Audiokniha Rozprávky od nás pre nás

Hurvínkův dřeváček
Hurvínek není příliš spokojen se svými dřeváky. Raději by šel s módou a vyměnil je za kecky, jaké nosí ostatní kluci. Teprve snové dobrodružství, které spolu s Máničkou prožije v Říši bot, jej přesvědčí, že nad jeho dřeváčky není!

Krv sa stane zábavou
Mŕtve dievča v aute uprostred sídliska. Verdikt doktora Lengyela je jednoznačný - mladá, zdravá, pekná, len trochu mŕtva. Smrť spôsobil pervitín, jeden vpich do žily a život vyprchal. Problémy nastanú, keď detektívi z oddelenia vrážd o Vierke zistia, že nikdy nebrala dr…

Spotify
Příběh nejslavnějšího švédského startupu. To, jakým způsobem dnes posloucháme hudbu se zdá samozřejmostí, vývoj současných možností avšak trval téměř dvě desetiletí. A není u konce. Hledání investorů, boj o práva, vyjednávání s Markem Zuckerbergem, vstup na akciové trhy…

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro mírně pokročilé
Proč lidé neumí v angličtině rychle reagovat na otázky? Jeden z důvodů je, že příliš řeší gramatiku a pak se bojí, že něco řeknou špatně. A tak raději neřeknou nic. Při studiu angličtiny se nechají zatáhnout do složitých gramatických pravidel. Pak ze sebe mají horší p…

Zásnubní prsten
Jiří Adam z Dobronína řeší zapeklitý mord. Během jednoho týdne zmizí na Starém Městě pražském tři pohledné mladé dívky. Pátrání po nich se ujme Jiří Adam z Dobronína, vzápětí však dojde k vraždě zlatnického tovaryše. Během jednoho týdne zmizí na Starém Městě pražském t…

Dny opuštění
Román, jehož hlavní hrdinkou je překladatelka Olga, se odehrává v Turíně, kde Olga žije v malém bytě s manželem, dvěma dětmi a psem. Děj začíná v okamžiku, kdy manžel, zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Žena si zprvu nedělá starosti, nepochybuje, že se jí muž opět …

Bezhlavý jezdec
Americká prérie roku 1850. Dusot koňských kopyt střídají zvuky svištících kulek v době, kdy muži řešili své spory kolty. Do nich se ozývají hlasy tvrdých a nesmlouvavých můžů v podání Ladislava Mrkvičky, Vladimíra Dlouhého a Lukáše Vaculíka.Lovec divokých koní Maurice s…

Boskovická svodnice
Královský písař Jiří Adam z Dobronína spolu se svým pomocníkem Petrem Korcem a služebnou Rozárkou putuje na Moravu. Ačkoli tam byl vyslán z rozkazu nadřízených, těší se, že si po suchopárných povinnostech svého úřadu trochu odpočine u sklenky vína, které tu má lepší chu…

Obchodníci s vesmírem
Klasika zlatého věku sci-fi. Píše se rok 2050 a právě se rozjíždí největší kšeft lidské historie – právo kolonizovat Venuši. Úkolem získat co nejvíce dobrovolníků je pověřen Mitch Courtenay z velké reklamní agentury. Reklamní byznys však ovládá svět a konkurence jde Mit…

Vražda s pridanou hodnotou
Vrchného inšpektora Ledeckého z oddelenia vrážd Bratislavského riaditeľstva policajného zboru prenasledujú zlé sny a neusporiadaný súkromný život. K tomu má preveriť podozrenie z vraždy, ktoré na základe spravodajských informácií priniesol kolega z ekonomickej kriminálk…

Záhada hlavolamu
V temných Stínadlech se cosi dalo do pohybu! Klub Rychlých šípů – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka – u toho nesmí chybět! Když chlapci poznají příběh zámečnického učně Jana Tleskače, podniknou nebezpečnou výpravu na nepřátelské území, k…

Ivan Mládek uvádí Luďka Sobotu
Z obalu původní LP desky (1979): SOBOTA: "Ivan je pro mne muzikant par excellence, nebo abych se jasněji vyjádřil, muzikant extra ordinaire. Má absolutní sluch, zná noty a umí kamaráda podržet, když je mu nejhůř. Jako tuhle, když jsme šli jednou pozděv noci z knihovny.…

Bílá Voda
O všechno je připravili, ale víru v Boha jim vzít nedokázali! Lena Lagnerová přijela do kláštera v Bílé Vodě hledat útočiště před bolestnými vzpomínkami. Namísto očekávaného klidu ji však ve zchátralém konventu čekají intriky, pomluvy a útoky, jejichž terčem je hrstka ř…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Vila Vistárie
Přeneste se s Sherlockem Holmesem do Anglie 90. let XIX. století. Slavný detektiv a jeho věrný přítel dr. Watson se chystají vyřešit případ tajemné vraždy u Vily Vistárie. Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav Krejčí, Michal Przebinda, Petr Kubes a Jan Ťoupalík

Jsem obklopena historií...
Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové (1928 - 2010) vznikal původně jako rozhovor, který s autorkou vedl Viktor Stoilov v letech 2004-2005. Poprvé byl publikován v knize Anny Fárové Dvě tváře (Torst 2009) spolu s jejími texty o fotografii a úplnou bibl…

Vysoké okno
Třetí díl edice detektivek Raymonda Chandlera. Bohatá dáma, která vládne železnou rukou své honosné domácnosti – nebo se tak alespoň tváří – chce využít služeb Phila Marlowa, aby našel ztracenou vzácnou minci a zmizelou nehodnou snachu. V ponurém patricijském domě je a…

PAX VI.: Postrach jezera
Strach je nejhorší vězení. Během sportovního dne se na zamrzlém jezeře Mälaren stane něco strašného. Alrik se propadne pod led! Iris tvrdí, že za to může vodník. I když ji Alrik s Viggem považují za nejsnesitelnější osobu ve vesmíru, musejí jí dát za pravdu. Pod vodou …

Srdce temnoty
Absolutní zážitek z démonického příběhu. Kultovní dílo o putování námořníka do nitra temného kontinentu i temnoty lidské duše a jednoho ze stěžejních literárních děl 20. století. "Honza Hájek jako interpret skvěle vystihuje temnotu, kterou je Conradův text prodchnutý.…

Volání odnikud
Tramp Ota Fink vyšetřuje. Ota Fink, soustružník a bezděčný vyšetřovatel, musí během trampování přijít na kloub zmizení manželky plukovníka Hlomozy, který jako by vypadl z oka majoru Terazkymu. Je začátek šedesátých let a Ota Fink, mladý soustružník, tramp a bezděčný det…

Malý zelený slon
Opravdu spáchala herečka sebevraždu? Známá herečka je nalezena mrtvá na lavičce v parku. Zdá se, že spáchala sebevraždu. Něco tu však nehraje. Nový brigádník v Parku kultury a oddechu se nadmíru zajímá o okolnosti zločinu. Známá herečka ze severočeského města je nalezen…

Bojovníci železné opony
Leninova teze o tom, že bolševická revoluce musí zvítězit na celém světě, má jeden jediný důvod – z domnělého „ráje“ nesmí být kam utéct. A když přeměna celosvětového řádu nevyšla, musela vzniknout Berlínská zeď i železná opona. Jeden z největších zločinů komunistické t…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Poslední epocha
Vesmírní badatelé nenadále zachytí signál, který podle všeho přiletěl až z vnějšího okraje sluneční soustavy. Do výzkumu tohoto pozoruhodného jevu se tak trochu proti své vůli zapojí i bioinformatik Theo Cray a s ním také někdejší kouzelnice, nyní agentka FBI Jessica Bl…