Audiokniha Sedm a půl kapitoly o mozku

Môj Macík
Hračky malej Ely si lámu hlavu nad tým, čo sa asi stalo, že sa s nimi Ela prestala hrávať. Veď s nimi obyčajne trávila celé dni. A teraz? Hneď ráno odíde z detskej izby a vracia sa až po obede. Vari si našla nových, lepších kamarátov? Špekulujú nad tým, či sa nebodaj na…

Pán prstenů: Návrat krále
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Kukaččí mláďata
Arkastie prochází vleklou krizí. Král uprchl už před deseti roky a ještě stále se skrývá. Bezvládí přineslo hořké plody. Staré dohody jsou porušovány, zájmové skupiny soupeří o moc. Schyluje se k občanské válce. Ve městě jménem Thonnierika žijí své životy čtyři mladí li…

Soudničky
Soudnička byl kdysi čtenáři vyhledávaný novinářský žánr a mezi jeho výsostné autory patřili např. Karel Poláček, František Němec nebo Rudolf Těsnohlídek. Náš výběr představuje deset soudniček Karla Poláčka. Čtou: Boris Rösner a Josef Somr.

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Kapitán Polární hvězdy
Také se domníváte, že Arthur Conan Doyle = příběhy Sherlocka Holmese, a nic víc? A přece Doyle napsal několik desítek knih - románů, povídkových sbírek, ba i básní. Kapitán Polární hvězdy - příběh velrybářské lodi uvězněné v ledu arktického moře, napovídá, že jde o pří…

Má vzpomínka je bugatti
„Rozdávej radost a lidé ti pomohou. Život je krásný.“ Vzpomínky první ženy za volantem, která vítězila v závodech Grand Prix. Eliška Junková dává nahlédnout do historie automobilismu u nás, a líčí, co obnášela příprava automobilového závodníka, vzrušení, krásu i rizika …

Z pamětí dr. Watsona
Další z rozhlasových dramatizací příběhů Sherlocka Holmese. V první případu nazvaném Záhada na Thorském mostě požádá senátor slavného detektiva o nalezení pachatele vraždy jeho ženy. V případu Tři Garridebové Holmes řeší záhadu trochu podivného dědictví, k jehož vyplace…

Ač zemřeli - ještě mluví 2.
Původní LP album 1018 2681 Ač zemřeli - ještě mluví II. vydal Supraphon v roce 1979 - nyní album vychází poprvé digitálně. Titul je složen z vyprávění a z dokumentů o osobnostech našeho kulturního života jako např. Eduard Bass, Josef Čapek, Helena Malířová, Gabriela Pre…

Hodinář
Ota Dub po osvobození pracoval nejprve jako primář interního oddělení liberecké nemocnice, od roku 1953 tamtéž jako krajský internista; v letech 1955-1978 působil ve stejné funkci v Ústí nad Labem. Významněji se prosadil teprve v sedmdesátých letech, kdy publikoval řadu…

Konec patriarchátu
Soubor vzpomínkových próz dramatika Františka Pavlíčka popisuje svérázné sousedy a prostředí rodného Lukova, moravské obce u Zlína. Půvabné vyprávění laskavě a s humorem oživuje svět, který definitivně zmizel. František Pavlíček vyprávění psal v době, kdy po podpisu Cha…

Bronzové stíny
Jmenuji se Didius Falco a jsem čmuchal císaře Vespasiana. pro distribuce: Historická detektivka ze starověkého Říma. Hlavní postava Didius Falco je sarkastický agent císaře Vespasiana. Druhá kniha z falconovské série Lindsey Davisové. Didius Falco, pro přátele Marcus, …

Rybí krev
Jiří Hájíček se s příběhy lidí, jejichž domovy musely ustoupit stavbě jaderné elektrárny Temelín, setkával už od mládí. Z Purkarce, který částečně zatopila Vltava po výstavbě přehrady dodávající vodu pro Temelín, dokonce pocházel rod jeho maminky. Atmosféru umírajících …

Milý mouřeníne - milý Béďo
Zlata Kufnerová: Milý mouřeníne - milý Béďo. Odvrácená tvář klasiků marxismu aneb Píší si otcové proletariátuŽe si Karel Marx a Bedřich Engels psali o kapitálu, asi nikoho nepřekvapí. Nečekané ale je, že to bylo velmi často o nedostatku toho jejich díla. V rozhlasové k…

Das Nibelungenlied
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Ein Heldenepos aus dem Mittelalter. Der starke und mutige Siegfried bezahlt mit dem Tod für seine Liebe zu Kriemhild, der Schwester der mäch…

Sněhová královna
Eduard Cupák vypravuje jeden z nejkrásnějších světových pohádových příběhů o Sněhové královně.

Dáma kontra strelec
V polovici deväťdesiatych rokov sa v Našom Meste aktivizovalo podsvetie a chlapci z oddelenia vrážd mali plné ruky práce. No nie všetky vraždy z tohto obdobia súviseli s podsvetím. Našli sa aj také, ktoré na svoje vyriešenie čakali v Krauzovej skrini roky, a nakoniec sa…

Paní mincmistrová
Hlavním hrdinou veselohry je renesanční postava vtipného a nezkrotného básníka Mikuláše Dačického z Heslova. Příběh nás zavede do Hor Kutných, abychom mohli být svědky žertovného příběhu o záletné lásce a potrestané nepoctivosti.

Chřestýš Callahan
Když Chřestýš Callahan tasí kolt, štvanci padají po tuctech. Fantasy western autora cyklů Černokněžník, Bohatýr, Bivoj a Dobrodružství kapitána Báthoryho. Meče vystřídaly kolty, ale jedno se nezměnilo – příběhy nabité drsnou akcí. Od fantasy westernu okořeněného horor…

15 případů Sherlocka Holmese podruhé
1. Brilianty Lorda Sandwiche 24:38 2. Pohlednice z Brightonu 27:05 3. Opilý pavouk 24:31 4. Pekelný stroj 24:00 5. Až do úplného konce 26:55 6. Vyděrači 18:42 7. Pavouci – I. verze 17:44 8. Případ s homolicí – I. verze 17:39 9. Případ dvou houslistů 16:17 10. Případ s č…

Berylová korunka
Ztráta nesmírně vzácné berylové korunky by pro rodinu bohatého pana Holdera znamenala naprostou katastrofu. Přestože ji chrání jako oko v hlavě, jednoho dne je poničena. Kdo za tím stojí? Jaký měl motiv? Případu se ujímá Sherlock Holmes.Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav …

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Poslední běh o život
Humorně laděné sci-fi o světě zabydleném roboty, kteří chovají poslední zbytky lidí ve stájích pro dostihy.Účinkují Jan Novotný, Ivan Řezáč, Petr Kostka, Helena Friedrichová, Svatopluk Matyáš, Ilja Racek, Karel Pospíšil, Petr Nárožný a další. Režie: Ivan Chrz.

Povídky Karla Poláčka
Výběr z povídek spisovatele Karla Poláčka Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček a povídky: Pan Selichar se osvobodil, Něco o sobě a Potíže optimistů.Účinkují: Josef Somr, Josef Kemr a Rudof Hrušínský.