Audiokniha Scheinpflugová: Divadelní zápisky

Doteky hříchu
Devět detektivních povídek podle skutečných případů. Legenda české detektivní tvorby Roman Cílek vydává již několik let edici detektivních povídek, ke kterým čerpá inspiraci studiem policejních spisů. Na poměrně malé ploše dokáže dramaticky popsat celý případ tak, aby s…

Bylo nás pět
My hoši, co spolu chodíme, prožíváme všelijaká dobrodružství... Oblíbené příhody Petra Bajzy i jeho kamarádů Čeňka Jirsáka, Tondy Bejvala, Edy Kemlinka a Pepka Zilvara ve zbrusu nové, vpravdě rošťácké audioknize! Syn majitele koloniálu se smíšeným zbožím na prvorepublik…

Pohádky Karla Jaromíra Erbena 2
Karel Jaromír Erben (*7. listopadu 1811– 21. listopadu 1870) básník, spisovatel, sběratel českých lidových písní a pohádek, které mu vyprávěli prostí venkované. Na tomto kompletu najdete pohádky dětem velmi blízké, které jim maminky či babičky vypráví mezi prvními (Hrne…

Zlaté kapradí (1961)
Do Zlatého rozhlasového fondu patří pohádka Jana Drdy, kterou v citlivém a básnickém dotvoření a zpracování Františka Pavlíčka nastudoval v roce 1961 režisér Jan Berger společně s významnými českými herci.Osoby a obsazení: vypravěč (Zdeněk Štěpánek), ovčák (Luděk Munzar…

Černá hvězda
Esej Jana Balabána Černá hvězda je věnována městu, ve kterém Balabán prožil téměř celý život a k němuž byl tedy nucen zaujmout postoj. Titul Černá hvězda, básnivé synonymum pro severomoravskou metropoli, si Jan Balabán vypůjčil od Jarka Nohavici a toto autorství mu taky…

Pavučina lží
Hlavní hrdinka Rachel Sextonová, dcera volebního soupeře amerického prezidenta, odlétá do Arktidy, kde NASA objevila ve starém meteoritu pravděpodobný důkaz mimozemského života. Za polární kruh je povolán i biolog Michael Tolland, který má pomoci ověřit autenticitu obje…

Toulky první republikou 1-25
Světla a stíny první republiky v novém seriálu Českého rozhlasu. Vznik republiky, Masaryk, Rašín, Slovensko, Podkarpatská Rus, Hašler, Baťa, Sokolové, Derby pražských S, Kafka, prostituce, Devětsil, trampové a mnoho dalšího

Zlaté kapradí (1979)
Poslechněte si pohádkový příběh Jana Drdy o prostém ovčákovi, který získá nejen čarovné kapradí, ale dokonce i přízeň lesní víly. A tomu se říká stěstí. Hrají: Miroslav Moravec, Gabriela Vránová, Eduard Cupák, Jiří Adamíra a další. V roce 1979 natočil režisér Jan Berger…

Andersens Märchen
Vnímejte kouzlo nesmrtelných Andersenových příběhů, které se tolik liší od klasických pohádek. Avšak právě jejich svéráznost a autorova schopnost zachycení „všedních“ zázraků dílo předurčuje k úspěchu… Audiokniha nabízí pět vybraných pohádek: Císařovy nové šaty, Pasáček…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Božský imperátor Duny
Když budeš poslouchat, koření tě nemine! Největší dravec, jakého kdy svět poznal, a zároveň nejosamělejší tvor v celém vesmíru nese jméno Leto Atreides II. a už po celá milénia vládne pevnou rukou multigalaktickému Impériu. Jeho otec, Paul Atreides známý jako Muad’Dib, …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Pilot Pírko
Jaké to je, když neumíte létat? Pro člověka asi nic neobvyklého, ale pro ptáka, navíc z rodiny slavného poštovního holuba, je to PROBLÉM. Kolumbův synek Pírko se totiž na rozdíl od svých sourozenců nedokáže odlepit od země. Tento hendikep, který ve světě ptáků znamená k…

Körner: Údolí včel
Novela Údolí včel scénáristy a prozaika Vladimíra Körnera měla nejprve podobu filmového scénáře, podle nějž natočil František Vláčil stejnojmenný film premiérovaný v r. 1968. Ten se stal erbovním filmem mladé generace a předznamenal úspěch literární podoby scénáře, kter…

Noční let
S kniplem v ruce vzdorovali zemské přitažlivosti i běsnícím živlům... O statečných mužích na létajících strojích v dřevních dobách letecké dopravy, ale také o těch, kteří je vysílali na jejich nebezpečné cesty, pojednává Exupéryho román Noční let, při jehož psaní autor …

Dech
Na základě tisíciletých lékařských textů a nedávných špičkových studií v pulmonologii, psychologii, biochemii a fyziologii člověka kniha Dech konfrontuje naši znalost toho, co víme o své nejzákladnější biologické funkci. Dechu. Po poslechu této audioknihy už nebudete ni…

Katabáze
Teprve v pekle zjistili, jak ďábelské dokáže být akademické prostředí… Na téhle alternativní verzi univerzity Cambridge lze v 80. letech studovat vedle běžných věd i analytickou magii. Doktorandi Alice a Peter, mezi nimiž vládne ostrá rivalita, zde pracují pod vedením s…

Die Kapuzinergruft
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Roman „Die Kapuzinergruft“ thematisiert der Schriftsteller Joseph Roth anhand der Lebensgeschichte des Ich-Erzählers Franz Ferdinand Trotta …

Proměna myšlení - Nová věda o víře, názoru a přesvědčování
Tahle kniha zkoumá, proč je tak těžké změnit názor a jaké transformační účinky to má, když se o změnu pokusíte a podaří se vám. Ne v průběhu staletí, ale během necelé jedné generace, necelé dekády, a někdy i během jediné konverzace. Dozvíme se, co děláme špatně, když ne…

Kouzelníkův únik z reality
Může magický les změnit domýšlivého kouzelníka? Jakožto kouzelník dokáže Anton jednou rukou za zády rozvázat složité uzly. Jakožto člověk si sotva zvládne koupit hrnek kávy, aniž se přitom dostane do potíží. Vlastně by měl být celkem spokojený, ale občas si nemůže pomoc…

Staré řecké báje a pověsti 2
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Hodinky od Ašera
Co trápí dnešní třicátníky? Přemíra stresu, pocit osamění, nebo jen to, že si nemohou dovolit hodinky Hublot? Karla a Helenu spojí jedno letní odpoledne náhoda. Přestože pokračují každý svojí cestou, osud je svede zpátky k sobě. Touží po rodině, zázemí a smysluplné prác…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Básnický portrét Jaroslava Seiferta
Původní EP album DV 15227 se čtyřmi básněmi JAROSLAVA SEIFERTA (*23.9.1901 – †10.1.1986) vydal Supraphon v roce 1964 - nyní titul Básnický portrét Jaroslava Seiferta vydáváme poprvé digitálně

Dobrodružné cestování po vlastech českých
Zdeněk Matěj Kuděj v knize Dobrodružné cestování vzpomíná na zážitky z putování, které podnikal s Jaroslavem Haškem v roce 1913 po vlastech českých. V tomto autorově díle se odráží různorodost a mnohotvárnost Kudějových životních zkušeností a znalost různých sociálních…