Audiokniha S povolením zatýkat

Čo figeľ - to groš
Ľudové rozprávky vznikali ústnym podaním, ľudia si v nich rozprávali múdre príbehy o radostiach aj starostiach a o všetkom tom, čo prežívali. Na CD ČO FÍGEĽ- TO GROŠ sme pozbierali niekoľko takýchto obyčajných vtipných príbehov, ktoré pobavia, ale aj poučia. Stretnete s…

Orten: Čemu se báseň říká
JIŘÍ ORTEN (*30. 8.1919 – †1.9. 1941) Z komentáře k původnímu LP albu 0 18 0633 "Jiří Orten Čemu se báseň říká" vydanému Supraphonem v roce 1970 a nyní vydávánému poprvé digitálně: "Když je na světě druh lidí, kterému se říká básníci, a Vy přece víte, co to znamená, pa…

Studie v šarlatové
Nejstarší román Sherlocka Holmese - Studie v Šarlatové - je prvním společným bádáním Sherlocka a Watsona s povedenou zápletkou.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Miler, Doskočilová, Petiška, Novotný: Krtečkova dobrodružství
Box s pěti alby shrnuje vše, co s Krtečkem vzniklo v Supraphonu od roku 2000 až 2003. Tehdy, v roce 2000, se stal zázrak, protože Krteček promluvil po prvé od chvíle, kdy přišel ke kalhotkám. Všichni totiž víme, že ve všech kreslených filmech, jež následovaly po prvním …

Polish Your Rusty English
Polish Your Rusty English - komplet dílů 1 - 5 - audiokniha je unikátní a ojedinělou sbírkou autentických rozhovorů anglických rodilých mluvčích. Nahrávka je celá v angličtině. Ojedinělá a unikátní sbírka až 50 autentických rozhovorů mezi rodilými mluvčími v angličtině.…

Klášterní madrigal
Co klášter, to město! Řeholníci se nepříliš zodpovědně starají o pozapomenutý klášter s panstvím, hříšní poddaní se oddávají zábavě v šenku a neplatí daně. Kdesi pod horami u hranic Českého království se nachází Klášter s rozsáhlým panstvím původně čítajícím desítky v…

Luk královny Dorotky
Šest rozmarných milostných příběhů zdůrazňuje Vančurovo mistrovské vypravěčství.

Čaroděj ze země Oz
„Nikde není tak dobře jako doma.“ Legendární příběh o Dorotce a jejích přátelích, kteří se vydají na dobrodružnou cestu za Velkým kouzelníkem do země Oz, aby získali to, po čem touží. Malá Dorotka žije u svého strýce Jindřicha a tety Emy uprostřed kansaské prérie. Jedno…

Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy
Rozhlasové zpracování Verneova románu, v němž se cestopisné poznatky střídají se s technickými fantasiemi, předstihujícími svou dobu. Příběh nás zavádí do pouště Západní Afriky. Tam, opevněn téměř neproniknutelnou pustinou, vybudoval pološílený zločinec za pomoci geniá…

100 statečných - Host č. 13 - Ilona Kejklíčková 06.06.2014
Hostem L. Výborné - I. Kejklíčková (klinická logopedka)

O čtyřech vodnických oplátkách
Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p…

Cesta na sever
Na cestě podniknuté převážně lodí zachytil Karel Čapek slovy i kresbami klid vzdálených míst, kde se spořádaně střídají polární den a noc, kde končí cesty i železnice. Spisovatel nehledal kulturní památky. Tentokrát pro něj byla středobodem zájmu příroda a místa civiliz…

Konverzační business otázky a odpovědi
Chtěli byste lépe uspět při pracovním pohovoru? Nebo se lépe domluvit na pracovních poradách? Toto je anglicko-česká audiokniha pro pokročilé, kde najdete přes 600 různých otázek a odpovědí z business prostředí. Ať už jste šéf nebo zaměstnanec, můžete se zlepšit v p…

Díky, Jeevesi
Nový koníček Bertieho Woostera – hra na banjo – trýzní obyvatele okolních bytů natolik, že s ním odmítají sdílet stejný dům. Rozhodnutí amatérského muzikanta odebrat se s nástrojem na venkovskou samotu ovšem nepotěší doposud věrného komorníka, který vystoupí z jeho služ…

Všem klukům, které jsem milovala
Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. …

100 statečných - Host č. 12 - Peter Duhan 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Duhan (generální ředitel Českého rozhlasu)

O statečné princezně
Pohádky Josefa Lady jsou vždycky tak trochu naruby. Princezna Máňa je moderní ženská, která řídí auto, pro slovíčko nejde daleko a nezalekne se ani čertů. A tak není divu, že nečeká na své vysvobození udatným Honzou, ale naopak. To ona se rozhodne vysvobodit Honzíka Bár…

Saturnin
Kultovní český humoristický román v rozhlasové dramatizaci z roku 2025 Hrají: Miloslav König (pán), Martin Pechlát (Saturnin), Hana Seidlová (teta Kateřina), Eliška Zbranková (slečna Barbora), Miroslav Hanuš (doktor Vlach), Vojtěch Hrabák (Milouš) a Milan Šteindler (dě…

Tentokrát CEFR - B1, anglicky-slovensky
Tentokrát CEFR – B1, anglicky-slovensky, je bilingválna audio kniha určená pre študentov a samoukov, ktorí si chcú prirodzene zlepšiť angličtinu na úrovni CEFR B1. Obsahuje 810 slov a 1620 viet vytvorených zo zoznamu The Oxford 3000, zasadených do 81 zaujímavých a každo…

Lem: Astronauti
Remasterovaná nahrávka dramatizace slavného vědecko-fantastického románu. Poprvé na CD a v digitálním formátu. Dobrodružný příběh mezinárodní vesmírné výpravy na Venuši. Skupina vědců je vyslána ze Země, aby se pokusila navázat kontakt s obyvateli planety. Po přistání …

Nejen růže
Nahrávka je komponována jako pásmo složené z úryvků hercova repertoáru v 90. letech minulého století (v divadle Kašpar, Minor, ve Viole, Lyře Pragensis, v čajovně Herba Magica i v produkci AudioStory), z literárních ukázek a z Janovy autentické, niterné zpovědi, která j…

Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku
Další dobrodružství Boba a Bobka vznikla nejprve jako scénáře k novému seriálu TV večerníčků kreslených Vladimírem Jiránkem. Jejich autor, básník Pavel Šrut, jim dal knižní podobu (knížka vyjde v příštím roce v nakladatelství Albatros). Tento text svěřil Supraphon Josef…

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka
Kompletní Švejk Jana Wericha nově ve formátu 2CD-MP3 Josef Švejk, slavný hrdina románu Jaroslava Haška, představuje v našem životě téměř mýtus. Generace čtenářů znají zpaměti celé pasáže z této proslulé knihy. Tak, jako je spojen obraz Švejka s obrázky Josefa Lady, je …