Audiokniha Rodrigo Raubíř a neohrožený Špunt

Krakatit (1978)
Krakatit patří mezi nejznámější Čapkova díla. Zasloužila se o to především filmová adaptace z roku 1948 v režii Otakara Vávry. Vedle známé dějové linky, která se věnuje třaskavému vynálezu inženýra Prokopa (pojmenovanému podle sopky Krakatoa ležící na ostrově Anak Kraka…

100 statečných - Host č. 54 - Gustav Oplustil 07.06.2014
Hostem L. Výborné - G. Oplustil (televizní dramaturg, legenda české TV zábavy)

Česká umělecká próza
Z komentáře Václava Kamelského k původnímu titulu DV 15133 "Česká umělecká próza" vydanému v Supraphonu v roce 1961 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Úsilí o živou literární výchovu spjatou se životem vyvolalo potřebu bohatšího fondu základních pomůcek. Patří mezi ně …

Bílá růže
Miloň Čepelka svůj dobrodružný seriál napsal na motivu románu Charlese Sealsfielda. Vypráví o tom, co má společného Bílá růže s babičkou Hodgesovou, Rosettou a Rosičkou. I o tom, jak Miko náčelník indiánského kmene Oconeů zachránil a vychoval dceru bělocha. A nejen to? …

Obyčajné zázraky
"„Prečo?"" sa nepýtajú iba deti, aby dokonale otrávili svojich rodičov, ale od nepamäti sa to pýtajú aj myslitelia, filozofi a vedci. Je to nesmierne dôležitá otázka, a len vďaka nej dnes vieme o svete pomerne veľa, alebo si to aspoň myslíme. Samuel Kováčik, fyzik, ktor…

Lean podnikání
Podnikáte a pořád nemáte produkt, který funguje? Změňte svůj přístup a strategii Někdo se do podnikání vrhne spontánně po hlavě, jiný potřebuje důkladný a předem promyšlený plán. Nelze přesně říct, která cesta vás dovede k úspěšnému cíli, podstatné je neztrácet čas v sl…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře
Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře - audiokniha obsahuje zajímavou formou podaný příběh dějin světa, který zaujme nejen mladé čtenáře. Proslulý kunsthistorik převypravuje dějiny světa jako příběh, ne vždy právě veselý a pochopitelně neukončený. V této knize se Gombr…

Pořiďte si druhý mozek
>> „Pořiďte si druhý mozek je mnohem víc než jen další metoda pro zvýšení produktivity – je to návod na přežití, který vás naučí zvládat složitosti moderního života.“ — Chris Guillebeau, autor knihy Startup za pakatel<< # O audioknize Do hlavy se vám toho víc nevejde. …

Wintonovy děti - Otto Pick
„Není-li to nemožné, musí existovat způsob, jak to udělat.“ Sir Nicholas Winton. V roce 1939 zorganizoval Sir Nicholas Winton záchrannou akci, během které se mu podařilo zachránit 669 českých dětí z nacisty okupovaného Československa. Jedním ze zachráněných dětí byl tak…

Historie Duny – Služebnický džihád
V šerém dávnověku byli Atreidové a Harkonnenové spojenci. Tehdy se začala psát historie Duny… Zkostnatělé Staré impérium kdysi dokázala svrhnout pouhá dvacítka odhodlaných spiklenců jištěných robotickými pomocníky. Nadvláda Titánů, jak se vzbouřenci označovali, však ne…

Jen vzpomínky zůstanou... 2 Eduard Vojan, Jindřich Mošna, Jaroslav Vojta, K.H.Hilar
Nový kompilační titul určený pouze pro digitální trh "Jen vzpomínky zůstanou..." představuje archivní nahrávky vzpomínek mnoha známých osobností na jiné vzácné a důležité osobnosti našeho kulturního života. Tentokrát na skvělé české herce EDUARDA VOJANA, JINDŘICHA MOŠN…

Meditace pro smrtelníky
>> OPRAVDU VĚŘÍTE, ŽE JEDNOU PŘIJDE DEN, KDY BUDETE MÍT VŠECHNO POD KONTROLOU?

Hle, vítěz přichází!
Jedno ze svých nejslavnějších oratorií nazvané Juda Makabejský věnoval Georg Friedrich Händel Williamu Agustovi, vévodovi z Cumberlandu jako poctu po jeho záchraně Londýna a odvrácení útoku skotské armády v roce 1746. Ale musí být cesty hudební historie vždycky tak přím…

Nemali by sme
Medzi láskou a nenávisťou je veľmi tenká hranica, ktorú by sme nemali prekročiť. Hej, nemali by sme… Ale balansovať nad priepasťou je niekedy také zábavné! Bennett Fox mi do života vstúpil v jedno nepríjemné pondelkové ráno. Meškala som v prvý deň do práce – do novej pr…

Selfíčka
Dříve si lidé psali deníky, aby pomohli paměti a zachytili pomíjivé okamžiky. Rembrandt si občas kreslil rychlé skicy, pérovky, zachycení momentu pár čarami. Dnes si mladí fotí selfíčka, aby, snad, zachytili důležité momenty života. Marek Orko Vácha se naučil selfíčka n…

Jak drahé je zdarma
Proč se při rozhodování chováme iracionálně a jak to napravit? Téměř žádný člověk se při rozhodnutích nechová racionálně a marketing toho umí perfektně využít: Kolikrát vás dostala nějaké akce 2 + 1 zdarma, nebo třeba neodolatelné povánoční výprodeje? Peníze a cena ovli…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Král Jindřich V.
William Shakespeare. Historické drama. Překlad Břetislav Hodek. Rozhlasová úprava a režie Josef Červinka.Osoby a obsazení: Král Jindřich V. (Luděk Munzar), Arcibiskup Canterburský (Karel Höger), Biskup z Ely (Jiří Pick), Exeter (Josef Velda), Cambridge (Jan Přeučil), Yo…

Pohádky tisíce a jedné noci 41-50
Pohádky tisíce a jedné noci - pátá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Deník morového roku
Deník morového roku představuje fiktivní zápisky účastníka děsivé morové epidemie, která v roce 1665 vyhladila na sto tisíc obyvatel Londýna. Děsivou morovou epidemii, která v roce 1665 zahubila v Londýně na sto tisíc obyvatel, přečkal tehdy pětiletý Daniel Defoe v bezp…

Životné lekcie od neurochirurga
Renomovaný neurovedec a neurochirurg Dr. Rahul Jandial sa v tejto audioknihe opiera o skúsenosti získané počas mnohých rokov práce s pacientmi, ktorí trpeli ťažkým poškodením mozgu, rôznymi poruchami mozgovej činnosti alebo závažnými ochoreniami, a pútavým spôsobom nám …

Hovory s mámou – Intimní rozhovor dcery s matkou dokumentaristkou
Intimní rozhovor dcery s matkou dokumentaristkou Helena Třeštíková vypráví v otevřeném a intimním rozhovoru s dcerou Hanou o svém dětství a dospívání, profesním životě i o hrdinech svých dokumentárních filmů. Dozvídáme se o tom, jak prožívala pražské jaro a proč nikdy n…

Opakuje se historie?
Světové dějiny jsou rozporuplné. Na jedné straně jistě fascinující množstvím odvážných činů a slavných vítězství, které posouvaly lidskou společnost vpřed. A pokud se to nepodařilo, tak alespoň hrdinných porážek, které kladně ovlivnily národní vědomí. O tom se stovky le…

Foglar: Záhada hlavolamu
Původní 2LP komplet 11 1319-1 811 vyšel v Supraphonu poprvé v roce 1991, na CD (SU 5153-2) pak vyšel v mírně zkrácené podobě titul poprvé v roce 1999. Nyní je posíláme do digitálních obchodů v původní délce.