Audiokniha Romeo and Juliet

Co se děje se světem?
Co se děje se světem? Náš svět prochází velkou proměnou a Václav Cílek se na ni dokáže podívat z rozmanitých úhlů pohledu a s vtipem. Úryvek z Koronavirového dodatku pozn. Možno ještě zkrátit Resilience je dynamická odolnost. Zatížíte kus oceli, prohne se, ale pak se …

Dialogy nad životem
Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Psi z Rigy
Rok po událostech předchozí audioknihy Vrazi bez tváře řeší tým komisaře Kurta Wallandera nový případ: ke švédskému pobřeží připlul člun, v němž byly nalezeny dvě mrtvoly, přimrzlé k sobě v hrůzostrašném objetí. Zabití muži byli východoevropští zločinci a do švédského m…

MAVERICK – Pěšec na odpis
Jeden z nejlepších tvůrců české fantastiky Miroslav Žamboch přichází s dalším úderným příběhem z jeho oblíbeného žánru fantasy. Rozsáhlá novela „MAVERICK – Pěšec na odpis“ se řadí do úspěšné řady Žambochových knižních „kolibříků“, z níž vám přinášíme již čtvrtý příběh. …

Na smrt pomalu
Máte rádi detektivky zlatého věku jako Hercula Poirota nebo Sherlocka Holmese? Přitahují vás případy Jacka Rozparovače? Pak vám tato mrazivá historická detektivka z průmyslové Filadelfie konce 19. století nesmí ujít! Když je v řece nalezeno bezvládné tělo mladé ženy, zd…

Život a smrt Maxmiliána Drápa
Třicet let stará mrtvola na půdě činžovního domu. Sebevražda kvůli nesmírně cenné známce, modrému mauriciu. Mirek, Jarka, Jindra, Červenáček a Rychlonožka žijí v domnění, že případ smrti Maxmiliána Drápa je minulostí. Jenže po roce je najednou všechno jinak. Co když to …

Zlá babička
Její vnoučata a široká rodina ji znají jen jako „zlou babičku“. Jaký byl ale její skutečný osud? Vyrůstala na českém venkově na konci 19. století bez matky, jen s otcem. Zamilovala se, vdala a celý život pak zápasila s tím, co si vysnila – a co ji nakonec potkalo. Roky …

Pan Tau a tisíc zázraků
Zlevnit lízátka! Ať žijí zázraky! Kdo je tajemný elegantní muž v buřince a s deštníkem? Právě on přemístil během jedné noci kolotoč z římského lunaparku na střechu v Benátkách? Policie musí vypátrat, o koho jde, a zadržet ho. Začíná honička za mužem, který umí dělat záz…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Co mě naučil tučňák
Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem vyprávěné s britským humorem. Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se vša…

Stíny cest
Jaroslav Šindelář, akademický malíř, sochař, restaurátor a pedagog vydal v roce 2024 dvě knihy svých povídek pod názvem Stíny cest I. a Stíny cest II. Audionahrávka Stíny cest je výborem povídek z těchto dvou knih. Obsahuje 38 povídek, autorových postřehů z cest po svět…

Když se kruh uzavřel
Dobrodružný thriller z divokých 90. let dvacátého století. Talentovaný muzikant a horolezec David poznává první výhody čerstvě nabyté svobody. O českou muziku je ve světě zájem, začíná život ve stylu sex, drogy, rokenrol. Netuší, že jeho kroky od teď řídí podsvětí. Poté…

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Modrý medvěd
Komedie o podnikatelce v cestovním ruchu, která se vinou nečekaných životních přemetů pohybuje pouze mezi kanceláří a domovem.Původní rozhlasová komedie Modrý medvěd se odehrává nejen v cestovní kanceláři, ale zejména v domácnosti matky a její více než čtyřicetileté dce…

Temno: Stručná historie
Doba pobělohorská - úpadek, nebo rozkvět společnosti? Přehledně a čtivě zpracovaný přehled českých dějin v 17. a první polovině 18. století se snaží o vyvážený pohled na pobělohorskou dobu, schematicky nazývanou dobou temna. Bitva na Bílé hoře je symbolem potupné poráž…

Žízeň
Harry Hole si chce užívat spokojený život s Ráchel a poklidně vyučovat na policejní akademii. Jenže v Oslu dojde k vraždám několika žen, které si daly schůzku přes Tinder. Vyšetřovacímu týmu v čele s Katrin Brattovou zůstává rozum stát nad tím, že obětem vždy zmizelo ur…

Boží mlýny
V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p…

Kluci, holky a Stodůlky
Vyprávění o životě dětí v malé vesnici, jejich zábavách, drobných uličnictvích a konfliktech s rodiči a se školou...Četba z knihy Evy Bernardinové v nezaměnitelném přednesu Františka Filipovského doplňuje jeho interpretaci Poláčkovy knihy Bylo nás pět a slavných Mikuláš…

Den, kdy se rozdělil svět
Okamžik, kvůli kterému Elaine trénovala mnoho let, právě nastal. V Novém Londýně se koná velkolepý Závod vortexu a ona je jednou z mála vyvolených, kteří v něm změří své síly, aby se mohli stát běžci Kuratoria a udržovat tak ve světě mír. Mladí lidé z celého světa se vy…

Tvá M.
Občas je potřeba se zastavit. Zachytit úsměv, myšlenku, absurditu, vzpomínku, postřeh, slzu. A prohlédnout si je, potěšit se s nimi. Někomu ji poslat, dát přečíst. I když dopisních schránek ubývá a let přibývá. Úsměvné, něžné, spiklenecké příhody a úvahy ze života ženy,…

Písničky z Večerníčků
Písničky z Večerníčků Napsali či zpívají Zdeněk Svěrák, Marek Eben, Jiřina Bohdalová, Libuše Šafránková, Petr Skoumal, Boleslav Polívka, Petr Nárožný, Ondřej Suchý, Josef Dvořák, Pavel Zedníček… Znělky a písničky ze 40 Večerníčků Rumcajs, O Křemílkovi a Vochomůrkovi, O …

Sestry Blueovy
Každá se v životě potýká s vlastními problémy. Spojuje je však jedna ztráta. I když jsou sestry, na základě jejich vzezření a chování by to sotvakoho napadlo. Avery si po boji se závislostí srovnala priority a se svou manželkou si užívá úspěšnou právnickou kariéru v Lo…

Krvavé křtiny aneb Drahomíra a její synové
Věra Galatíková, Vlasta Chramostová, Ivan Trojan a Petr Motloch jako hlavní postavy v romantickém pojetí historického dramatu, které vyvrcholí zavražděním knížete Václava.Josef Kajetán Tyl čerpal téma z období úsvitu českých dějin. Drama "Krvavé křtiny aneb Drahomíra a …

Nesmírný
Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí zvláštní záhadě a jeho protivník, zkušený manipulátor se želez…