Audiokniha Rudý kapitán

Exotem na této zemi
Audiokniha známého salesiánského kněze a pedagoga, „pastýře undergroundu“, je putováním po stopách Božího milosrdenství na této zemi. Krátké příběhy jsou vyprávěny samotným autorem a doprovázeny jeho vlastní hudbou. Setkávají se v nich dva světy: svět Heryánovy kněžské …

Maigret se brání
Tak tohle Maigret za svou třicetiletou kariéru u policie nezažil! Když ho vyděšená dívka Nicole nenadále požádá o pomoc, zachová se jako gentleman a opilou dceru státního návladního dopraví do bezpečí. Druhý den je však obviněn z pokusu o znásilnění a mladý policejní pr…

Rychlejší než vítěz
Nejdelší cyklistický závod z pohledu českého ultracyklisty a spisovatele Daniela Polmana, který dojel i přes těžký pád a zranění do cíle jako první s náskokem 500 km! Po návratu domů byl ovšem z výsledkové tabulky přesunut do neklasifikované kategorie. Ryzí svědectví o …

Divný kořeny
Herečka Hana Frejková (* 1945) se ve své knize věnuje hledání nejen svých vlastních rodinných kořenů, ale také - a možná zejména - klíče k osudům svých rodičů, kteří zasvětili život komunistickému hnutí, jež je následně nemilosrdně rozdrtilo. Především jejího otce Ludví…

Přestaňte řešit h*vna
Dostaňte se ze sevření vepsaných vzorců chování a buďte maximálně efektivní. Stále opakujete stejné chyby? Nejste schopni ušetřit peníze? Nebaví vás vaše práce? Ničíte si svůj život? Přestaňte řešit h*vna (máme na mysli knihu) je právě pro vás! V již světovém bestseller…

Hlasy v bouři
Clare cítí, že na ni venku něco číhá. Něco monstrózního, krutého a extrémně hladového. Když se Clare probudí v cizím prastarém domě, který jí nahání husí kůži, nepamatuje si, co se stalo. Cizí muž jí řekne, že měla nehodu a on ji zachránil. Clare chce odejít, ale venku …

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Kala
Dvojice zmizelých irských dívek má svou předchůdkyni. Byla nepřehlédnutelná a jmenovala se Kala... Hustá záplava tmavejch vlasů, na ústech náznak stínu. A obočí – jako z Hollywoodu. Krásná a nebojácná Kala, ústřední postava skupiny šesti nerozlučných teenagerů, zmizela …

Život v manéži
Četba z knihy, která sugestivně zachycuje atmosféru velkého cirkusu a jeho osudů na počátku století. Je záznamem vyprávění ředitele nejslavnějšího českého cirkusu, svědectvím velké lásky artistů k jejich práci, svědectvím jejich houževnatosti, sebezapření a nezlomné vůl…

Dousková: Hrdý Budžes
Podle bestselleru Ireny Douskové Hrdý Budžes vzniklo divadelní představení, ve kterém vytvořila herečka Barbora Hrzánová svou životní roli. Získala za ni Cenu Thalie. Záznam četby z této populárníknihy vychází na našem albu. Jde o vyprávěné desetileté holčičky Helenky, …

Kapitán
Lidské armády, vojáci i čarodějové, desetitisíce mužů – aneb stručně: Veterán Max Bronštejn se vrací! Druhá kniha z válečné Žambochovy trilogie nás opět přivádí do světa Seržanta. Kapitán pokračuje v plné síle tam, kde skončil Veterán a uhání kupředu po tankových pásech…

Dobře rozšlápnuté boty
Výtečný Václav Postránecký v laskavém příběhu o lidech, kteří umějí mít rádi. Poslechněte si úsměvnou hru o všedních starostech i radostech dobrosrdečného Lojzy Roubala, poněkud nesmělého a poněkud upřímného ve svých citech. Lojza Roubal má šestadvacet let a přitom se c…

Příliš pozdě
JE TO POSEDLOST, NEBO LÁSKA? Sloan je uvězněná ve vztahu s Asou Jacksonem, nevypočitatelným drogovým dealerem, a zdá se, že nemá šanci se z něj vymanit. Cítí se spíš jako jeho majetek než jako člověk. Opustit ho však nemůže, protože platí výdaje za péči o jejího nemocné…

Nadělení
Přál bych si mít život jako z pohádky, řekl jednoho dne herec Daniel Krejčík svému partnerovi a spustil tím řetězec nečekaných událostí. Umět si správně přát je totiž mnohem těžší, než si myslíte, zejména když si nejdřív pořídíte rovnou zámek. Chátrající zámek. Jak vypa…

Národní umělec Martin Růžek - Portrét herce
Z komentáře Jiřího Tvrzníka k původnímu LP albu 1118 2858 "Národní umělec Martin Růžek Portrét herce" vydanému v Supraphonu v roce 1981 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..."Přemýšlím-li o sobě a o své práci, o jejím smyslu, znovu a znovu se musím vracet k tomu, co …

Všude samí lháři
VÍTEJTE V MĚSTEČKU STANHOPE, IDEÁLNÍM PRO RODINNÉ BYDLENÍ. William Wooler je spořádaný manžel a otec, na první pohled. Má ovšem tajný poměr, který jednoho odpoledne v nedalekém motelu poměrně dramaticky skončí. Zničený a naštvaný se vrací domů, kde nečekaně narazí na sv…

Dokolečka, dokola
Hra rakouského dramatika Arthura Schnitzlera Dokolečka dokola se do dějin německého divadla zapsala jako skandální komedie útočící na dobré mravy. Není divu. Tvoří ji totiž sled dialogů, ve kterých partneři krouží (jako v nějakém opojném tanci) kolem jediného tématu - m…

Šest případů Sherlocka Holmese
Společný balíček třech úspěšných titulů z rozhlasového archivu. Ústřední dvojici Sherlocka Holmese a Dr. Watsona hrají ve čtyřech případech - Barvíř na penzi, Podnájemnice v závoji, Tři Garridebové a Umírající detektiv - Jiří Tomek a Jaroslav Kuneš. Zbylé dvě povídky - …

Rochus
Fantastická cesta napříč kontinenty Strhující román o „profesionálních turistech“ v sobě mísí městskou fantasy, magický realismus, bedekr i akční thriller. Překvapí čtenáře svou atmosférou a osobitou poetikou. Měli jste na dovolené pocit, že vás někdo sleduje? Možná jst…

Krysař
Cyklus Literatura do ucha vám přináší dramatizace světové i české klasiky ve zkrácené podobě, neochuzené o to podstatné a s citacemi. Uslyšíte nejen samotný příběh, ale dozvíte se i přehledně shrnuté informace o autorovi, jeho životě a díle i dobovém kontextu. Poslechně…

Uzdravení Rose Gold Wattsové
Vztahy mezi matkami a dcerami bývají složité, ale tohle je tedy pořádné psycho! Patty Wattsová byla pro mnohé hrdinkou, ba téměř světicí – obětavou svobodnou matkou pečující o těžce nemocnou dceru, kterou od dětství sužovaly nejrůznější zdravotní problémy. Jednoho dne s…

Proces
Kafkův román Proces se nemusí každému zamlouvat – má totiž pověst zachmuřené, obtížně proniknutelné knihy, která je pro spěchajícího člověka opředena pláštěm z otazníků. Paradoxně ale i v onom spěchu je přítomno dost otázek, jež nabydou naléhavosti při zpětném pohledu p…

Elementárie
Kouzelný příběh o dvou sourozencích, Adélce a Šimonovi, kteří se společně se svými rodiči přestěhují na okraj města do Šeříkové ulice. Jejich nový dům je ale jiný než všechny ostatní. Na první pohled velmi neutěšené staré stavení totiž skrývá tajemství. Na zahradě, již…