Audiokniha Rozhlasové ranní tělocviky I (80. léta)

Mozart a Salieri (1986)
Literárně-dramatická kompozice o tragickém konci ruského romantika s použitím motivů ze života obou géniů a Puškinovy hry Mozart a Salieri.Mezi Mozartem a Puškinem vskutku je možno nalézt paralely - geniální nadání, které se uplatňuje v konvenčním a konzervativním prost…

Petr a Lucie
Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co živ…

So smrtiacim pozdravom
Exkluzívny pobyt pre autorov trilerov na súkromnom ostrove sa zmení na smrteľnú pascu, keď jedného z hostí nájdu mŕtveho a zdá sa, že nebude jediný... Slávny anonymný autor J. R. Alastor najme bývalú nádejnú spisovateľku, dnes organizátorku podujati Milu del Angélovú, a…

Ada
Je důležité najít svoje kořeny. Román je inspirovaný osudem autorčiny německé praprababičky, jejíž rodina v květnu 1945 prošla nechvalně proslulým internačním táborem pro Němce v Nových Hodolanech, přezdívaným Hodolanské peklo. Mladá novinářka Anastázie prochází osobní…

Zmizelá
Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání však může vražedně klamat… Amy Elliottová Dunneová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick Dunne, její muž, je po sérii nalezených důkazů obviněn z vraždy své ženy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v…

Střelené pohádky navíc ještě střeleněší
Ve Střelených pohádkách se stávají hrdiny příběhů, mimo tradičních princezen, princů, králů, královen, či čarodějů, věci běžného života. Například fusekle, kuchyňská chňapka, šroubovák, hřebíky, banán, PET lahve, děravý hrnec, peřinka z kočárku a další. Věřte, že i tyto…

Sestry
V květnu 1993 se začínající policista Martin Servaz účastní vyšetřování dvojnásobné vraždy. V lesích jsou nalezena těla dvou sester oděných v šatech k prvnímu svatému přijímání. Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora thrillerů, kterého se…

Jméno korábu
Rozbouřené moře promočí člověka až na duši. Odplaví nános pozlátka i špíny a ukáže ryzost jeho srdce. Román Jméno korábu vypráví příběh, ve kterém šumí moře a naděje. Příběh o strastiplné cestě jednoho kapitána, který bude muset překonat strach i nenávist, bude se muset…

Mycelium V: Hlasy a hvězdy
Sekta vyznavačů aurigiánské hereze je zničená, ale volání vyslané do vesmíru nezůstalo bez následků. Hvězdovládci – wëtrëigaës – se blíží. Proti této hrozbě by se měli spojit i největší nepřátelé: telepat Aš~šád, velekněz z Rekeghu, Lodě, sgen z Fomalhiwy i nová pozemsk…

Nezvratné alibi
Dá se zlomená jazylka považovat za podpis sériového vraha? Nevyjasněná smrt dvacetileté Lucie Martinové, milované dcery z dobré rodiny, představuje šestý ze sedmi případů neobjasněných vražd, které se staly předmětem sázky Enza Macleoda s novinářem Rogerem Raffinem. Ko…

Evangelium podle Jidáše
V lásce a ve válce je dovoleno vše: milovat i zrazovat. A platí to zjevně také o víře. Evropa přestála světovou i studenou válku a čile směřuje k miléniu, které v dějinách zatím vždycky hýbalo zatuhlými pořádky. Katolický duchovní Leo Newman už však tou dobou není zrovn…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

O dracích a lidech
Už je to dávno, co se svět rozpadl. Už je to dávno, co stvůry běhaly po zemi jako svobodní lidé. Už je to dávno, co světu vládli draci. Ti, co přežili, chtějí klid, život, jako každý jiný. Jenže je tu Řád, který chce jen čisté a pase po měňavcích. Řád, jehož členové a…

Mistrovství
Jestliže se všichni rodíme v podstatě se stejným mozkem, s víceméně stejnou konfigurací a kapacitou pro dosažení mistrovství, proč v celé historii skutečně vynikl a realizoval tuto potenciální schopnost jen omezený počet lidí? Z praktického hlediska je to pro nás ta nej…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Paměti urozeného pana Barry-Lyndona
Jedno z nejlepších děl významného anglického satirika (1811-1863), realisticky zachycující životní dráhu irského šlechtického dobrodruha, Barry Lyndona, zchudlého šlechtice, jejž matka vychová k hloupé pýše a vychloubačnosti, ke rváčství a bezohledné honbě za penězi, kt…

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou
Výjimečná příležitost poznat autora slavné Zeměplochy. Terry Pratchett byl jedním z nejzásadnějších autorů fantastiky posledního půlstoletí. Za svůj život dokončil 41 knih, které byly přeloženy do bezmála 40 jazyků, a jeho příběhy ze světa Zeměplochy, Dlouhého vesmíru, …

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Gulliver's Travels
Audiokniha Gulliver's Travels namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C1 pro velmi pokročilé posluchače. Gulliver is a doctor on a ship. He travels from England to many places. He meets little people and giants, he meets people from the past and horses who can talk.…

Vojna a mír
Rozsáhlá čtyřdílná románová epopej Vojna a mír se odehrává na pozadí rozhodujících historických událostí (válka s Napoleonem I. Bonapartem (1769-1821), zejména jeho tažení do Ruska roku 1812, požár Moskvy a ústup francouzské armády). Tolstoj zde představil život soudobé…

Řbitov zviřátek
Doktor Louis Creed našel konečně ten pravý domov pro svou rodinu. Se ženou a dvěma dětmi se přestěhoval z Chicaga do velkého domu uprostřed venkovské krajiny v Maine. Radost mu trochu kazí jen blízká rušná silnice. Ale okolní lesy v sobě skrývají něco daleko nebezpečněj…

Pekárna v Brooklynu
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhod…

Můj život v Severní Koreji
Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Pirát jménem Šampaňský
Malý Jirka by si rád hrál s kamarády, ale žádné ještě nemá. A tak na sídliště, kde bydlí, přivolá pirátskou loď s kapitánem a mluvícím papouškem. Ta loď je podivuhodná, protože umí plout, i když kolem ní není moře. Díky tomu se Jirka spřátelí s dvěma kluky, společně nas…