Audiokniha Sběratel sněhu

Wernisch: Kominické lodě
V červnu příštího roku oslaví sedmdesátiny jeden z nejčtenějších a nejpřekládanějších českých básníků, Ivan Wernisch. K básníkovu jubileu vznikla podle jeho předposlední sbírky tato nahrávka v interpretaci nejen řady skvělých herců, ale i autora samotného. Název vysvětl…

Mlsné medvědí příběhy
Nedvěd a Miška jsou nejlepší medvědí kamarádi, které znáte z večerníčku Mlsné medvědí příběhy. Oba jsou nesmírně vynalézaví, když jde o to, dostat se k něčemu dobrému na zub. Mnohdy se ale stane, že i ten nejlepší plán nevyjde podle jejich představ, a to je pak v medvěd…

Galerie slávy – Luboš Xaver Veselý
Galerie slávy –Luboš Xaver Veselý - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje tentokrát Václav Knop. VydavatelstvíSixFresh s.r.o. připravilo pro posluchače cyklus poutavých biografických rozhovorů se známými osobnostmi. Každý, kdo za…

Firma
Memphiská právnická firma Bendini, Lambert a Locke se specializuje na daňovou problematiku – je malá, nenápadná, ale velice úspěšná. Svým zaměstnancům nabízí možnost rychle zbohatnout, ale také si je pečlivě vybírá. Na seznamu kandidátů se objeví i mladý, chytrý a ctižá…

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Autosalon
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

Ženitba
Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky. V rozhlasové adaptaci Ženitby, kterou v roce 1982 natočil režisér Jan Lorman, účinkují kromě Ivy Janžurové v hlavní roli Agáty ještě Jiři…

Ještě to promysli
>> „Adam Grant vás přiměje zamyslet se nad tím, čemu věříte, co si myslíte a kým vůbec jste. Jak jste na to všechno vlastně přišli? Proč je to pro vás tak důležité? A proč se toho tak pevně držíte? Dodá vám odvahu vylézt ze zákopů a naslouchat odlišným názorům.“ — Forbe…

Klabzubova jedenáctka
Humoristický román Klapzubova jedenáctka napsal Eduard Bass v roce 1922. Těžko jej charakterizovat lépe než jako fotbalovou pohádku pro dospělé. Starý Klapzuba, otec jedenácti zdatných synu, přetvoří jejich životní elán do jedinečné fotbalové jedenáctky, která nejdříve …

Odkaz dona Quijota
Voják, námořník, otrok, invalida, dodavatel armády, výběrčí daní, člověk odsouzený pro dluhy, souzený za vraždu, exkomunikovaný z církve a snad nejslavnější španělský spisovatel - to je Miguel de Cervantes y Saavedra. Jeho Don Quijote de La Mancha patří k nesmrtelným li…

Odkaz dona Quijota
Voják, námořník, otrok, invalida, dodavatel armády, výběrčí daní, člověk odsouzený pro dluhy, souzený za vraždu, exkomunikovaný z církve a snad nejslavnější španělský spisovatel - to je Miguel de Cervantes y Saavedra. Jeho Don Quijote de La Mancha patří k nesmrtelným li…

F. L. Věk
Prozaik a dramatik Alois Jirásek (1851-1930) je znám jako autor historických povídek, románů a cyklických románových kronik z českých dějin. V jeho díle vrcholí obrozenská tradice české literatury a zároveň vzniká tradice novodobé realistické historické prózy, opírající…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Příběhy Artura Gordona Pyma
Napínavé vyprávění o fantastických příhodách dvou mladých mužů, kteří se plaví na palubě americké brigy do jižních moří. Během cesty zažijí vzpouru, ztroskotání, hladomor, ale i neuvěřitelná dobrodružství a objevy.V režii Josefa Červinky čte: Lukáš Hlavica.

Její pastorkyňa (2015)
Nové nastudování hry Její pastorkyňa připravil režisér Aleš Vrzák s Helenou Dvořákovou v roli Kostelničky a Klárou Suchou jako Jenůfou. Dvě ústřední mužské postavy, nevlastní bratry Števu a Lacu, si zahráli Ondřej Brousek a Jiří Vyorálek. Režisér se při práci nepouštěl …

Městská divadla pražská. K 30. výročí založení
Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0481 vydanému Supraphonem v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Ukázky z tvorby několika sezón uměleckého souboru MDP (Divadla ABC, Rokoko) pochopitelně nemohou plně vyčerpat celkový repertoárový obraz obou našich divade…

Parker Pyne zasahuje
Šťastný klient, náš cíl! Chcete být šťastní? Pan Pyne to zařídí. Jeho kancelář zbavuje lidi příčin jejich neštěstí. Pět originálních povídek z pera první dámy zločinu. Chcete být šťastní? Kdo by nechtěl! Pan Parker Pyne, penzionovaný úředník, ví, jak nešťastným lidem ke…

Co život dal a vzal
Autobiografická vyprávění o tom, že s humorem a optimismem lze přežít prakticky cokoli 1.–10. Kdokoli může dělat cokoli o řadě zaměstnání, kterými autorka prošla v době hospodářské krize- Čte Martina Hudečková 11.–20. Morová rána o pobytu v tuberkulózním sanatoriu Čte…

Prečo mi to nikto nepovedal?
Ak zažívate ťažké obdobie, alebo si neviete dať rady so spracovaním niektorých emócií, klinická psychologička Julie Smith vám touto audioknihou môže zmeniť život. Vďaka nej zistíte, prečo sa cítite tak, ako sa cítite, a poradí vám, čo sa s tým dá robiť. Vlastná myseľ ná…

Královna Margot
Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re…

Proměna myšlení - Nová věda o víře, názoru a přesvědčování
Tahle kniha zkoumá, proč je tak těžké změnit názor a jaké transformační účinky to má, když se o změnu pokusíte a podaří se vám. Ne v průběhu staletí, ale během necelé jedné generace, necelé dekády, a někdy i během jediné konverzace. Dozvíme se, co děláme špatně, když ne…

Zelenskyj
Audiokniha Zelenskyj ponúka intímny portrét prezidenta, ktorý sa z herca a komika zmenil na symbol odolnosti. Jej autor, Simon Shuster, korešpondent časopisu Time zaznamenáva život Volodymyra Zelenského od čias, keď vystupoval v zábavných programoch, až po blatisté záko…

Život víry 2019/10
Život víry 2019/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Bohdana Gillíková, Lída Hojková, Daniel Zeman, Štěpán Matuška, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Když křesťa…