Audiokniha Scheinpflugová: Divadelní zápisky

J.R.R. Tolkien – Životopis
Humphrey Carpenter poutavou formou vypráví příběh spisovatele, jehož dílo stále ovlivňuje miliony lidí na celém světě. Při tvorbě knihy spolupracoval s rodinou a blízkými J. R. R. Tolkiena a měl přístup k jeho osobním písemnostem. Díky tomu je nám představeno mnoho zají…

Čerwuiš aneb Z Pacheka do Pacheka oklikou přes střední Evropu
Autentický příběh se odehrává během roku 1908-9, kdy cestovatele, spisovatele, etnografa a botanika - velkého znalce kaktusů a jihoamerických indiánů A. V. Friče (1882-1944) provázel z paraguayského Gran Chaka do Prahy indián divokého kmene Čamakoko. Po roce se oba do J…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Život na naší planetě
Přírodopisný bestseller vědce Davida Attenborougha, podle kterého Netflix natočil stejnojmenný dokument. Alarmujícím svědectví o stavu planety od uznávaného přírodovědce a tváře populárních dokumentů BBC, které všichni známe z televizních obrazovek. David Attenborough j…

Relikvie
Anotace: Rituální vražda, nebo zásah nadpřirozena? Expedice doktora Whittleseyho měla v září 1987 za úkol pátrat po ztraceném kmeni Kothogů. Místo nich však její účastníci nalezli v džungli Amazonie zkázu, a tak po celé výpravě zbylo jen pár beden artefaktů určených k…

Strážcové Varadínu
{'cs': 'Dobrodružství kapitána Báthoryho, kniha první. Představte si Hru o trůny, přenesenou do osmansko-habsburských válek 17. století. \nNapínavý mix historického románu a fantasy, ve kterém jedna bitva střídá druhou, a přitom se toho člověk dozví víc, než v hodinách …

Bludiště
„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne…

Modrý korund
Druhého dne Vánoc se doktor Watson vydal popřát Sherlocku Holmesovi vše nejlepší a našel ho, jak zkoumá ošuntělý plstěný tvrďák, který nalezl poslíček Peterson na ulici společně s tučnou vánoční husou. Tak podivně začíná jediný Holmesův vánoční příběh. Osoby a obsazení…

Vánoční zpověď
Možná měl trochu smůlu. Unaven věčnými partnerskými konflikty a zahnán do kouta šel a nechal se napálit od lichvářů a podvodníků jako tisíce jiných lidí. Peníze nikdy nedostal, a přesto musel splácet. Co by udělal každý z nás? Zavolal na policii anebo navštívil advokáta…

Ve zdech
Sny jsou skutečné. Noční můry také. A proto je musí někdo pochytat. Ve zdech každého pokoje, ve kterém někdo někdy snil, se nachází Kraj snů, plný nejrůznějších postav, jejichž úkolem je chránit svět Snílků. Co kdyby se ale ve zdi objevila trhlina a hrozilo, že noční mů…

Husité
"Bitvou na Vítkově, kde husité porazili křižáky, to jenom začíná. Útok rozzuřené bachyně je úplná legrace v porovnání s tím, co všechno ještě Báru a mladičkého husitského bojovníka, práče Borka, čeká cestou do Tábora – a vlastně i v Táboře samotném. Historička Veronika …

Meditační promluvy 10 - Svoboda vědomí
Záznam meditace z klubovny Duchovní srdce ze dne 30. 1. 2013 s Evou a Jiřím Krutinovými.

Živého mě nedostanou!
Marvin není Chuck Norris! Marvin je zombie! Šílená, drsná, krvavá a černým humorem opentlená hororová fantasy. Marvin sype jednu hlášku za druhou, děj postupuje svižně kupředu a postavy ani trochu nešustí papírem. Tak šílená, drsná, krvavá a černým humorem opentlená hor…

Aforkalypsa
Humoristický fantasy román ze sarkastické dílny Jakuba Boudy, kde barbar Conan hraje až druhé housle. Svět, ve kterém řinčení mečů, doplňuje hučení metaných ohnivých koulí a rachot blesků, zatímco ti co nebojují, kouří zakázaný herb rostoucí v horách. Schyluje se k válc…

Být normální je na hovno
Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste …

Smrt má v ruce skalpel
Kdo má možnost spáchat dokonalou vraždu? Lékař… Kriminální případy, které se skutečně staly. Ústředními postavami jsou lékaři, kteří za jistých okolností mohou spáchat dokonalou vraždu. Oblíbený autor zpracovává kriminální případy, které se skutečně staly. Hlavními post…

Renouškovy povídky
Renouškovy povídky vznikly z rozhovorů mezi Léopoldem Chauveau a synem Renouškem, který veden dětskou zvídavostí klade různé všetečné otázky. Tatínek mu na ně odpovídá lehce groteskními, místy absurdními podobenstvími a bajkami, které speciálně pro svého syna vymýšlí. P…

Na Větrné hůrce
Nemá slitování s nikým a jediným hnacím motivem jeho jednání je touha po pomstě. Klasické dílo anglické literatury. Autorka mistrně vystihla nejtemnější zákoutí lidské duše, zlobu a záludnost. Jeden z nejtemnějších a nejsmutnějších příběhů světové literatury. Ponurost …

Až uvidíš moře
V roce 1948 přijalo Československo tisíce uprchlíků, kteří za dramatických okolností opustili občanskou válkou rozdělené Řecko. S první vlnou emigrantů přichází i desetiletá Sotiria – neumí česky, o svých rodičích nemá zprávy a neví, co s ní bude. Roky plynou a na pozad…

40 dní pěšky do Jeruzaléma
Obsah: 22letý muž jde pěšky 1400 kilometrů do Jeruzaléma. Pořád se ztrácí a je trochu nešikovný, potká ale dobrý lidi. Jak to skončí: do Jeruzaléma dojde, ale pak ho na letišti málem zabije raketa. Komu to můžeš koupit: komukoliv ve věku 14–99 let se smyslem pro humor. …

Cesta mrtvých
Vydejte se do dálek ruské tajgy a prožijte skutečný příběh lovce ze sibiřského národa Mansů… Saša žije daleko od civilizace na horním toku řeky Pelym, která pramení v podhůří Uralu. Ještě před dvaceti lety zde stávaly osady několika mansijských rodin, jež však jedna po …

Čísla nelžou
Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie také odpovědi na otázky typu: Proč elektrická…

České okamžiky
Vybrané odvážné a hrdinské skutky či naopak ošemetné a nepříliš lichotivé chvilky z historie 20. století mohou posloužit jako námět k diskusím o Češích, češství a o českém národním charakteru. "Okamžik" je v historii vlastně fikcí. Letopočty, které se děti učí ve školác…

Pohádky 5
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již pátý díl naší miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody je tady.