Obrázek podcastu Ruština pre začiatočníkov A1-A2

Audiokniha Ruština pre začiatočníkov A1-A2

Délka:

18 hod 52 min

Čte:

Anna Makarenko

Vydavatel:

audioacademyeu

Jazyk:

Slovensky

Obrázek podcastu Amnézie

Amnézie

Minulost vás pronásleduje, i když si ji zrovna nepamatujete… Ztráta paměti dovede člověku převrátit život naruby. Tím spíš, když se vzpomínky vypaří z hlavy strážci zákona, kterého vylovili postřeleného z ledových vod Temže. Kdo a proč chtěl detektiva inspektora Vincen…

Obrázek podcastu Sex, prachy a potíže

Sex, prachy a potíže

Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Obrázek podcastu Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, a…

Obrázek podcastu Opuštěná společnost

Opuštěná společnost

Opuštěná společnost - Česká cesta od Masaryka po Babiše - audiokniha obsahuje pohled šéfredaktora týdeníku Respekt na současnou českou společnost v historickém a evropském kontextu. Vítěz ceny Magnesia literatura Kniha roku za rok 2018. Opuštěná společnost byla Asociací…

Obrázek podcastu Jsem obklopena historií...

Jsem obklopena historií...

Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové (1928 - 2010) vznikal původně jako rozhovor, který s autorkou vedl Viktor Stoilov v letech 2004-2005. Poprvé byl publikován v knize Anny Fárové Dvě tváře (Torst 2009) spolu s jejími texty o fotografii a úplnou bibl…

Obrázek podcastu Měsíc s dýmkou

Měsíc s dýmkou

Minulost nás vždycky dožene. Horác a Vašátko se představují. Měsíc s dýmkou, 6 + l a Zvláštní případ. Amatérský detektiv malíř Horác a kriminalista Vašátko hrdiny výtečných detektivních povídek. Tři zapeklité příběhy řeší Horác, sympaťák a smolař, malíř na volné noze, k…

Obrázek podcastu 5x Sherlock Holmes

5x Sherlock Holmes

Audiokniha 5x Sherlock Holmes, autor Sherlock Holmes, čte Jiří Miroslav Valůšek. Pět případů pro geniálního detektiva Sherlocka Holmese a jeho přítele doktora Watsona. Osamělá cyklistka Charles Augustus Milverton Tančící figurky Zlatý skřipec Černý Petr Překlad Frant…

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

Z archivu Českého rozhlasu pro vás vybíráme povídky a dramatizace v zajímavé sestavě autorů od Františka Gellnera, přes Jaroslava Haška až ke Karlu Poláčkovi. Účinkují: Karel Höger, Vladimír Brabec, Václav Vydra, Josef Kemr, Rudolf Hrušínský, Josef Somr, Felix le Breux …

Obrázek podcastu Jste tady

Jste tady

Kde najít smysl, když zabloudíte? Na pěší túře! V žádných představách budoucnosti nepočítala Marnie s tím, že by byla osamělá. Teď je ve svých osmatřiceti rozvedenou redaktorkou na volné noze a celé dny trčí doma nad korekturami rukopisů, zatímco kamarádky se vdaly a od…

Obrázek podcastu Píseň ledu a ohně

Píseň ledu a ohně

Píseň ledu a ohně - audiokniha obsahuje kompletní epickou ságu George R. R. Martina, která se stala předlohou pro známý seriál HBO Hra o trůny! Autor George Raymond Richard Martin. Čte František Dočkal. Souborné vydání obsahuje všechny dosud vydané díly: Hra o trůny, St…

Obrázek podcastu Táto, povídej! Komplet

Táto, povídej! Komplet

Jan Werich a Jana Werichová Táto, povídej! Režie a dramaturgie Vladimír Rohlena a Jiří Melíšek V létě roku 1969 nabídl rozhlasový režisér Jiří Melíšek, pracující ve dvojici s Vladimírem Rohlenou, že nahraje pro Československý rozhlas životní vzpomínky Jana Wericha. Bylo…

Obrázek podcastu Veľký Gatsby

Veľký Gatsby

Veľký Gatsby je najslávnejším románom F. S. Fitzgeralda. Dej príbehu je situovaný do 20. rokov 20. storočia, z obdobia prohibície a tzv. džezového veku v USA. Mladý zbohatlík James Gatz, prezývaný aj Veľký Gatsby, a krásna Daisy Buchananová prenikli do sfér lepšej spolo…

Obrázek podcastu Arcižár

Arcižár

Kdysi budil děs a chrlil oheň, dnes dává přednost seriálům na Netflixu a lenošení v křesle. Možná je vůbec posledním drakem na zemi, ale svou dračí kariéru už dávno pověsil na hřebík. Nahlédněte do světa draků tak, jak ho určitě neznáte… V louisianských bažinách se zaby…

Obrázek podcastu Eva tropí hlouposti

Eva tropí hlouposti

Bláznivý kolotoč plný překvapení a humoru roztáčí dívka s andělskou tváří a čertovskými nápady... Málokdo nezná alespoň filmovou verzi humorného příběhu, který se točí kolem loupeže a námluv a v němž se pomalu každý druhý vydává za někoho jiného. V zámku obývaném rodino…

Obrázek podcastu Anna O.

Anna O.

Průměrný člověk prospí třiatřicet let. Čeho všeho jsme během spánku schopni? A neseme za to odpovědnost? Anna Ogilvyová byla mladá nadějná novinářka z dobře situované rodiny, dokud ji jednoho dne nenašli zakrvácenou a s nožem v ruce poblíž dvou těl jejích ubodaných přát…

Obrázek podcastu Gump

Gump

Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte…

Obrázek podcastu No Filter

No Filter

To dobré, to špatné a to krásné ve výjimečném životě slavné modelky. Pavlína Pořízková se narodila a prožila dětství v komunistickém Československu. Když jí byly tři roky, uprchli její rodiče před režimem do Švédska a trvalo šest let, než se mohli s malou dcerou znovu s…

Obrázek podcastu Naučte mě zabít draka

Naučte mě zabít draka

Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Obrázek podcastu Mezi tiárou a orlicí I.

Mezi tiárou a orlicí I.

Díky králi Vratislavovi se České země staly poprvé významnou silou středoevropské politiky. Dramatický příběh z druhé poloviny 11. století vypráví na základě dochovaných historických pramenů o jeho dlouhém a pohnutém živ otě. První díl sleduje osudy pětice Přemyslovců, …

Obrázek podcastu Kot v butach, Czerwony kapturek, Królewna Śnieźka, Latajacy kufer

Kot v butach, Czerwony kapturek, Królewna Śnieźka, Latajacy kufer

Na titulech 03547, 03550, 03545 a 03546 (resp. 36593, SUK 36596, SUK 36591) vydal v roce 1964 Supraphon (resp. Supraphon - Artia) pohádky Kocour v botách, Červená Karkulka, Sněhurka a Létající kufr v polském jazyce - nyní tyto pohádky vydáváme poprvé digitálně. Třeba i …

Obrázek podcastu Síla lítosti

Síla lítosti

Non, rien de rien. Non, je ne regrette rien. Ne, ničeho. Ne, nelituji vůbec ničeho. … zpívá ve svém slavném šansonu Edith Piaf. Je ale vůbec možné ničeho nelitovat? Každý cítí lítost, vysvětluje Daniel H. Pink. Procesy lítosti jsou univerzální a zdravou součástí lidskéh…

Obrázek podcastu Menzel: Míša Kulička

Menzel: Míša Kulička

Půvabné dětské knížky Josefa Menzela (otce filmového režiséra Jiřího Menzela), jejichž hrdiny jsou Míša Kulička, jeho maminka medvědice Barbora a popletený strýček Vasil, vydal Supraphon postupně na CD (SU51832;SU51842;SU52012;SU52022) Nyní nabízíme dětským posluchačům …

Obrázek podcastu Čarodějka z Portobella

Čarodějka z Portobella

V tomto příběhu a jeho napínavé zápletce pracuje Paulo Coelho s tématem ženské síly, lásky, hledání vlastního já a zpřístupnění se energiím světa. Podobně jako i u ostatních Coelhových děl se i zde snaží autor přijít na odpověď k otázce, která v tomto případě zní: „Jak …

Obrázek podcastu Literární spolek Laury Sněžné

Literární spolek Laury Sněžné

Dobrý spisovatel kvůli příběhu i přátele mučí! Mladé učitelce literatury Elle Milanové se jednoho dne splní sen – právě ona je vybrána za poslední členku vyhlášeného společenství spisovatelů, které založila veleúspěšná autorka knih pro děti Laura Sněžná. Ta ovšem záhy n…