Audiokniha Robinsoni a donkichoti

Marcus Aurelius: Stoický císař
Příběh císaře, který se díky svým zásadám nenechal ovládnout mocí. Marcus Aurelius vládl Římské říši v době jejího největšího rozkvětu – velel armádám, rozhodoval o osudech milionů lidí, řešil spiknutí a války. Jeho soukromé deníky však odhalují muže, který zápasil s po…

Václav IV.
O pradávna se říká, že jablko nepadá daleko od stromu. Ale bylo tomu tak u synů našeho nejvýznamnějšího panovníka, Karla IV.? Například u jeho prvorozeného? Šel alespoň trochu ve stopách svého otce silného, schopného vládce? Anebo byl slabým panovníkem, zmítaným událost…

Tajemství polárního moře
Pamětníci to potvrdí, mladší snad uvěří - ti, kteří prožívali svá "raná" léta v průběhu 50. a 60. let, poměrně hodně četli. A pokud měli rádi knihy dobrodružné, napínavé, cestopisné, ale také z oblasti žánru literatury sci-fi, rozhodně jim neunikla kniha s názvem 'Trose…

Píseň pro ohnivou dračici
Po úspěšném sci-fi románu Zpráva z Hádu vám přinášíme další dílo jaderné inženýrky a spisovatelky, Edity Dufkové. Tentokrát se ocitnete nejen ve vědecky promyšlené sci-fi, jakou jste si oblíbili ve Zprávě z Hádu, ale autorka vás vezme i do mnohem temnějších – a stejně p…

Husitská epopej VI
Za časů Jiřího z Poděbrad (1461–1471) Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné …

Nejdražší suvenýr
Třiatřiceletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. Co mělo být původně svatební cestou a posléze nechtěnou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím – to, když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naop…

Hrdinný kapitán Korkorán
Každý kluk chce mít sílu, odvahu a bystrou mysl Korkorána. Dobrodružný román z roku 1867. Kapitán René Korkorán je vtipný, vzdělaný a neohrožený. Lyonská akademie věd ho vyšle do Indie, aby tam našel vzácnou posvátnou knihu Gurukaramtu. Na kapitána Korkorána si hned ta…

Tajná dvojka A + B - Zločin mezi dinosaury
{'cs': 'Artur a Bára jsou spolužáci a kamarádi, ale ve třídě na sebe moc neupozorňují. Potřebují vypadat nenápadně. Jsou to totiž špičkoví detektivové, kteří za pomoci supermoderních technologií řeší zapeklité záhady. Měla to být poučná exkurze, při které se žáci dozvěd…

The Stories of Sherlock Holmes
Audiokniha nabízí čtyři příběhy Sherlocka Holmese, které jsou určeny mírně pokročilým studentům angličtiny. Zájemci se díky nim nejen seznámí s případy, v nichž věhlasný detektiv rozehrává své brilantní logické myšlení, ale také si procvičí poslech a porozumění angličti…

Album pohádek "Supraphon dětem" 8. - Jak se králíček Ňuf stal mužským, Chytrý Jíra, Psí pohádka a další
Osmý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" představuje sedm pohádek z archivu Supraphonu ze 70. let - mimo Psí pohádku, která je vyprávěná, jsou všechny dramatizované. V pohádkách Jak se králíček Ňuf stal mužským, Princezna Jaruška a rytíř Anastáz, O princezně a…

Vančura: Kosmas
Komentář k pův. LP 0 68 0410 z r. 1975: "Nevěřím na nemastná a neslaná vypravování. Na rozdíl od licoměrníků a lidí bez chuti tvrdím, že každý příběh má být kořeněn láskou a nenávistí. Má čpěti po kotlíku, v němž byl uvařen, má být vypravován, abyste poznali kuchaře, ja…

Nebezpečná hra
Strhující propojení napínavé detektivky a zábavné romantiky! „Řekněte mi, jak se jmenuje,“ naléhal Tom a modlil se, aby měl dost času ubohou ženu ochránit. „Laurant,“ zašeptal ďábel. „Jmenuje se Laurant.“ Toma se zmocnila panika. „Moje Laurant?“ „Ano. Teď už to víte, ot…

Když má štěstí kliku
Šestiletý Jean a jeho svérázná babička. Dvojice, která je zárukou léčivě dobré nálady. Francie roku 1968. Jeanovi je šest let a matka ho ze dne na den nechá u jeho babičky. Na léto. Napořád. Vůbec to nečekal. Babička taky ne. Vycházet s babi Lucette není zrovna snadné, …

Notýsek
Drobné prózy ze sbírky Hurníkových povídek. Připravil a úvodem hovoří Jiří Hubička. Účinkuje Milan Neděla.

Doupě řvoucí smrti
Temná fantasy. Ilja Muromec bojuje s loupežníkem Slavíkem. Juraj Červenák přepisuje ruské bohatýrské byliny do hrdinské fantasy. Tentokrát Ilja Muromec bojuje s krvelačným loupežníkem Slavíkem. V novele o Iljovi Muromci už autor bere hlavní postavu o něco vážněji a nemí…

Začít znovu
Nové jméno, nový účes, nové město… a nový sexy spolubydlící! Stovky kilometrů od své minulosti chce Allie Harperová začít znovu, a proto se přestěhuje do Woodshillu. Jako každá devatenáctiletá holka touží studovat a najít si bezva přátele, ze všeho nejdřív však potřebuj…

Němcová & Erben: Klasické české pohádky
Na kompletu čtyř alb jsme shromáždili nahrávky 22 nejznámějších pohádek čtených či dramatizovaných, v každém případě však interpretovaných slavnými českými herci. Nejstarší verze pohádky Dlouhý, široký a Bystrozraký je z roku 1952 s Františkem Filipovským, pokračují poh…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Případ podivného gombíku
Jaroslav ležel v pokroucené poloze. Bylo zřejmé, že Starigrad bude potřebovat nového župana. Druhá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Druhá kniha ze série hist…

Sprostý český vtipy
Sprostý český vtipy - audiokniha obsahuje sbírku peprných českých anekdot. Sedíte s přáteli, například při dobré sklence, probíhá výborná zábava, čas příjemně plyne, ale najednou – jako když utne. Ne a ne, nikomu se nedaří vpustit do éteru vtipnou myšlenku nebo veselou …

Vládcové ostatků II.
Martin ze Stvolna, pronásledovaný inkvizicí, se dostává zpět do služeb krále Karla IV. V jeho družině se pak vydává na půlroční pouť do Říma. Český rytíř Martin ze Stvolna se na útěku z avignonského vězení octne v potulné herecké tlupě. I zde je mu však v patách inkvi…

ZvukoSochobásně
Hudebně-dramatické album ZvukoSochobásně obsahuje šestatřicet textů a básní Ivana Langera v jeho autorském podání s hudebním doprovodem kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Olina Nejezchleby. Langerovy trefné poznámky a poeticko-politické glosy výstižně i provokat…

Rozsudok smrti
Bývalého manžela Alice Svrčekovej čoskoro prepustia z basy. Zúfalá Alica sa bojí nielen o svoj život, ale aj o život ich detí. Jej aktuálny priateľ Holec – taktiež namočený do nelegálnych činností – pre ňu necháva zinscenovať jej vlastný únos a spoločne dúfajú, že políc…

Srdce temnoty
Absolutní zážitek z démonického příběhu. Kultovní dílo o putování námořníka do nitra temného kontinentu i temnoty lidské duše a jednoho ze stěžejních literárních děl 20. století. "Honza Hájek jako interpret skvěle vystihuje temnotu, kterou je Conradův text prodchnutý.…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …