Audiokniha Sbohem buď, lásko má

Rozvaliny Gorlanu
První díl fantasy ságy Hraničářův učeň, na jejíž knižní předloze vyrostlo mnoho čtenářů, nás zavádí do tajemstvím opředené země Araluen. Mladík Will si už dlouho přeje absolvovat rytířský výcvik na hradě a stát se zdatným bojovníkem, jakým byl podle legend jeho otec. Na…

Co si pamatuju
Věra Dvořáková, překladatelka z francouzštiny a manželka básníka a spisovatele Ladislava Dvořáka, vzpomíná na život v Československu poznamenaný dvěma totalitami a na vzácná celoživotní přátelství s Emanuelem Fryntou, Janem Zábranou, Jiřím Kolářem, Olgou a Václavem Havl…

Hurvínek plete páté přes deváté
Čtrnáct vtipných a svižných dialogů z pera ředitelky Divadla S+H a interpretky ženských protějšků Hurvínka a Spejbla - Máničky a paní Kateřiny - Heleny Štáchové těží ze slovního a situačního humoru hraných anekdot. Jejich téma je vyjádřeno názvy jednotlivých "tracků". T…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Lada: Bubáci a hastrmani
Původní titul 1 18 2049 Bubáci a hastrmani autora JOSEFA LADY (*17.12.1887 – †14.12.1957) vydal Supraphon v roce 1977 - nyní vychází kompletní nahrávka poprvé digitálně. V nahrávce ze supraphonského studia Lucerna účinkují Josef Beyvl, Karel Effa, Jiřina Jirásková, Jaro…

Anne ze Zeleného domu
Naštěstí mám fantazii. Co asi dělají lidé, kteří ji nemají? Upovídané hubené děvčátko se zrzavými copy přijíždí na nádraží v Bright Riveru na kanadském ostrově Prince Edwarda. Co tady Anne Shirleyovou asi čeká? Dvojice stárnoucích sourozenců, kteří se rozhodli, že k sob…

Ženitba
Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky.V domě stárnoucí a vdavekchtivé Agáty se díky dohazovačce Tekle schází čtveřice nápadníků. Každý z nich bezostyšně sleduje především své vl…

Inscenace, které zaujaly II
Komentář k původnímu LP 0 18 0927 z roku 1971: Čtveřice autorů, jejichž dramatické dílo tvoří v úryvcích obsah naší desky, hovoří v celé škále pohledů o člověku, jeho osudech a o vztazích mezi lidmi, tedy o tom, co dalo vůbec podnět ke vzniku divadla. Každý lidský osud …

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou
Výjimečná příležitost poznat autora slavné Zeměplochy. Terry Pratchett byl jedním z nejzásadnějších autorů fantastiky posledního půlstoletí. Za svůj život dokončil 41 knih, které byly přeloženy do bezmála 40 jazyků, a jeho příběhy ze světa Zeměplochy, Dlouhého vesmíru, …

Malá vánoční
Jakubovo magické putování štědrovečerní Prahou začíná u kádě s kapry na Václavském náměstí, kde se chlapec ztrácí tatínkovi, vede na Malou Stranu, kde se Jakub setká s lampářem a děvčátkem se zápalkami, s poštovským koněm, který je ve skutečnosti kobyla Karlička, a s po…

Doskočiště protektorát 2
Druhý díl úspěšného titulu z roku 2018 přináší zvukové portréty 58 parašutistů z londýnských výsadků za II. světové války. Tentokrát z období 1943-1945. Mapuje jejich životy před válkou, cestu do exilu i odvážný návrat do okupované vlasti, včetně mnohdy tragických konců…

Svatováclavská mše
Audiokniha Svatováclavská mše obsahuje příběh z Povídek malostranských Jana Nerudy. Mistr slova Jan Kanyza vás za bohaté zvukové skladby doslova provede Katedrálou na Pražském hradě, kde s ním strávíte celou noc. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v r…

Modlitba za Owena Meanyho
„Za víru, kterou v sobě mám, vděčím Owenu Meanymu, svému kamarádovi z dětství…“ Každodenní vzpomínka na něj je způsob, jak přežít smůle navzdory. Životní poustevník John Wheelwright odříkává barvitou litanii za spolužáka, jenž mu byl v telecích letech rádcem, vzorem neo…

Vévoda a já
Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmysl…

Petiška: Olin a lišky
Původní LP album 1218 4044 "Eduard Petiška Olin a lišky" vydal Supraphon v roce 1986 - nyní tento prázdninový neuvěřitelný příběh pro mladší posluchače ožívá i v našem digitálním titulu. Olin trávil prázdniny na hájovně u strýčka a teď vypráví kamarádovi Emilovi svoje …

Obecní museum
Tomáš Zmeškal si pro svůj debut na poli rozhlasové dramatiky vybral žánr komedie. Spolu s jeho hrdiny se ocitneme na malém městě, nebo - jak autor uvádí - městysi či dokonce jen nafouklé vesnici. Poklidný život obce rozvíří archeologický nález na jejím katastru. Jedná s…

Hurvínek na pouti
Ve zvukové podobě nové hry Denisy Kirschnerové a Martina Kláska z repertoáru Divadla S+H čekají Hurvínka s Máničkou neuvěřitelné příhody a překvapení uprostřed pouťového reje ať už v cirkusovém šapitó, u střelnice, ve strašidelném zámku nebo při motocyklové jízdě smrti …

Pád titánů
První část monumentální historické ságy Století, v níž bestsellerista Ken Follett (Pilíře země, Na věky věků) poutavým, jímavým a zároveň napínavým způsobem mapuje fiktivní osudy několika rodin v různých částech světa, jež byly dramaticky poznamenány moderními dějinami.…

Mycelium VIII: Program apokalypsy
Je tu dlouho očekávané vyvrcholení sci-fi ságy Mycelium! Ve chvíli vrcholící Hvězdovlády se rozhoduje o budoucí podobě světa. Pokládají se základní kameny, stanovují se pravidla, píše se ústava. Psychotronický program běží. Končí starý věk – a pro Zemi, která má ve svém…

Odvaha
Je odvaha říct ano, nebo je odvaha říct ne? Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne p…

Hra o dědictví
Avery Grambsová má jediný cíl – přežít střední školu, získat stipendium a vypadnout. Její plány však naruší smrt miliardáře Tobiase Hawthorna, který odkáže veškerý svůj majetek právě Avery. V čem je háček? Avery ho nikdy v životě neviděla a nemá ani tušení, co byl zač. …

Čertovská pohádka
Záchrana princezny přece stojí i za cestu do pekla! Poslechněte si vyprávění o tom, co všechno na své cestě zažil kašpárek s Honzou. Poznáte, jaké je to v pekle a dozvíte se, co všechno čerti dovedou a zmůžou. Jestlipak kašpárek s Honzou princeznu nakonec z pekla dostan…

Aréna
Mickey Haller sa púšťa do svojej prvej občianskoprávnej žaloby a zastupuje matku zavraždeného dievčaťa. Vrahom stredoškoláčky je jej mladý priateľ - AI četbot ho zrejme naviedol, aby ju zastrelil. Podarí sa Hallerovi dokázať, že firma zaoberajúca sa umelou inteligenciou…

Pohádky tisíce a jedné noci 1-10
Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví noc, dá ji ráno zabít. Potom však pozná vzdělanou a krásnou Šahrazád, která si zachraňuje život tím, že svému manželovi vypráví po dobu tisíce a jedné noci zajímavé a…

Narrenturm
Barvité postavy, intriky, špionáž, magie, krásné ženy a drsní muži. Co chtít víc? První díl z Husitské trilogie je skvělou směsí rytířské romance, fantasy románu a napětí, okořeněné velkou dávkou humoru od mistra polské fantasy. Píše se rok 1425, Čechami zmítá husitská …