Audiokniha Sběratel

Povídky z kavárny
Úsměvné povídky pro dobrou náladu! Na milý a místy nostalgický výlet do prvorepublikové kavárny zvou posluchače autoři a interpreti nové audioknihy. Tvůrci vybrali povídky a fejetony od nejslavnějších českých spisovatelů meziválečného období. Literární texty mistrů čes…

Tři muži ve člunu
I když se zde podává tato slavná kniha anglického humoristy, až dosud vydaná v miliónech výtisků po celém světě ve zhuštěné formě, nebudou posluchači o nic ochuzeni. Obsahuje totiž z příhod Tří mužů ve člunu jen ty nejlepší a nejhumornější, a tak mu poskytne dobrý pocit…

Deník malého poseroutky 10
Za starých časů se žilo líp. Nebo ne? Tohle je otázka, kterou si Greg Heffley klade, když se jeho město rozhodne dobrovolně odpojit od elektřiny. Moderní společnost má přece své výhody a Greg není stvořený pro staromódní život. Přijde na to, jak tohle celé zvládnout? Ne…

Šekelí léta
Co v 90. letech vedlo mladého ostravského Žida k tomu, aby se přestěhoval do Izraele? David Shorf vzpomíná, kterak v Zemi zaslíbené poznával místní kulturu, hledal sebe sama, obrážel bary a balil holky. Co fungovalo (a co ne) na číšnici jemenského původu, irácko-ruskou …

Hotýlek
Hotel – vlastně spíš hodinový hotýlek –, který pan Leopold Mánes založil v dobách první republiky, nabízel párům potěšení a rozkoš i za protektorátu a dál fungoval také poté, co ho znárodnili komunisté. V šedesátých letech přebírá vedení Václav, vnuk původního majitele,…

Donbas: Reportáž z ukrajinského konfliktu
Strhující a mrazivá reportáž je očitým svědectvím slovenského novináře přímo z místa konfliktu a živým kaleidoskopem mnoha životních příběhů, jež autor na východě Ukrajiny posbíral na obou stranách fronty. osudu Gruzínce Mamuky, bojujícího s ruskou agresí s kalašnikovem…

Tah dnes večer
Rozhlasová komedie, v níž skvělá česká herečka Růžena Merunková ztvárnila mladou ženou, kterou střetnutí s novou spolupracovnicí přivede k nečekanému zamyšlení nad vlastním dosavadním postojem k životu a práci. Osoby a obsazení: Eva Outratová, vedoucí propagace (Růžena …

SPRÁVNÁ PĚTKA na útěku
„No dobrá, dobrá,“ chlácholil ji Julián, „taky nepůjdeš sama, půjdeme všichni. Musíme držet spolu.“ Georgina, jíž nikdo neřekne jinak než George, strávila třetinu prázdnin doma na Kirrinu jen se svým psem Timem. Zbytek Správné pětky, její bratranci a sestřenice Julián, …

Sherlock Holmes a Ztracená závěť
Na dveře bytu Sherlocka Holmese a Dr. Watsona na Baker Street zaklepe mladý muž jménem Peter Maugham. Maughamův strýc nedávno zemřel po nešťastném pádu ze schodů a jeho závěť se vytratila. Maugham se proto obává, že přijde o dědictví a v brzké době se ocitne zcela bez p…

O krásné Güldžamal
Krása nepřináší do života jen radost a štěstí, ale taky trápení a spoustu nástrah. O tom vypráví pohádka O krásné Güldžamal.Statečný Mamed-džan se rozhodne najít a zachránit krásou Güldžamal, která v noci žije a ve dne leží jako mrtvá. Drží ji totiž ve svých spárech obl…

Magor a jeho doba
Píše se rok 1960 a v Humpolci na Vysočině žije šestnáctiletý obrýlený mladík, který se nápadně odlišuje od svého okolí. Oblečený v černých manšestrácích a roláku vyráží s psacím strojem v tašce do ústraní, kde neúnavně přepisuje díla světových literárních klasiků. Třeba…

Žítkovské bohyně
Žítkovské bohyně - fascinující příběh o ženské duši, magii a zasuté části naší historie z pera Kateřiny Tučkové. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a ta…

Poločas rozpadu
Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou al…

…Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Herečka Marie Drahokoupilová v otevřeném rozhovoru se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou.

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Desetkrát klidnější
Lépe se můžete cítit už teď. Vaše úzkost tu nemusí být napořád. Ať už bojujete s generalizovanou, sociální, panickou, nebo jinou úzkostí, delší, či kratší dobu, doktorka Kirren Schnack vám ve své knize Desetkrát klidnější nabídne praktické rady, jak se s ní naučit praco…

Maigret: Noc na křižovatce
Jeden z nejdramatičtějších případů komisaře Maigreta V garáži na opuštěné křižovatce padesát kilometrů za Paříží leží mrtvola, jenže podezřelý se ne a ne přiznat. Tenhle Švéd je vůbec podivín – svou sestru Elsu zamyká ve dne v noci v jejím pokoji a nepouští ji z domu… M…

Poplach v Kovářské uličce
Dnes již (ne)právem zapomenutá literární předloha patřila kdysi k povinné školní četbě a zůstala v hlavách několika generací. I proto nabízíme tuhle retro rozhlasovou vzpomínku.Osoby a obsazení: Frantík Severín (Václav Knop), Ferdinand Bočan, obchodník z Kovářské uličky…

Anička a cirkus
Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s …

Hříchy pro posluchače rozhlasu 6 - Perokresby
Perokresby aneb Šifra mistra Mikoláše AlšePojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Den…

Bílá velryba (rozhlasová hra)
Řekne-li se Bílá velryba, většinu z nás napadne Moby Dick. Tak nazval Herman Melville onoho tvora, který je ztělesněním přírody a současně jakýmsi symbolem tajemství, které není dáno člověku odhalit. Obsáhlý román amerického spisovatele - mimochodem obsahuje celkem 135 …

Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů
Audiokniha Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů Autor Randall Munroe. Čte Jan Eisler. Nejzábavnější a nejneužitečnější domácí rádce. Od nápaditého tvůrce populárního webového komiksu xkcd a bestsellerů Co kdyby? a Velký vysvětlovač. Ať …

Pokud neprodáte, jako byste nebyli
Vážení posluchači, čeká vás 111 stručných rad, seřazených do deseti kapitol. Abyste měli přesnější představu, zde jsou jejich názvy, popřípadě bližší charakteristiky: Kapitola první – prodej, směna, vlastnictví. o tom, že všichni jsem vlastně prodejci a nikdo před prode…

Hrůza v Dunwichi a jiné příběhy
To nejlepší z tvorby zakladatele žánrů fantasy a sci-fi H. P. Lovecrafta v jedné audioknize. Do napínavých příběhů s propracovanou atmosférou se vkrádají vetřelci z jiných planet i bezejmenní obyvatelé hlubin moří, staří bohové ožívající nešťastnou náhodou i při skrytýc…