Obrázek podcastu Samotka

Audiokniha Samotka

Délka:

8 hod 9 min

Čte:

Josef Pejchal

Vydavatel:

Kanopa

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Bratrstvo Kniha první - Vyděděnci

Bratrstvo Kniha první - Vyděděnci

Ve Skandii existuje pouze jediná cesta, jak se stát bojovníkem. Chlapci jsou vybíráni do skupin zvaných bratrstva a musejí podstoupit tříměsíční výcvik v námořnických dovednostech, ovládání zbraní a bojové taktice.

Obrázek podcastu Letadlo E jako Edward

Letadlo E jako Edward

Autentická reportáž o provozu britských bombardérů za II. světové války a svědectví o průběhu náletu na Berlín. Nahrávky z gramofonových desek BBC.

Obrázek podcastu Josefina

Josefina

Josefina nabízí úsměvný příběh z prostředí studentů dramatické konzervatoře. Vančurova divadelní komedie byla poprvé realizována v roce 1957, protože byla objevena až později v pozůstalosti spisovatele. Příběh dívky Josefiny je variací Shawovův Pygmalion.Upozorňujeme na…

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Být bohem je lidské

Být bohem je lidské

Účelem audioknihy je jednoduše a srozumitelně předat základy ezoteriky. Radek Harny se více jak 30 let zabývá evolučním cvičením a léčitelstvím. Začínal v psychoenergetické laboratoři u profesora Kahudy v Praze, kde byla v minulém režimu soustředěna většina českých senz…

Obrázek podcastu Byla jsem na světě

Byla jsem na světě

Olga Scheinpflugová (1902-1968) ve svých osobitě komponovaných pamětech vzpomíná na herecké a režisérské osobnosti českého divadla. S většinou z nich ji nepojily jen profesní vazby, ale také pouta přátelská. Do těchto vzpomínek jsou pak vetknuty i úvahy o smyslu a poslá…

Obrázek podcastu Chrám Matky Boží v Paříži

Chrám Matky Boží v Paříži

Tragický příběh znetvořeného Quasimoda a krásné Esmeraldy z pera známého románu francouzského klasika Victora Huga. Četba na pokračovánív režii Hany Kofránkové. Čte Petr Kostka.

Obrázek podcastu Angličtina pro tebe 1 - Začátečníci

Angličtina pro tebe 1 - Začátečníci

Angličtina pro tebe 1 - začátečníci - audiokniha obsahuje anglické rozhovory, tematiky a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 45 rozhovorů a…

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro s Miroslavem Horníčkem tentokrát o smíchu

...Mluviti stříbro s Miroslavem Horníčkem tentokrát o smíchu

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Miroslav Horníček vypráví o svém padesát let trvajícím manželství, o ženách vůbec, a uvažuje i tom, jak asi tvořil Bůh ženu z Adamova žebra…

Obrázek podcastu Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře - audiokniha obsahuje zajímavou formou podaný příběh dějin světa, který zaujme nejen mladé čtenáře. Proslulý kunsthistorik převypravuje dějiny světa jako příběh, ne vždy právě veselý a pochopitelně neukončený. V této knize se Gombr…

Obrázek podcastu Vražda na golfovém hřišti

Vražda na golfovém hřišti

„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Obrázek podcastu Sen o české mši vánoční

Sen o české mši vánoční

Hra o neobvyklých okolnostech, které mohly provázet premiéru slavné Rybovy mšeOsoby a obsazení: Jakub Jan Ryba (Marek Eben), Tomáš (David Novotný), Terezka (Petra Špalková), Rubeš (Petr Haničinec), Rubešová (Růžena Merunková), Rybová (Martina Hudečková), farář (Vladimír…

Obrázek podcastu Případ podezřelého arcibiskupa

Případ podezřelého arcibiskupa

9. díl série Zločiny na Velké Moravě. Triumf v Římě, stín zrady na Moravě. Na podzim roku 880 se z Říma vrací významné poselstvo vedené arcibiskupem Metodějem a knížetem Slavomírem. Jejich cesta měla zásadní význam – Metoděj totiž před papežem úspěšně obhájil svou misij…

Obrázek podcastu Náš malý, maličký svět

Náš malý, maličký svět

Próza s výrazně autobiografickými rysy, v níž se autorka dívá očima dítěte na život dělnické rodiny na pražském předměstí v době první republiky. Kniha byla poprvé vydána v roce 1977. Autorka se proslavila především svými scénáři k filmům Holky z porcelánu, Léto s kovbo…

Obrázek podcastu Falešný knír

Falešný knír

Mystifikující pocta Milanu Kunderovi. Román o sedmi částech, které spolu navzájem vůbec nesouvisí a lze je číst jako jednotlivé povídky, je napsán pečlivě propracovaným stylem „à la Kundera“. Jde o poctu oblíbenému autorovi, nebo o persifláž, ironii a naprosté povolení…

Obrázek podcastu To na tobě doschne

To na tobě doschne

Humorné vyprávění o soužití v početné rodině spisovatele a loutkoherce Ivana Krause. Knížka To na tobě doschne vyšla poprvé v roce 1976 v exilovém nakladatelství Konfrontace ve švýcarském Curychu. V Čechách byla vydána teprve v roce 1991. Ve stejném roce natočila režis…

Obrázek podcastu Prahou staletí (1). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (1). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 2961 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..Co bylo kdy o Praze napsáno, je alespoň v malém výběru v každé knihovně, na stěnách každé domácnosti i na nejvzdálenějším venkově ja alespoň jeden motiv …

Obrázek podcastu Dějiny světa v 50 psech

Dějiny světa v 50 psech

Uprostřed všech forem života jsme na Zemi naprosto sami. Jedinou výjimkou je pes, jenž s námi uzavřel spojenectví… Psi se s člověkem druží už od mladší doby kamenné a zvlášť v současnosti lze někdy jen obtížně určit, kdo má koho na vodítku. Mackenzi Leeová se rozhodla s…

Obrázek podcastu Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku

Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku

Jiří Horčička byl rozhlasový režisér par excellence. Výrazná exprese, dokonalá práce se zvukem, jasné vedení herců. Ve své režijní práci dokázal uchopit jak témata výsostně intelektuální, tak i ta, která docela prostě a jednoduše vycházela z běžného denního života. A př…

Obrázek podcastu Velké maličkosti

Velké maličkosti

Jan Werich opět jak ho neznáte na novém CD Velké maličkosti. Rozhlasový archiv odhalil další na CD dosud nevydané záznamy s Janem Werichem. Další z řady CD se zvukovými záznamy vystoupení Jana Wericha před rozhlasovým mikrofonem nazvané příznačně Velké maličkosti shrnuj…

Obrázek podcastu Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře

Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře

„Toto vše jsem napsal já, Sinuhet, Egypťan, pro sebe sama. Nikoli pro bohy, ani pro lidi, ani pro zachování svého jména navěky, nýbrž pro sebe sama, ubohého a ztrápeného, a pro své srdce, jež dostalo svou míru plnou.“ Rákosová loďka se houpe na hladině Nilu. Jaký dar bo…

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 2

Povídky Šimka a Grossmanna 2

Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed…

Obrázek podcastu To je gól..duchovni slovo

To je gól..duchovni slovo

To je gól...duchovní slovo v podání Jana Bobčíka. Autor v audioknize vypráví na základě svých osobních zkušeností o sportu a o víře v Boha. Pokud se říká, že Bůh je přítomen všude, tak proč by neměl mít své pevné místo i na fotbalovém hřišti? Mnoho fotbalových hvězd se …

Obrázek podcastu Zvládněte stres metodou Inner game

Zvládněte stres metodou Inner game

Lidé jsou často přesvědčeni, že úroveň stresu, jemuž jsou vystaveni, určují vnější okolnosti, že stres je nevyhnutelnou součástí jejich života. Lékaři obvykle hledají medicínské řešení těchto problémů a ordinují různé terapie. Tyto postupy jsou však nedostačující, prot…

Obrázek podcastu Jóga vědomí slovem 1

Jóga vědomí slovem 1

Jóga vědomí slovem 1 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 4. 11. 2017. Obsah: 1. Princip vědomí – kultivace celotělesného vědomí, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla, 3. Kultivace vědomí dechu, 4. Jóga celotělesného dýchání. Neje…