Audiokniha Růže pekelná

Férová práce
>> Cítíte se v práci diskriminováni? Stal se váš kolega obětí šikany? Doslechli jste se, že jako šéf nejednáte fér? << >> „Kim Scott ukazuje, že proti diskriminaci a obtežování můžeme účinně bojovat pomocí spolupráce a vzájemného respektu.“ — Sheryl Sandberg, bývalá CO…

Hříšný gentleman
Neodolatelný a nebezpečný alfa samec s tajemstvím. Křehká a zlomená žena s velkou bolestí. Ona jediná se mu dokáže přiblížit – pokud se oba dokážou vzájemně ochránit před svými démony. Izzy Whiteová toho ví o temnotě tohoto světa hodně. Koneckonců z ní kdysi dávno utekl…

Panna v ledu
Když se běženci brodí zavátou krajinou, snadno se ocitnou v ohrožení… Svár o trůn mezi Štěpánem a Matyldou pokračuje, civilisté ve válce trpí, zatímco příroda Anglie dělá, jako by se nechumelilo. Nebo vlastně naopak. V prosinci L. P. 1139 nasněžilo tolik jako za deset l…

Čtyři dohody
Kniha moudrosti starých Toltéků. Praktický průvodce osobní svobodou. Ve Čtyřech dohodách don Miguel Ruiz odhaluje zdroj našich limitujících myšlenek, které nás okrádají o radost a přinášejí zbytečné utrpení. Kniha Čtyři dohody vychází ze staré moudrosti Toltéků a nabízí…

Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva
Že je bratr proutník a jsou s ním jenom problémy, věděla Sylva, vypravěčka prvního debutového románu populární blogerky Zuzany Hubeňákové, vždycky. Jenomže ani tak by ji nenapadlo, že když se tento podařený sourozenec rozhodne z pohnutek veskrze čistých a upřímných vzdá…

Trable s antihmotou
Osud lidské kolonie na planetě plné hmyzáků je opět v rukou Postradatelného! Na Niflheimu vládne léto. Mickey Barnes se tu za poslední dva roky v těle s pořadovým číslem sedm obstojně zabydlel a nyní je jedním z řadových kolonistů. Namísto reaktoru už čistí jen králíkár…

Bezouška: Noví hrdinové okamžiku
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte
Jak si zachovat klid a bdělou pozornost v uspěchaném světě. Jiný úhel pohledu přináší nové životní cesty. Průvodce na cestě k vnitřnímu klidu a rovnováze pro moderního člověka. Tato audioknížka plná duchovní moudrosti zen-buddhismu přináší příležitost k zamyšlení nad r…

Půjdeš s námi ven?
Dají se květiny jíst? Kdo to rozryl trávník v parku? Jak si vlastnoručně sestrojit kompas? Proč některé stromy zrovna nevoní? Příroda je všude kolem nás – i ve městě. Na mnoha nečekaných místech se překvapivě daří různým živočichům i rostlinám. Bydlí tam s námi třeba my…

100 statečných - Host č. 97 - Petr Dvořák 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Dvořák (generální ředitel České televize)

Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet světoví skladatelé
Díky jejich poutavému vyprávění a ukázkám z děl světoznámých skladatelů se mnohému naučíte a poznáte, jak zábavné je být žákem hudební školy. Dříve nudné životopisy klasických skladatelů se naučíte jakoby nic, dozvíte se, jak žil malý sirotek Bach, Jak malý Wolfík Mozar…

Za vše můžu já
Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Deník malého poseroutky 11
Na Grega toho začíná být trochu moc. Jediné, co mu doopravdy jde, jsou videohry, jenže rodiče trvají na tom, že by si měl rozšiřovat obzory a dělat taky něco jiného. Když Greg najde ve sklepě starou kameru, má konečně v ruce důkaz svého nezměrného talentu, a hned začne …

Polednice
Na sídlišti byla nalezena mrtvá dívka. Měl to být rutinní případ, při kterém se nováček Tomáš Volf a jeho nezkušená parťačka zaběhnou do práce. Jenže mezi paneláky obchází Polednice - vrah, který své oběti napadá za bílého dne. Detektiv Volf ví, že musí udělat vše, aby …

Továrna na maso
Můžeme se chlubit největším závodem na zpracování masa ve středovýchodní Evropě! Jatka v pražských Holešovicích, jinak také továrna na maso. Právě tam pracuje hlavní postava románu, inženýr Leon Hebvábný. S ním poznáme pražskou periferii, kabaret i kriminálku. Inženýr…

Vražda v maringotce
V cikánské maringotce, jež stojí na rozkvetlé louce kousek za kouzelnou anglickou vesničkou Birch Hill, je nalezeno tělo mrtvé aristokratky. A pohřešuje se ještě jedna mladá žena. Pokud chce místní inspektor Daniel Haze společně s veteránem americké občanské války Jason…

Zabil jsem...
Když se vám život ve vteřině otočí o 180 stupňů. Psychologický příběh člověka, který byl v nesprávný moment na nesprávném místě. Ráno jako každé jiné. Spokojený bankovní úředník posnídá se svou rodinou a odjíždí autem do práce. Lesní úsek silnice je zahalen hustou mlhou…

Robinson Crusoe
{'cs': "Klasická audiopovídka v angličtině namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače.\n\nRobinson Crusoe is shipwrecked on an island for 27 years and this is the diary of his survival and eventual escape. After living peacefully for …

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Les prízrakov
Juraj Červenák prináša už šiestu knihu z cyklu historických detektívok zasadených do čias protitureckých vojen na sklonku 16. storočia. Joachim Stein zimuje na hrade Strieborná skala. Pokojné Vianoce s rodinou však zatieni potýčka so zločineckým podsvetím v neďalekom me…

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"
Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J…

Blízcí
Fotografka Bára se přestěhuje za svým partnerem Igorem na venkov, kde místo klidu narazí na tvrdou realitu. Nepřijetí ze strany jeho přátel a rodiny, v čele s neústupnou a manipulativní matkou Jarkou, ji vrhá do nejistoty. Postrádá starý život, zápasí s tvůrčí krizí a č…

Ljuba Hermanová
Původní LP album 1218 0477 "Večer s Ljubou Hermanovou" složené ze starších snímků i aktuálního vyprávění a rozhovoru umělkyně s Bohumilem Bezouškou vydal Supraphon v roce 1983 - nyní tento kompilační titul vychází poprvé digitálně.

Jmenuju se Ozzy
Jmenuju se Ozzy - audiokniha obsahuje vlastní vyprávění Ozzyho Osbourna o tom, jak se z povaleče a alkoholika bez budoucnosti stala žijící legenda rockové scény. Se skupinou Black Sabbath a poté jako sólový umělec získal dvě Grammy a po celém světě prodal přes sto milió…

Medvědí prázdniny
Jsou prázdniny a medvědí rodinka Brumlů z Medvědí Lhoty se vypravila na výlet až na planetu Brumlinuši, odkud kdysi dávno pozemští medvědi přiletěli. Malý Brumlík i jeho sestřička mají spoustu otázek, táta Brumla trpělivě vysvětluje, jak funguje raketa, proč je kolem Br…