Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Rybolov v srdci

Audiokniha Rybolov v srdci

Délka:

8 hod 1 min

Čte:

Milan Šmíd

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Krásně jsem si početl

Krásně jsem si početl

Pásmo z korespondence a vzpomínek spisovatelů Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Blíženectví Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Byli si navzájem ochránci i kritiky, shovívavými kolegy i věrnými druhy. Oba spolu pracovali v 50. letech v redakci Československého rozhlasu, s rodinami

Obrázek podcastu Vánoční příběh pejska a kočičky

Vánoční příběh pejska a kočičky

Pejsek a kočička se po letech vracejí, aby potěšili malé i velké čtenáře. V novém příběhu se dozvíte, jak si splnili svoje velké přání a oslavili Vánoce podobně jako lidé. O Štědrém dnu u nich nechyběl zářící stromeček plný ozdob, také krásně zabalené dárky se našly a c

Obrázek podcastu Hříšní lidé Království českého I

Hříšní lidé Království českého I

Hříšní lidé Království českého I I. Králův dluh II. Zdislava a ztracená relikvie III. Podivná svatba na Lichnici IV. Znamení rožmberské růže Seznamte se s Oldřichem z Chlumu. Prozíravý správce hradu Bezděz, který řeší nejeden zapeklitý případ a starosti korunovaných hla

Obrázek podcastu Ducháčkovic rodina aneb Tajemství půlnoční mlhy

Ducháčkovic rodina aneb Tajemství půlnoční mlhy

Rodinu Ducháčkových už znáte! Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich svérázné děti Simon, Olívie a Bubi budou tentokrát prožívat příhody, které spojuje tajemný mlžný opar. Seznámíme se s Mlžany z Blatšeru, dozvíme se, jaké záhady zkoumají na Mlžanské akademii věd, a v

Obrázek podcastu Dívky nalehko

Dívky nalehko

Komisař Holina pátrá po vrazích vietnamské dívky. Další případ komisaře Holiny známého z knižní i televizní série Vraždy v kruhu. Je vražda mladé Vietnamky motivovaná sexuálně, nebo je za zločinem něco víc? Je vražda vietnamské dívky nalezené v soukromé zahradě v lehké

Obrázek podcastu Večer s Václavem Větvičkou

Večer s Václavem Větvičkou

Nahrávka Českého rozhlasu ze srpna 2010. Výběr a sestava: Václav Větvička a Robert Tamchyna. Úvod - Silnice - Stezky - Zkratky v parcích - České chodníky - Vendulka věstonická - Vinné sklepy - Žehlení u Váhu - Korida s čočkovou náplní - Kyjov 1968 - Klíče - Zahradnická

Obrázek podcastu Aristokratka na koni

Aristokratka na koni

Problémy s modrou krví a rodinným sídlem doslova v Kostce. „Nejchudší zámek v Čechách“ zůstává věrný svému označení, a tak tu hraběcí rodinka ani personál rozhodně nemají ustláno na růžích. Místo davů návštěvníků se na zámku kupí neproplacené faktury za vodu a hrozí, že

Obrázek podcastu Kolíbka

Kolíbka

„Někdy si myslím, že zrovna v tomhletom je malér světa: moc vystydlejch mrtvol na těch nejvyšších místech.“ Sci-fi román o lidské zaslepenosti, který dlouho nepustíte z hlavy. Kolíbku, která vyšla v roce 1963, považoval Kurt Vonnegut za jeden ze svých nejlepších román

Obrázek podcastu JENNIFER – Důl Quake

JENNIFER – Důl Quake

Další skvělý příběh od Mistra české fantasy, Miroslava Žambocha! Jennifer je chytrá, rychlá a nelítostná a k tomu zatraceně sexy. Dosud úspěšně dokončila každou práci. V její branži nájemných lupičů to ani jinak nejde. Jenomže teď získá od nejmocnějšího kouzelnického kl

Obrázek podcastu Sudičky

Sudičky

S herectvím legendárního Zdeňka Štěpánka se můžete setkat při poslechu hry Antonína Přidala Sudičky. Baladický příběh o lidském utrpení i naději se odehrává na českém venkově v době první světové války. Hra upoutává velice působivým obrazem života rodiny, která je silně

Obrázek podcastu Štědrý večer

Štědrý večer

Josef K. Šlejhar (1864-1914) pocházel z rodiny přísného plátenického faktora. Vydal skoro dvacet knih (debutoval povídkou Kuře melancholik, svým asi nejproslulejším dílem), přitom několik rozsáhlých próz bylo otištěno jen v časopisech, střídal různé nakladatele. Povídka

Obrázek podcastu Člověk obojživelník

Člověk obojživelník

Scenárista Radek Veselý upravil předlohu Alexandra Romanoviče Běljajeva, spisovatele, který se celý život věnoval vědeckofantastické literatuře, a jak sám přiznával, velmi na něho zapůsobila právě četba děl Julese Verna. Hlavní postava románu, doktor Salvátor, je pod tl

Obrázek podcastu …Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce

…Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Herečka Marie Drahokoupilová v otevřeném rozhovoru se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou.

Obrázek podcastu Láska, vzdor a smrt

Láska, vzdor a smrt

Z komentáře Zuzany Kočové k původnímu LP albu 1 18 0773 "E.F.Burian Láska, vzdor a smrt" vydanému v roce 1970 v Supraphonu a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Burianova láska k životu, horoucí a rozezpívaná celým jeho dílem. Lyrik, říkají o něm někteří. A přece je ta

Obrázek podcastu Školák Kája Mařík

Školák Kája Mařík

První díl úspěšného sedmidílného cyklu, který poprvé vyšel za první republiky. Kája Mařík vyrůstá v hájovně u vesnice Lážov. Rodiče jsou chudí a snaží se jej vychovávat, jak nejlépe mohou. S Kájou to ale není úplně jednoduché! Všude kolem se toho děje tolik - a Kája by

Obrázek podcastu Uranova

Uranova

Vítejte v Jáchymově, městě lázeňských radovánek a uranových dolů! Po dívce z Anglie, která se v srpnu 1968 vydala do Československa, aby v Jáchymově navštívila rodinu svého nikdy nepoznaného otce, se slehne zem. Život Angely ale tehdy neskončil a osud tomu chce, že se

Obrázek podcastu Vinice ve Francii

Vinice ve Francii

Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem. Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji

Obrázek podcastu Hříšné pravdy

Hříšné pravdy

Becker Hunt je neuvěřitelně bohatý. Pro Eleanor je ale mnohem zajímavější oblast jeho podnikání – pracovat v oboru starožitností byl vždycky její sen. Když však odhalí Beckerovo tajemství, zdá se, že útěk je její jedinou možností. Ale Becker není připraven Eleanor pusti

Obrázek podcastu Zeman: Cesta do pravěku

Zeman: Cesta do pravěku

Kultovní filmový příběh v podobě audioknihy s vypravěčem Oldřichem Kaiserem s využitím originální zvukové stopy z filmu. Cesta do pravěku filmového kouzelníka Karla Zemana se stala průlomovým filmem a dobrodružnou legendou české i světové kinematografie. Celé generace

Obrázek podcastu Pojídačka hříchů

Pojídačka hříchů

Ji nikdo proklít nemůže. To ona je prokletí! Prchlivý Jindřich VIII. prosazoval v Anglii reformovanou víru po zlém, a tak má za vlády jeho dcery – panenské královny Alžběty I. zvané lidmi Bethany – dál navrch prachsprostá pověrčivost. Na těle i v žaludku ji pocítí čtrná

Obrázek podcastu Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?

Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?

Z komentáře k LP albu 1118 2987 vydaného Supraphonem v roce 1982 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Na této gramofonové desce, označené titulem uvádějícím pořad z Kainara už na scéně pražské Violy, znějí slova a verše jistě osobité. Když se začaly na konci třicátých

Obrázek podcastu Volání divočiny - Mistři slova

Volání divočiny - Mistři slova

Román Volání divočiny vyšel poprvé v roce 1903 a vypráví příběh psa, křížence bernardýna a skotského ovčáka, Bucka. Příběh se odehrává v období zlaté horečky na Klondiku. Buck, který vyrůstá u bohaté rodiny na jihu Spojených států, je prodán jako tažný pes na Aljašku. B

Obrázek podcastu Zvláštní kurýr pana Horáčka

Zvláštní kurýr pana Horáčka

Svěží komedie o veterináři a případu jednoho geniálního psa.Veterinář se stará nejen o zdraví svých svěřenců, ale je i katalyzátorem vztahů v malém vesnickém společenství. Veterinář Hradecký má co vyprávět. Třeba historku o důchodci Josefu Horáčkovi a jeho psovi, který

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl