Audiokniha Rozprávkové Vianoce

Prohnilé město
Kazu Brekkerovi a jeho lidem se podařil nevídaný kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu …

O čom hovorím, keď hovorím o behaní
Táto kniha je nezvyčajným súborom esejí o behaní na dlhé trate a zároveň spisovateľovým denníkom každodennej štvormesačnej prípravy na Newyorský maratón. Haruki Murakami behá už dvadsaťpäť rokov, každý deň desať kilometrov. Hovorí tu o fyzickej i psychickej bolesti, o s…

Hrdinný kapitán Korkorán
Každý kluk chce mít sílu, odvahu a bystrou mysl Korkorána. Dobrodružný román z roku 1867. Kapitán René Korkorán je vtipný, vzdělaný a neohrožený. Lyonská akademie věd ho vyšle do Indie, aby tam našel vzácnou posvátnou knihu Gurukaramtu. Na kapitána Korkorána si hned ta…

Love from the Dark Side
The ninth step into the Darkness is called Love from the Dark Side, and it brings us to the climax of the series – the Darkness itself. It features The Tenant of the Cedars by Mary Elizabeth Penn – a story about the vengeance of the dead. Little is known of the author o…

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. A co je pozoruhodné, jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví. Tím stojí na počátku přebohaté tisícileté …

Padrino Krejčíř - Afričan
Děj knihy vychází ze skutečných událostí a odehrává se v Jihoafrické republice, kde Krejčíř žije od roku 2007, aby se vyhnul vězení za miliardové podvody a přípravu vraždy v České republice. Jaroslav Kmenta mapuje Krejčířův život v jihoafrickém podsvětí, ve kterém se Kr…

Jak zabránit klimatické katastrofě
>> „Gates předkládá vůbec nejsrozumitelnější vysvětlení toho, co je příčinou oteplování naší planety, jak měřit vliv myriády lidských činností na tento ohromující a zdánlivě nevypočitatelný problém, a konečně jak se s tím efektivně vypořádat. Je to nejužitečnější návod …

Hubneme s Křídly
Nahrávka je zaměřena k celkovému nastartování organismu vložením očistných kódů na hubnutí podle proporcí každého jedince (výška, věk nebo stavba kostí). Tzn., že zhubnete na váhu, která je pro vás v daném životním období daná. Tuto metodu nelze použít s dodatkem „chci …

Mrtví kráčí po zemi
Dokáže novodobý kovboj přežít v postapokalyptickém světě? Dokáže najít Stephena Kinga? A co je sakra to obludné monstrum, které si to po nocích štráduje městem? Kovbojův život začal, když většina populace na zemi zemřela. A pak se z hrobů vrátila. Myslel si, že samota j…

Tajný život našich tajemství
Zamyslete se, jaká tajemství skrýváte před ostatními. Nemělo by to trvat příliš dlouho; behaviorální vědec Michael Slepian totiž zjistil, že v průměru máme v každém okamžiku až třináct tajemství. Z jeho výzkumu, kterého se zúčastnilo více než 50 000 lidí z celého světa,…

Faktor Churchill
V životopise Winstona Churchilla podává autor se svým charakteristickým vtipem a pronikavostí podobiznu premiéra, který nebojácně vedl svůj národ do boje, přestože nenáviděl válku a pohrdal politiky postrádajícími zkušenost s jejími hrůzami; muže potýkajícího se s depre…

Paganiniho smlouva
Kvůli čemu byste se upsali peklu? V lodní kajutě je nalezena utonulá dívka, která se vůbec nenamočila v moři, ale její plíce jsou plné slané vody. Na lustrovém háku v prázdné místnosti bez nábytku, na který by bylo možné se postavit, se houpe oběšenec. Jak tahle záhadná…

Pravé činy právě teď
Naučte se dělat, co je správné, i když to není snadné. Ve svém jádru je spravedlivost velice jednoduchá. Každý z nás má schopnost vycítit v téměř každé situaci, co je správně. Všichni obdivujeme ty, kdo drží slovo. Nesnášíme lháře a podvodníky. Oslavujeme ty, kteří něco…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Novičok nebo kulka
„Označují je za zrádce, nepřátele režimu, odpadlíky či prostě jen za nepohodlné oponenty režimu a neštítí se ničeho – ani vraždy.“ Šokující informace o tom, jak Putinovo Rusko zachází s lidmi, kteří jsou mu nepohodlní a že se v rámci jejich umlčení neštítí ničeho – ani …

Hra na schovávanou
Už zase ty zlověstné symboly. Ďábelská hádanka, úchylná křížovka, nebo jen zástěrka? Případ, který původně ani nespadal do Rebusova revíru, zprvu dokonce ani neměl punc úkladné vraždy. Ve squatu sídliště na okraji Edinburghu se našla mrtvola mladého narkomana, který ze …

Na volné noze
„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred…

Útěk do Anglie
Pod názvem "Útěk do Anglie" se skrývá autobiografické vyprávění MUDr. Karla Macháčka, který od roku 1948 až do smrti v roce 2005 trvale žil ve Velké Británii. Byl aktivním účastníkem II. československého zahraničního odboje, se zdravotnickou službou letectva českosloven…

Zaslepení
"Wistingova dcera Line čeká dítě, a proto se rozhodne přestěhovat zpátky do rodného města Stavern, kde potkává svou bývalou spolužačku Sofii. Sofie je svobodnou matkou, která právě zdědila dům po svém dědečkovi – o němž se proslýchalo, že byl kápem místního podsvětí. Př…

Můj dlouhý běh
Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km…

Řád není všechno
Další dávka pravidel proti chaosu. Dlouho očekávané pokračování knihy 12 pravidel pro život, které se po celém světě prodalo více než 5 milionů výtisků. Oceňovaný komentátor a psycholog nás vyzývá k hledání rovnováhy mezi dvěma zásadními principy – řádem a chaosem – a…

Poslední výkřik
Detektiv Lexi Bennettová se prochází ulicemi Canterbury, když zaslechne křik. Pod jednou z městských věží najde ležet tělo dospívající dívky. Skočila, spadla, nebo ji někdo strčil? Oliviini zoufalí rodiče tvrdí, že jejich dcera, talentovaná hudebnice, neměla pro sebevra…

Atomové šelmy: Základna
Po světě běhají atomové šelmy – zmutovaní lidé, pozůstatky poslední války –, a ti, kdo atomové šílenství přežili bez mutací, se před nimi skrývají v krytech a opevněných městech. Základna je jedním z nejbezpečnějších lidských obydlí. Kdesi uprostřed Česka, pod ochranou…

Hyperion
Legenda praví, že jednomu z poutníků splní Štír jeho přání, avšak ostatní zahynou… Ve vzdáleném světě zvaném Hyperion, ležícím na samém okraji Hegemonie a jejích zákonů, přistanou v doprovodu hvězdného kapitána templářské stromolodi kněz, voják, básník, detektivka, konz…