Audiokniha Sběratelé ostatků I.

Tahle země není pro starý
Krimi thriller jednoho z nejtemnějších žalobců současného stavu americké společnosti o absolutní ztrátě hodnot. Filmová adaptace vyhrála čtyři Oscary. „Na něco se tě zeptám. Jestli tě tvý pravidla dovedly až sem, k čemu ty pravidla byly?“ Llewelyn Moss vyrazí na lov a b…

Sebevědomí
1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se …

Já si to všechno pamatuju
Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své…

21. Arabština - cestovní konverzace
21. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Toto mali čítať naši rodičia
Všetci sme raz boli deťmi. A všetci sme si mysleli, že keď vyrastieme, budú z nás tí najlepší a najtolerantnejší rodičia. Ale naozaj sme sa poučili z vlastných skúseností? Táto audiokniha hovorí o tom, ako si vytvoriť plnohodnotný vzťah so svojím dieťaťom. Poradí, ako t…

Relaxace s Davidem Gruberem
Tato relaxace je oblíbenou součástí kurzů Davida Grubera. Podmalováno příjemnou valašskou lidovou hudbou (cimbál, housle atp.). Pomalé skladby vás uvedou do příjemného stavu a umožní setrvat v něm, rychlé skladby vás nabijí novou energií při návratu zpět z relaxovaného …

Šípková Růženka (1966)
Klasická česká pohádka o prokletí, které zlomí jen statečnost a láska. Nastudování z roku 1966 v režii Jana Bergera, který si do jedné z rolí vybral i - v rozhlase nepříliš obsazovaného - Jaroslava Marvana. Osoby a obsazení: vypravěč (František Smolík), král (Jaroslav …

Dr. No
Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Babí léto
V roce 1981 vytvořil Miloš Nedbal v rozhlase brilantní roli ve hře Mirko Stiebra s názvem Babí léto. Jde o příběh založený na generačním střetu otce a syna, na sporu, v němž si oba účastníci musí postupně přiznat mnohé dosud nevyřčené a nevyřešené vnitřní konflikty. Mil…

Macbeth (2001)
Další v řadě nového nastudování rozhlasových inscenací Shakespearových her. Tragédie Macbeth byla napsána v roce 1606, kdy byl William Shakespeare na vrcholu své tvůrčí dráhy. Jedná se o drama zločinu, svědomí a trestu a zároveň jde o sondu do hlubin lidské duše. Osoby…

Pes, základ rodiny a státu
U Hechtových je hlavou rodiny Anděl, inteligentní a vychovaný labrador. Všechny budí, na všechny dohlíží. Co se ale stane, když se ztratí? V komedii Miroslava Vaice uslyšíte vedle Pavla Soukupa s Miroslavem Táborským také třeba Elišku Balzerovou nebo Davida Novotného.Os…

Kot v butach, Czerwony kapturek, Królewna Śnieźka, Latajacy kufer
Na titulech 03547, 03550, 03545 a 03546 (resp. 36593, SUK 36596, SUK 36591) vydal v roce 1964 Supraphon (resp. Supraphon - Artia) pohádky Kocour v botách, Červená Karkulka, Sněhurka a Létající kufr v polském jazyce - nyní tyto pohádky vydáváme poprvé digitálně. Třeba i …

Obraz Doriana Graye
„Jediný půvab minulosti je v tom, že je to minulost.“ Oscar Wilde. Zatímco krásný Dorian zůstává stále dvacetiletý, do jeho věrného portrétu na malířském plátně se propisují všechny hříchy a poklesky živé předlohy. Slavný Wildeův román v sobě nese autobiografické rysy. …

Lídr s vizí
Začali jste podnikat nebo jste byli povýšeni do pozice s velkou odpovědností a teď jste pod tlakem? Jste lídr nebo se jím chcete stát? Hledáte pro svůj tým a podnikání vizi, cítíte se ale nepřipravení? Pokud se poznáváte, je tato kniha pro vás. Ukáže vám, jak si zpracov…

Španielčina pre pokročilých B2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Španielčina – slovná zásoba pre pokročilých B2. Kurz je určený pre pokročilých používateľov. Jeho pomocou si rozšírite pokročilejšiu slovnú zásobu a upevníte alebo rozšírite si svoje vedomosti o zložitejšie gramatické témy. Kurz je založený…

Vyzbrojení
Záznam všech promluv ze semináře, který v říjnu 2017 pořádala KMS. Hlavními řečníky byli Peter Butt a Paul Randerson z Velké Británie, kteří mj. otevřeli tato témata: Co je to duchovní boj, naše účast v něm, zbraně duchovního boje, naše autorita nad duchovními mocnostmi…

Lidský faktor
"Vím jen to, že ten, kdo si vytvoří nějaké pouto, je ztracen. Do jeho duše už vnikl zárodek zkázy." Joseph Conrad Rozhlasová dramatizace špionážního románu. Nahrávka z roku 1993 v režii Jana Bergera. V hlavních rolích: Jiří Adamíra a Hana Maciuchová Dále hrají: Jan …

Němčina - Nepustilova metoda – Cvičení
CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Cvičení jsou koncipována jako německo -český překlad praktických vět zaměřených na důkladné …

Vítězslava
Osud české hudební skladatelky Vítězslavy Kaprálové má tragický nádech. Talentovaná mladá žena, která měla všechny předpoklady pro velkou mezinárodní kariéru, zemřela ve věku 25 let. Daleko od svých rodičů a vlasti, v chaosu na začátku 2. světové války. V krátkém čase, …

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Myseľ bez hraníc
Myseľ je najvýkonnejšia technológia na svete, ku ktorej ste nikdy nedostali návod na použitie. Až teraz. Obmedzenia neexistujú. Hoci ľudia tvrdia opak, máte neobmedzený potenciál – ak viete, ako používať svoju myseľ. Slávny kouč myslenia Jim Kwik už dvadsaťpäť rokov pra…

Ať žije Mánička!
Nejslavnější scénky s Hurvínkovou nejlepší kamarádkou! Když bylo Spejblovi a Hurvínkovi samotným smutno, objevila se obvykle vzorná, občas hubatá a vždycky dobrá kamarádka Mánička! Ač u žen a dívek se to galantně nemá prozrazovat, tady snad můžeme: právě slaví 88. naro…

Angličtina pro začátečníky A1 - A2
Děkujeme za zájem o kurz Angličtina pro začátečníky A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se anglicky učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen na kontextovém učení, to zname…

Sladkobol
>>„Dokonalý lék na toxickou pozitivitu.“ — Adam Grant, autor knih Ještě to promysli a Skrytý potenciál