Audiokniha Schweyk

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Života běh
Ukázky z humorně laděných vzpomínek básníka, prozaika a překladatele Josefa Macha (1883 - 1951) Života běh. Laskavé ohlédnutí za životní poutí "vystřízlivělého" příslušníka české předválečné bohémy. Čte Petr NárožnýPřelomovým obdobím autorova života bylo deset let, kte…

Šťastný princ (četba)
Slavný poetický, pohádkový příběh Oscara Wildea: Šťastný princ, čtou a vyprávějí: Karel Höger a Vladimír Šmeral.

Eva
Mateřství není jasná volba. Čtyři ženské osudy, jedno velké téma a dilema, které si časem musí vyřešit téměř každá žena – mít, nebo nemít děti? Čtyři ženské osudy, jedno velké téma a dilema, které si časem musí vyřešit téměř každá žena – mít, nebo nemít děti? Učitelka a…

Erben: Pohádky
Ve zlatém fondu archivu Supraphonu patří nahrávky pro děti k jistotám a z těchto jistot pak klasika Erbenových pohádek v interpretaci Karla Högera k dosud nepřekonaným vrcholům! Na našich dvou albech je shromážděn výkvět pohádkářské romantické slovesnosti. Všichni znám…

Italský gambit
I pouhý pěšec může zvrátit průběh velké hry… Praha roku 1597 je nebezpečné a kruté město. Zchudlý rytíř Jakub Jelínek z Hiršbergu o tom ví své. Žije v domě, který mu nepatří, a každý groš obrací dvakrát. A tak si nemůže dovolit odmítnout pohůnka Matěje Sádla s nabídkou …

Ferdinand Havlík je sám doma
U příležitosti letošního 90. výročí narození klarinetisty, aranžéra, skladatele i dirigenta a spoluzakladatele Divadla Semafor Ferdinanda Havlíka (17. června 1928 - 28. října 2013) nabízíme rozhlasový pořad Jana Koláře z roku 1999, naposledy vysílaný na tehdejší stanici…

Případ na Zlaté horečce
Již čtvrtá autorova detektivka z trampsko-vodáckého prostředí. Celý kraj kdysi vzrušila série loupeží v klenotnictvích, zejména ta poslední, ze které si lupiči odnesli obzvlášť bohatou kořist. Pak ale byli odhaleni a zatčeni. Jen jejich lup se nikdy nenašel. Šéf lupičsk…

Osvětimská knihovnice
Nejstatečnější je ten, kdo z bahna lágru znovu vstane. A kráčí zpříma, i když má strach. Počátkem roku 1944 v Osvětimi-Březince plápolala jiskřička naděje i uprostřed metodického barbarství. Na nejzvrácenějším místě tehdejšího světa, na dohled od továrny na smrt, byl zř…

Ač zemřeli - ještě mluví 3.
Původní 2LP komplet 1018 3001 "Ač zemřeli - ještě mluví 3." vydal Supraphon v roce 1980 - nyní album se vzpomínkami Maryny Svobodové - Alšové na tatínka Mikokáše Alše, malíře Vincence Beneše, sochařů Jakuba Obrovského a Karla Lidického, skladatele Josefa Bohuslava Foers…

Wabi Sabi
Tady a teď! Naprosto nový pohled na náš život a svět kolem, inspirovaný starou japonskou moudrostí. Wabi sabi je japonské slovní spojení vyjadřující krásu prostého, nedokonalého a měnícího se v čase. Spojení wabi sabi je na Západě populární především jako estetika bytov…

Nepil: Jak se dělá chalupa
Jedna z půvabných knížek čapkovského pozorovatele a vypravěče Františka Nepila pojednává o tom, co je pro našince typické, totiž o chalupaření. Autor tak činí se sobě vlastním jemným a inteligentním humorem a z textu je patrné, že čerpá z vlastních zkušeností. Text inte…

Krotitel rizik podnikání zasahuje v prodejně zbraní
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasah…

Život víry 2024/01
Život víry 2024/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Lucie Endlicherová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Pro lidi z Íránu jsme jako máma a táta,“ říká o své ženě a sobě evangeli…

Život víry 2023/10
Život víry 2023/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. * Terry Virgo: Propojit lidi Ducha a lidi Slova (rozhovor) Britský vedouc…

Profesori zločinu
Peter Šloser v šiestej detektívke opäť otvorí trinástu komnatu a prevedie nás nepoznaným svetom policajného zákulisia a zločinu, s ktorým tridsať rokov aktívne bojoval. Autor, ktorý prežil horúce roky v NAKA (Národnej kriminálnej agentúre), nás núti zamyslieť sa, kto sú…

Snová novela
Erotika, fantazie, iluze… a probuzení. Fantaskní příběh o rozkladu jednoho manželství nahlodávaného nezvladatelnými erotickými touhami inspiroval Stanleyho Kubricka k natočení filmu Eyes Wide Shut. Příběh zdánlivě harmonického manželství, které je nahlodáváno nezvladate…

Carmen – Skutečný život Hany Hegerové
První a jediný komplexní dokumentární román o největší česko-slovenské šansoniérce. Vznikl s jejím souhlasem, s podmínkou, že může být zveřejněn až po její smrti. Po celou kariéru se takovému odhalení vyhýbala. Důsledně si bránila své soukromí. Umožnila do něj vstoupit …

Čekání na smích
Vídáte ho na obrazovce, ale teď máte možnost poznat Karla Šípa i z jiné stránky. Tato autorizovaná biografie vás zavede do zákulisí života muže, který se stal nedílnou součástí naší televizní scény. Nečekejte suchý výčet kariérních úspěchů – tahle kniha je plná lidskost…

Tábor ztracených - 2. část
Druhá část dobrodružných povídek českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnáních."…

Business Risk Buster Intervenes 6
Business Risk Buster Intervenes 6 - audiokniha obsahuje šestý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, David Shaw-Parker, Charlotte Wall. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wa…

Čtyřhodinový pracovní týden
Ať jste přepracovaný zaměstnanec, nebo podnikatel lapený v pasti své vlastní firmy, tato audiokniha vám ukáže cestu k veselejšímu životu. Systém "otroč - šetři - odpočívej", kdy v mládí po celé dny dřete a vlastní život jakoby odkládáte na důchod, je již překonán. Je mo…

Boží mlýny
V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p…

Pod junáckou vlajkou
Mirek vstupuje do skautského oddílu s nečistými úmysly – chce tu pro svoji partu ukrást stan. V Devadesátce se mu však dostane vlídného přijetí, pozná tu spoustu kamarádů a do krádeže se mu najednou vůbec nechce. Jenže šéf party Ondra ho má v hrsti. Vyhrožuje, že vůdci …