Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Ruce vzhůru, tohle je přepadení a nikdo ani hnout!

Audiokniha Ruce vzhůru, tohle je přepadení a nikdo ani hnout!

Délka:

3 hod 54 min

Čte:

David Novotný

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Ruština pro mírně pokročilé B1 - část 2

Ruština pro mírně pokročilé B1 - část 2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Ruština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky ruštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamen

Obrázek podcastu Kniha rodinných tradic válečného umění

Kniha rodinných tradic válečného umění

Kniha učitele bojových umění šógunovy rodiny a náčelníka tajné služby Jagjú, jehož v bojových uměních vyškolil jeho vlastní otec, se stal roku 1601 učitelem Tokugawy Hidetady. Tehdy mu nebylo ještě ani třicet let. O dva roky později vznikla Stanová vláda Tokugawů a Hide

Obrázek podcastu Proč nejsem komunistou I.

Proč nejsem komunistou I.

V roce 1924 otevřel Ferdinand Peroutka v časopise Přítomnost anketu Proč nejsem komunistou? Příspěvky do ní napsali přední čeští spisovatelé a intelektuálové - Karel a Josef Čapek, Jan Herben, František Langer, Josef Kopta, Fráňa Šrámek, Ladislav P. Procházka, Jaroslav

Obrázek podcastu Já, Iulia

Já, Iulia

Má s manželem i impériem vlastní plány. A tak budou jeho války hlavně jejími válkami. V roce 192 budoucího křesťanského letopočtu je zavražděn tyran Commodus a upadající Řím zabředává do další vleklé občanské války. Z krvavých šarád vzejde jako vladař slaboch Pertinax,

Obrázek podcastu Malá mořská víla

Malá mořská víla

Malá mořská víla v pohádce na motivy příběhu H. CH. Andersena je nejmladší a zároveň nejkrásnější a nejzvědavější dcerou mořského krále. Každý den jej přemlouvá, aby se mohla podívat do cizího světa lidí.Vynořit se nad hladinu však bude moci až v první den své dospělos

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: Politika a společnost

1001 myšlenek: Politika a společnost

Myšlenky a pojmy z oblasti politiky a společenského dění, nad kterými stojí za to uvažovat Víte, jaký je rozdíl mezi fairtrade a equitrade? Nebo na jakých principech funguje terorismus? Co se vám vybaví, když se řekne politika? Asi nic moc zrovna pozitivního, že? Přitom

Obrázek podcastu Šimek & Grossmann: Návštěvní den 2

Šimek & Grossmann: Návštěvní den 2

V roce 1967 jsme přešli s Jiřím Grossmannem z divadelního klubu Olympik a z divadélka Sluníčko na Příkopech do Semaforu. Pozvali nás tam. Prostě si pro nás do Sluníčka přišli. A my jsme nabídku přijali. Jednak jsme Semafor velice uznávali, a pak také proto, že zprofesio

Obrázek podcastu Meditace

Meditace

Meditace patří mezi nejvýznamější a také nejúčinnější techniky, které slouží k dosahování cílů. Meditace je cestou, která nás vede do vlastního nitra, k našemu vyššímu vědomí a k univerzální moudrosti. Meditace znamená jen být - není v ní činnost, žádné úsilí, ani konce

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 53 - Daniel Rosecký 07.06.2014

100 statečných - Host č. 53 - Daniel Rosecký 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - D. Rosecký (stavitel lodí, kapitán a zcestovalý mořeplavec)

Obrázek podcastu Čechura: Medvěd 09

Čechura: Medvěd 09

Rudolf Čechura (*5.2.1931–†7.10.2014 byl český spisovatel, věnující se dětské a detektivní literatuře. Veřejnosti je zejména znám jako autor televizních večerníčků pro děti (Maxipes Fík, Hugo z hor, Dva ve fraku, Medvěd 09...). Supraphon v roce 1989 vydal LP album 11 08

Obrázek podcastu Nedělní (Lázeňská) škola Luďka Soboty

Nedělní (Lázeňská) škola Luďka Soboty

V roce 1988 natočil Supraphon v Lázeňském divadle v Luhačovicích představení Nedělní (Lázeňská) škola Luďka Soboty, které nyní vydáváme poprvé na titulu určeném pouze pro digitální obchody

Obrázek podcastu Kniha mlčení. Básnické a filosofické texty staré Číny

Kniha mlčení. Básnické a filosofické texty staré Číny

Ticho není nic tak prostého. Není ničím daným, musí být vytvořeno. [CLAUDE ROY] Je jisté, že i to umění, jež se dělá ze slov – poezie, rodí se z mlčení a mlčení je jí třeba jako vzduchu. Jako je třeba ticha k životu. Třebas jen proto, že byl život dočasně zpustošen a ře

Obrázek podcastu Sense and Sensibility

Sense and Sensibility

Audiokniha Sense and Sensibility namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Elinor is careful but Marianne is not. They both meet the man of their dreams, but will they find true happiness? Sense and Sensibility is Jane Austen’s cla

Obrázek podcastu Sebeléčba

Sebeléčba

Sebeléčba - audiokniha obsahuje slovem vedenou meditaci, jejíž autorkou je Alita Zaurak. Co vlastně znamená být zdravý? Co znamená léčit se?Skutečně je třeba přenášet zodpovědnost za své zdraví na někoho jiného, jak jsme to doposud často dělali? Pomoc druhých, zkušenýc

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Sestřelen

Sestřelen

Nositel čtyř čs. válečných křížů a britského Distinguished Flying Cross, Rytíř francouzské čestné legie, nositel sovětského Řádu za vítězství a mnoha dalších vyznamenání generál František Fajtl nám zanechal úžasné literární svědectví. Ve své první knížce Sestřelen vylíč

Obrázek podcastu Pohádky tisíce a jedné noci 31-40

Pohádky tisíce a jedné noci 31-40

Pohádky tisíce a jedné noci - čtvrtá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 6 - Tomáš Mazal 06.06.2014

100 statečných - Host č. 6 - Tomáš Mazal 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - T. Mazal (esejista a editor, životopisec Bohumila Hrabala)

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 13

Hovory o józe a mystice č. 13

Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Cesta na sever

Cesta na sever

Na cestě podniknuté převážně lodí zachytil Karel Čapek slovy i kresbami klid vzdálených míst, kde se spořádaně střídají polární den a noc, kde končí cesty i železnice. Spisovatel nehledal kulturní památky. Tentokrát pro něj byla středobodem zájmu příroda a místa civiliz

Obrázek podcastu Herečka

Herečka

První světová válka skončila a duch divokých 20. let posedl srdce všech svobodomyslných umělců. Patřila mezi ně i herečka Jarmila Horáková. Za oponou jejího talentu se však skrývala vážná nemoc, která oslnivou kariéru přerušila v zárodku. O dvě desetiletí později objevu

Obrázek podcastu Než zmizím

Než zmizím

Nejen válka na Ukrajině ukazuje, že žijeme v přelomové době. Liberální demokracie je v krizi, vzmáhají se populistické, autoritářské a extrémní politické strany a hnutí. Magda Vášáryová tuto zlomovou dobu v rozhovorech s novinářem Petrem Šabatou popisuje způsobem, který

Obrázek podcastu Šimek & Grossmann: Návštěvní den 3

Šimek & Grossmann: Návštěvní den 3

"Jejich humor nás fascinoval, stejně jako délka sukní Milušky Voborníkové", prohlásil v jednom z televizních pořadů Marek Eben. Ano, pro naši generaci už jsou Š+G klasikové humoru, mnozí z nás znají dodnes a doslova zpaměti nejednu jejich povídku a mnohé obraty vytržené

Obrázek podcastu Blanka z Valois – Levandulová princezna

Blanka z Valois – Levandulová princezna

Mladičká Blanka z Valois, sestřenice francouzského krále, se nebrání diplomaticky sjednanému sňatku s českým kralevicem Václavem, budoucím králem Karlem IV., neboť ví, že ji jako urozenou dívku čeká dohodnuté, politicky výhodné manželství. S českým princem se navíc bezp

Obrázek podcastu Cirkadiánní kód proti cukrovce

Cirkadiánní kód proti cukrovce

>> „Krása metody časově omezeného stravování Satchina Pandy spočívá v její jednoduchosti. Je to elegantní zásah do životního stylu, kterým by se měl vyzbrojit každý..“ — Rhonda Patricková, Found My Fitness