schyluje k dešti a na krajinu padá…

Život víry 2021/2
Život víry 2021/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Štěpán Matuška, Lucie Endlicherová, Bohdana Medřická, Ondřej Medřický. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Najít Boží směrovky Jak slyšet B…

Jak prokouknout druhé lidi
Tvrdí, že je to jeho nejlepší nabídka. - Je tomu skutečně tak? "Říká, že souhlasí." - Souhlasí doopravdy? "Slíbíl, že to už nikdy neudělá." - Ale stejně to zas udělal. Chcete se podobným nepříjemným překvapením vyhnout? Nechte si poradit od Joea Navarra, bývalého…

Tehanu
Umět se dívat srdcem. Filozoficky laděná fantasy ze série knih o Zeměmoří. Schovanka zemřelého mága Ogiona Tenar se vrací na ostrov Gont se zmrzačeným děvčátkem Therou a znovu se tu sbližuje se svým přítelem z mládí arcimágem Gedem. Filozoficky laděná fantasy ze série k…

Břemeno minulosti
Práce na oddělení vražd připomínala někdy Krauzovi jízdu na horské dráze: chvíli nahoru, chvíli dolů - někdy nevěděli, kam dřív skočit, jindy jako by si vrazi vybírali náhradní volno. Za rychlé vyřešení posledního případu si Krauz a Canis vysloužili šťavnatou odměnu a s…

S elegancí ježka
Tohle je možná život: beznaděj, ale také chvíle krásy, ve kterých čas neubíhá stejně. Jemně ironické vyprávění o hlubokých věcech se svůdnou lehkostí, prostý a dojemný příběh o setkávání a míjení, o slepotě a vidění, o pomíjivosti i věčnosti. Renée působí jako typická s…

Vila Vistárie
Přeneste se s Sherlockem Holmesem do Anglie 90. let XIX. století. Slavný detektiv a jeho věrný přítel dr. Watson se chystají vyřešit případ tajemné vraždy u Vily Vistárie. Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav Krejčí, Michal Przebinda, Petr Kubes a Jan Ťoupalík

Hartl: Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Zkraťte si čekání na film poslechem audioknihy První audiokniha Patrika Hartla! Literární předloha stejnojmenného filmu. Nahořklá groteska o čtyřech kamarádech, kteří se rozhodnou řešit svou krizi středního věku provokativní hrou. Při setkání na třídním srazu dvacet le…

Síla slova
V původní rozhlasové detektivce, zasazené do současného českého města okresního formátu, zkoumá autor hry sílu a moc slova. Zavádí nás do světa, ve kterém mocní bossové vládnou nejen všem hospodářským subjektům svého regionu, ale navíc ovládají i všechna důležitá média.…

F1: Přísně tajné
Startovní světla zhasínají… Začíná fascinující jízda světem formule 1! Piloty F1 znají a obdivují miliony lidí po celém světě, do zákulisí jejich sportu však smějí nahlédnout jen vyvolení. Zásluhou dlouholetého insidera Gilese Richardse k nim nyní můžete patřit také vy…

Dešťová hůl
Zbyněk, profesí správce pozemků, se po mnoha letech setkává se svou dávnou láskou, aby jí pomohl se zdánlivě jednoduchým majetkoprávním problémem. Vrací se na venkov, do míst svého dětství a dospívání, a postupně se téměř detektivně zaplete do nejasných okolností sporu …

Panoptikum hříšných lidí
Panoptikum hříšných lidí (1971), tak se jmenuje druhý ze tří souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního policejního rady Kno…

Strašidlo minulosti
Ota Fink se vydává po stopách vraha. Sympatický chlapík, soustružník Ota Fink, je důvtipný a neohrožený sukničkář. V detektivce Jaroslava Velinského aka Kapitána Kida hledá vraha své dávné lásky. Soustružník Ota Fink je sympatický chlapík, který se umí postavit k práci…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Prahou staletí (2). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 3051 vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: První dvoudeskové album reportážních procházek předhistorickou Prahou, které vydal Supraphon v roce 1981, se setkalo s velkým ohlasem. Naplnilo totiž boha…

Proces
čte Jiří Ornest Proces je nejčtenější, nejpřekládanější a nejčastěji adaptovaný román Franze Kafky (1883-1924). Kdo nezná Kafkův život, je románem vtažen do nepochopitelného soukolí byrokracie, v němž má vše svůj řád, ale ničeho se nelze dobrat, a zvláště ne spravedlno…

Maigret v Picratt Baru
Maigret pátrá v ulicích a barech na Montmartru Bar Picratt nepatří v Paříži zrovna k těm luxusním. Přesto sem hosty láká, co jinde nenabízejí – vzrušující erotické číslo tanečnice Arletty. Když jednoho deštivého rána podnapilá Arletta na policii oznámí, že se chystá zlo…