Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Rytíř Sedmi království

Audiokniha Rytíř Sedmi království

Délka:

15 hod 5 min

Čte:

František Dočkal

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Zahradníkův rok

Zahradníkův rok

Zahradníkův rok Karla Čapka (1890-1938) zahrnuje texty jeho sloupků z let 1925 až 1928, které uveřejnil v novinách ze zkušeností, jež získal při zakládání vlastní zahrady. Jsou o slastech a strastech zahrádkářů během čtyř ročních dob a za každého počasí. Karel Čapek v n

Obrázek podcastu Magnolie a démon

Magnolie a démon

Nekromantka či telepatka? Od všeho něco, plus sexappeal a vražedný instinkt kobry královské, to je Magnólie. Díky svým psychickým schopnostem a jazyku ostrému jako břitva se zatím dostala z každé šlamastiky. Nyní však narazila na tvrdší protivníky, než je ona - na zombi

Obrázek podcastu Svatba protikladů

Svatba protikladů

Slovem vedená tantrická meditace je inspirací pro jednotlivce i páry, je podivuhodným rituálem, procesem niterné alchymie a tvořivosti. S pomocí dechu a vizualizace vyrovnáváme energii muže a ženy uvnitř nás. Tak léčíme a harmonizujeme své partnerské vztahy a milostný ž

Obrázek podcastu Zahradníkův pes

Zahradníkův pes

Když hraběnka Diana zjistí, že jejího sekretáře Teodora miluje komorná, sama naplno propadne dosud skrývanému citu. Již tak ošemetnou situaci dále komplikují nápadníci paní hraběnky a také neurozený původ Teodora. Vše nakonec dokáže vyřešit sluha Tristan. Veršovaná kome

Obrázek podcastu Hostina Barona Prášila

Hostina Barona Prášila

Osoby a obsazení: Ladislav Frej (baron Prášil), Květa Fialová (hraběnka), Dana Černá (dáma / Venuše), Jiří Lábus (poživačný host / sultán), David Novotný (host / Bucefalost / pokladník / důstojník), Vladimír Brabec (hrabě / kapitán / Vulkán), Michal Zelenka (Rychlonožka

Obrázek podcastu Odvaha

Odvaha

Je odvaha říct ano, nebo je odvaha říct ne? Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne p

Obrázek podcastu Dialogy nad životem

Dialogy nad životem

Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j

Obrázek podcastu Anna Elliotová

Anna Elliotová

Román Anna Elliotová patří k trojici pozdních románů Jane Austenové (byl vydán posmrtně, r. 1818 pod názvem Persuasion), jejichž hrdinky jsou zpočátku odsouzené do rolí Popelky a získávají si lásku nejen svou andělskou povahou, ale i inteligencí, vtipem a morální pevnos

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Lidice - Ležáky /1942-1972/

Lidice - Ležáky /1942-1972/

Dramatické pásmo z veršů Karla Hynka Máchy a Josefa Hory, z Reportáže psané na oprátce Julia Fučíka, z autentických zpráv a hlášení a z vlastních textů sestavil Josef Pávek titul, který vydal Supraphon v roce 1972 a jenž nyní vychází poprvé digitálně. "...Vracíme-li se

Obrázek podcastu Mazl tov

Mazl tov

Má léta u ortodoxní židovské rodiny. Dva rozdílné světy, jedno přátelství. Autobiografické zpracování zkušeností domácí učitelky v ortodoxně židovské rodině v Antverpách v devadesátých letech 20. století. Margot je ateistka a feministka, která žije se svým íránským přít

Obrázek podcastu Smrt na Nilu

Smrt na Nilu

Linnet Ridgewayová má vše, co si může žena přát. Je mladá a půvabná, zámožná, slavná a také zvyklá dostat vždy to, po čem touží. Když ji nejlepší přítelkyně Jacqueline de Bellefort požádá, aby zaměstnala mladíka Simona Doyla, do nějž se bláznivě zamilovala a chce si ho

Obrázek podcastu Osudy

Osudy

O svém životě vypráví Arnošt Lustig (1926-2011) rozhlasová nahrávka z r. 2002 Tanečník s osudem Můj nejoblíbenější fotr rád tancoval. Po druhé světové válce hlavně na americký swing a české polky, po sovětské okupaci na argentinská tanga a ploužáky z Posázaví. Vydrže

Obrázek podcastu Kulda Kulíšek

Kulda Kulíšek

Neobyčejné příhody a dobrodružství malého medvídka Kulíška. Osoby a obsazení: medvídek Kulda Kulíšek (Jaromír Hanzlík), pejsek Hafík Tkanička (Jaroslav Kepka), medvěd Chlupáč (František Hanus), tulák (Zdeněk Řehoř), vyprávěč (Karel Höger).Původní rozhlasová nahrávka, v

Obrázek podcastu Hadohlavec

Hadohlavec

„Kdo chce zabít hada, musí mu utnout hlavu.“ (čínské přísloví) Americká patoložka Margaret Campbellová se vrací do Spojených států. Když je v jižním Texasu nalezen kamion plný mrtvých Číňanů, je k případu přizvána nejen ona, ale z politických důvodů také pekingský detek

Obrázek podcastu Pozdravy záhrobí

Pozdravy záhrobí

Pracovní náplní Benedikta Klausnera je odhalovat pojistné podvodníky. K jejich dopadení používá neobvyklé metody – vidí do minulosti a rozmlouvá se záhrobím. Své schopnosti úspěšně tají až do chvíle, kdy podnikatel Mlynář zabije svou dobře pojištěnou manželku. Usvědčení

Obrázek podcastu AudioDiktáty pro 3. ročník

AudioDiktáty pro 3. ročník

Sada 20 audiodiktátů zaměřených na nejdůležitější pravopisné učivo 3. ročníku. Děti si krok za krokem procvičí vyjmenovaná slova po B, L, M, P, S, V a Z i jejich použití v běžných větách. Nechybí ani souhrnné opakovací diktáty, které pomáhají upevnit získané znalosti a

Obrázek podcastu Rapa Nui

Rapa Nui

Muž, který naučil chodit sochy na Velikonočním ostrově. Pavel Pavel v roce 1986 naučil „chodit“ sochy moai přímo na Velikonočním ostrově jako člen expedice Thora Heyerdahla. O své daleké cestě napsal tuto knihu-deník. Mladý, ani ne třicetiletý muž z komunistického Česk

Obrázek podcastu Divadla malých forem

Divadla malých forem

Z komentáře k původnímu kompletu DV 15249: Už mnoho divadelních kritiků a teoretiků se snažilo najít nejvhodnější označení pro divadla, která začala v Československu vznikat v roce 1958. Tehdy sepro ně dosti samovolně ujal pojem "divadla malých forem". Hned z několika d

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1984

Neumannovy Poděbrady 1984

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0641-43 v roce 1983 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Velký bílý práz

Obrázek podcastu Bitcoin: Odluka peněz od státu

Bitcoin: Odluka peněz od státu

Proč by stát neměl mít monopol na produkci peněz? Fascinující sonda do historie peněz z pera českého ekonoma Josefa Tětka. Proč by se po církvi, vzdělávání a médiích měla ze státního monopolu vymanit i tvorba peněz? Jaká jsou úskalí používání státem vydávaných a kontrol

Obrázek podcastu Myšlenky zločince v české kotlině

Myšlenky zločince v české kotlině

Absolvovala studijní pobyty u FBI a Kanadské královské jízdní policie. Podílela se na vyšetřování nechvalně proslulých Orlických vražd. Za více než třicet let své kariéry pomáhala objasnit stovky vražd, loupeží i znásilnění. Jiřina Hofmanová je legendou české kriminalis

Obrázek podcastu Lipová alej

Lipová alej

Kniha vyšla poprvé v roce 1985 jako výsledek dlouholeté spolupráce s rozhlasovým pořadem Dobré jitro. František Nepil v něm vyprávěl svým charakteristickým hlasovým projevem v rozhlasových pořadech celé soubory fejetonů. Jeden z cyklu tvořily úvahy o vztahu k domovu, ro