Audiokniha Rytířské pohádky

Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1
„Zkrátka jsem jiný než šéfové ostatních stájí. Umíte si mě představit u Mercedesu? Panebože!“ Rázovitého Itala s německy znějícím jménem znali donedávna především skalní fanoušci motoristického sportu. Díky dokumentárnímu seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství je však …

Erben: Kytice II
Ve slavné básnické sbírce K. J. Erbena je 13 balad. Vy už znáte album Kytice 1, kde bylo sedm básní, Kytice 2 obsahuje dalších šest. Je mezi nimi ta nejslavnější - Vodník. Možná jste viděli film, kde příběh o vodníkovi, inspirovaný Erbenovou baladou, patří k nejpůsobivě…

Dívka, která si říkala Tuesday
Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztrat…

Golem
Ulicemi starého pražského města židovského opět prochází postava tajemného Golema. A stejně jako před generacemi i nyní jsou mu v patách tragické a tajemné události. Jaká tajemství židovské město a život v něm ukrývají? Kdo je Athanasius Pernath, a jsou prožitky na jeho…

Život na uzdě
Žijeme v éře paradoxů: zatímco společnost bohatne, my lidé nejsme šťastnější. Psychických problémů přibývá a mnozí z nás hledají úlevu tam, kde není. Co se to s námi vlastně děje? Jak z tohoto začarovaného kruhu ven? Mentální kouč Marian Jelínek v rozhovoru s novinářkou…

Maria Chapdelainová
Román Maria Chapdelainová zachycuje drsný život francouzských usedlíků v kanadské divočině. Vypráví se v něm o tvrdém živobytí venkovských dřevorubců, kteří musejí vzdorovat silám přírody a dobývat dnes a denně půdu na divokém lese - říkají tomu hrdě "dělat zemi". Příbě…

Enderova hra
Lidstvo čelí hrozbě třetího útoku vojsk mimozemské civilizace, jejichž předchozím invazím se jen tak tak ubránilo díky zásahům geniálního velitele Mazera Rackhama. Armáda vnímá nutnost vychovat jeho nástupce, který by snad mohl odvrátit zkázu. Vhodným adeptem se zdá být…

Emma
Rozmohl se nám tady takový nešvar: vědět za druhé líp, co by jim prospělo. Zámožná Emma Woodhousová zůstala na Hartfieldu jen se stařičkým bolestínským otcem, jelikož guvernantka se vdala. Okouzlující jednadvacetiletá slečna náhle postrádá spřízněnou duši, a tak se ujím…

Símka: Druhý začátek
POKRAČOVÁNÍ ÚSPĚŠNÉHO ROMÁNU Simoně, které každý říká Símka, se po smrti mámy otevírá nová kapitola. Najednou má prostor dýchat. Má volnost, jakou nikdy nepoznala. Nastal čas žít podruhé a tentokrát sama za sebe. Ale jde to vůbec, když vás odmalička učili, že si štěstí…

Doktorova žena
Můj manžel je lékař. Je chytrý a okouzlující a všichni mu věří. Kromě mě. Navenek to vypadá, že mám všechno – dokonalé manželství, dokonalého manžela, dokonalý život. Ale to zdaleka není pravda. Doktor Drew Devlin není tak úctyhodná postava, za jakou se vydává. Důvodem,…

Elizino tajemství
Vzali jim důstojnost, ale nemohli jim vzít naději. Šokující román z Osvětimi. / Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěst…

Pozvedněte svou hru
Jdi úspěchu naproti, sám od sebe nepřijde. Výkonnostní kouč, řečník a autor Alan Stein Jr. vám poradí, jak zvýšit svou produktivitu a dosáhnout všech cílů, které jste si vytyčili. Naučte se metody a strategie, které používají elitní hráči a týmy k dosažení světové úrovn…

Střepiny v trávě
Vydavatelství Tebenas ve spolupráci s Igorem Barešem pokračuje v kompletaci díla legendárního českého scénaristy a spisovatele Vladimíra Körnera. Po Zániku samoty Berhof, Životu za podpis a Psí kůži přichází se čtvrtým počinem - autorovou prvotinou Střepiny v trávě. Vyš…

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Náš malý, maličký svět
Próza s výrazně autobiografickými rysy, v níž se autorka dívá očima dítěte na život dělnické rodiny na pražském předměstí v době první republiky. Kniha byla poprvé vydána v roce 1977. Autorka se proslavila především svými scénáři k filmům Holky z porcelánu, Léto s kovbo…

Zločiny z vášně
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Obsahuje: Nepohřbený rytíř, Klášterní kostnice, Vražda v lázních, Poslední cantilena.

Nevyměkni
Mrazivý thriller s vyšetřovatelkou Holly Gibneyovou, kterou buď milujete, nebo… si ji brzy zamilujete. Do Buckeye City zavítalo s mírným zpožděním jaro, ale obyvatelé města rozhodně nemají důvod k radosti. V ulicích totiž řádí sériový vrah, který si náhodně vybírá zcela…

Šípková Růženka (1966)
Klasická česká pohádka o prokletí, které zlomí jen statečnost a láska. Nastudování z roku 1966 v režii Jana Bergera, který si do jedné z rolí vybral i - v rozhlase nepříliš obsazovaného - Jaroslava Marvana. Osoby a obsazení: vypravěč (František Smolík), král (Jaroslav …

Lovec králíků
Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o deseti malých králících, dejte se na útěk, protože právě tu před smrtí slyšely všechny oběti Lovce králíků. Po dvou letech strávených ve vězení s vysokou ostrahou je Joona Linna převezen na tajnou schůzku.…

Cirkus Humberto (seriál)
Román Eduarda Basse Cirkus Humberto vyšel v letech okupace, přestože byl napsán už v roce 1930. Většina čtenářů jej chápala jako morální povzbuzení v těžké době války, vždyť příběh několika generací cirkusových umělců ukazoval nezdolnost a pracovitost českých umělců, ak…

Perfektní alibi
Jak se vraždí na dálku. V Praze jsou zavražděny dvě ženy a u jejich těl leží hlavy koček. Policie má hlavního podezřelého. Ale co se zjištěním, že v době vražd byl prokazatelně v Ostravě? V Praze se začnou jednoho sychravého podzimu dít zvláštní věci: dvě ženy jsou brut…

Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku
To jeli dva ve vlaku už svým názvem připomíná začátek nějakého vtipu. Na té hříčce je znát, že jsem byl venkovským učitelem a že jsem miloval Fráňu Šrámka a Karla Čapka. Nejvíc vás asi potěší dva herci, kteří tu zanechali stopu svých hlasů: Bohuš Záhorský a Rudolf Deyl …

A to říkaj voni mně? Sto židovských anekdot
Židovský humor je nepřekonatelný. Svědčí o tom i řada sborníků židovských anekdot. Sto nejlepších z nedávno vydaného souboru editora Eduarda Světlíka jsme vybrali pro dvojici interpretů - Miroslava Moravce a Václava Postráneckého. Oba se při natáčení skvěle bavili. Snad…

Prahou staletí (1). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 2961 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..Co bylo kdy o Praze napsáno, je alespoň v malém výběru v každé knihovně, na stěnách každé domácnosti i na nejvzdálenějším venkově ja alespoň jeden motiv …

Samotka
Útěk není konec, je to teprve začátek... Alex Sawyer, který byl za svůj neúspěšný pokus o útěk z ukrutné káznice zvaná Výheň umístěn na samotku, se snaží, aby ho černočerné ticho pekla zcela nepohltilo. Než vůbec začne pomýšlet na další útěk, musí nejprve překonat noční…