Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Scény z divadelních her klasiků českého dramatu

Audiokniha Scény z divadelních her klasiků českého dramatu

Délka:

1 hod 1 min

Čte:

Zdeněk Štěpánek

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Svatojánský oheň

Svatojánský oheň

Pohádka o neštěstí a nástrahách, které překoná jen síla lásky. Se svátkem svatého Jana souvisí řada pověr a zvyků: pálí se ohně a zvláštní síla se připisuje bylinám natrhaným v předvečer svátku. Tajemná svatojánská noc tvoří rámec rozhlasové pohádky básníka Karla Šiktan

Obrázek podcastu Jeruzalémský masakr

Jeruzalémský masakr

Svůj svět si musíme zasloužit! Podaří se agentovi JFK opět udržet křehkou rovnováhu světů? Agent John Francis Kovář je v Jeruzalémě, kde je motorovou pilou rozřezán samotný papež Benedikt. Byl to jediný cíl atentátníků? Atentát na papeže je pro válečného veterána a býva

Obrázek podcastu Anglická nejužívanější slova

Anglická nejužívanější slova

Výběr 350 anglických nejužívanějších slov dle četnosti výskytu v živém jazyce, seřa- zený abecedně. Poslech se soustředí na základní význam každého hesla s použitím ve třech příkladových větách. Jde o efektivní formu studia zaměřenou na aktivní práci s každým výrazem, k

Obrázek podcastu Klub nerozbitných detí

Klub nerozbitných detí

Klub nerozbitných detí je o hľadaní strateného detského šťastia v dobe tabletov a instantných riešení. Na rozdiel od prekladov americkej výchov­nej literatúry je to audiokniha šitá na mieru slovenským rodičom. Vychádza z medicínskych a psychologických štúdií a je doplne

Obrázek podcastu Ruština do ucha

Ruština do ucha

Jedná se o ucelený výukový materiál pro začátečníky až po pokročilé, který je sestavený podle platných didaktických pravidel, kdy způsob vlastní výuky je založen na metodě „drilu“. Zaměřuje se na všechny podstatné prvky výuky cizího jazyka – výuku slovní zásoby a frází,

Obrázek podcastu Prasklé zrcadlo

Prasklé zrcadlo

Náhoda svede dohromady slečnu Marplovou s Heather Badcockovou, znalou nejžhavějších místních klepů, především o nových obyvatelích Gossington Hall - filmové hvězdě Marině Greggové a jejím manželovi, režiséru Jasonu Ruddovi. Zanedlouho se v jejich sídle koná dobročinný v

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Náboženství

1001 myšlenek: část Náboženství

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Brány času

Brány času

Velšská princezna a římský generál si kdysi dávno dali slib. Slib, jehož ozvěny se nesou staletími a o němž si šeptá sama prastará louka. Jejich milostný příběh ale skrývá tajemství, které chce být nyní vyslyšeno. Dokáže mladá spisovatelka převyprávět minulost dřív, než

Obrázek podcastu Klekner

Klekner

Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz

Obrázek podcastu Ruština na cesty

Ruština na cesty

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Ruština na cesty A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při jak služebním, tak soukromém cestování Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že s

Obrázek podcastu Perpetuum mobile

Perpetuum mobile

Autobiografické vyprávění o životě v pražské Libni.Spisovatel Stanislav Vávra se vyučil knihařem, v letech 1950-1952 byl členem Záběhlické skupiny surrealistů a Libeňských psychiků. Patřil k úzkému okruhu přátel Vladimíra Boudníka a Bohumila Hrabala: byl to právě Vladim

Obrázek podcastu Busy Day - Handling Big Order

Busy Day - Handling Big Order

Audiokniha Busy Day - Handling Big Order nabízí příběh o jednom velmi rušném dni, díky kterému se posluchač nenuceně naučí spoustu nových anglických slovíček z pracovního prostředí. Napsal i namluvil Richard Ludvík. Audiokniha je pro středně pokročilé studenty. Moderní

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Nepromarni svůj život

Nepromarni svůj život

Nikdy není pozdě začít žít! Autor dává posluchačům odvahu žít, aby po sobě mohli nechat ve světě stopu, která ho promění ve světlejší, vřelejší a lidštější místo pro všechny. Jak najít odvahu žít svůj život, vymanit se z pasivity, přestat svůj život marnit a vzít ho do

Obrázek podcastu Obsluhoval jsem anglického krále

Obsluhoval jsem anglického krále

Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d

Obrázek podcastu Maigret a soudcův dům

Maigret a soudcův dům

Do tohoto případu se Maigret vykázaný na francouzský venkov zakousl téměř s rozkoší… Zpráva o mrtvole spatřené v domě bývalého soudce je pro slavného detektiva, který byl ke svému nezměrnému zklamání jmenován vrchním komisařem v provinčním městečku Luçon, darem z nebes.

Obrázek podcastu Život na pavoučím vlákně

Život na pavoučím vlákně

Malé příběhy velkých dějin. Autorka sleduje životní osudy několika rodin od třicátých do sedmdesátých let minulého století a události, které jejich životy ovlivnily. Všímá si také charakterů jednotlivých hrdinů. Autorka sleduje životní osudy několika rodin, svatby, stud

Obrázek podcastu Tschechisch in 30 Tagen

Tschechisch in 30 Tagen

Intenzivní kurs konverzace pro začátečníky a mírně pokročilé.Pro německy hovořící cizince učící se češtinu.

Obrázek podcastu Tisícovka nejfrekventovanějších slov

Tisícovka nejfrekventovanějších slov

Tisícovka nejfrekventovanějších slov vznikala po pečlivé inspiraci z asi patnácti zdrojů – od klasických po nejmodernější. Platí pro ni okřídlené: „Jedno procento z celkové slovní zásoby jazyka stačí pro dobré domluvení v osmdesáti procentech běžných každodenních situac

Obrázek podcastu Vyhnání Gerty Schnirch

Vyhnání Gerty Schnirch

Noc z 30. na 31. 5. 1945. Gerta Schnirch, matka několika­měsíční dcerky, je jen s osobními věcmi „odsunuta" společně s ostatními brněnskými Němci směrem na Vídeň. Vyčerpávající pochod skončí v Pohořelicích, kde mnoho vyhnanců podlehne epidemii tyfu a úplavice. Gerta a n

Obrázek podcastu Zmenárnik

Zmenárnik

Zmenánik. Je neviditeľný, ale chce aby ste o ňom vedeli. Zoberie vám z bytu drobnosť, zdanlivo nepodstatnú vec a zamení ju za figúrku bez tváre. Označil si vás. Je to hra o moc a ňou rastie aj jeho chuť na niečo viac... Detektívka Leonore Askerová má vedúce postavenie o

Obrázek podcastu Jen šmouha po nebi

Jen šmouha po nebi

Ve své nejnovější knize český spisovatel znovu otevírá a rozvíjí téma vykořeněnosti a návratů, téma střetu člověka s dějinami. I v popisech tragických události, fatálně se dotýkajících hlavního hrdiny, dokáže být Ivan Binar vtipný, ironický a své místo má v textu i nads

Obrázek podcastu Poslední stanice Hamburk

Poslední stanice Hamburk

Marek se ocitá uprostřed hluboké osobní krize. Žije v ochladlém manželství a práce makléře s bitcoinem ho vnitřně neuspokojuje. K tomu ho od dětství provází pocit viny. Osud jako by mu nepřál: jeho duševně nemocná máma spáchala sebevraždu, když mu bylo třináct, a jako d

Obrázek podcastu Kodaňská Píseň písní

Kodaňská Píseň písní

Příběh tří generací a jednoho domu, plný překvapení, radosti i smutku jako život sám… Uměnímilovný syn váženého dánského obchodníka a nespoutaná dcera majitele ruského cirkusu – když k sobě tahle nesourodá dvojice najde cestu, začne se odvíjet poutavá a nadmíru barvitá

Obrázek podcastu Král, Válečník, Kouzelník, Milovník

Král, Válečník, Kouzelník, Milovník

Čtyři mužské archetypy. Jednoduchý a čitelný nástin „návodu k použití mužské psychiky“. V čem jsou muž silní a kde jsou jejich slabiny? Tato kniha se snaží znovuobjevit, posílit a podpořit mužnost v mužích. Podle autorů je mužství utvořeno čtyřmi archetypickými mužskými