Obrázek podcastu Robin Hood

Audiokniha Robin Hood

Délka:

1 hod 45 min

Čte:

Tereza Bebarová

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Konec nylonového věku

Konec nylonového věku

Marná sláva, je konec swingování. A milování… Je s podivem, že se ten bál v Reprezentačním domě vůbec koná. Byť ho pořádá pražský Americký ústav a všude se blýskají taftové róby, datum napovídá, že tímhle plesem marnosti se uzavírá krátká epizoda znovunabyté svobody. V

Obrázek podcastu Úmluva

Úmluva

Historický román s biblickou tematikou, který zachycuje Abraháma jako hlavní postavu. Abrahám je zde popsán jako člověk z masa a kostí se všemi pochybnostmi a starostmi. Román byl napsán pod dojmem válečných zážitků z vězení a koncentračního tábora a měl být pomocí pro

Obrázek podcastu Princ karneval

Princ karneval

Četba na pokračování z povídky básníka, prozaika a překladatele Jana Zábrany je připravena z rozsáhlé fragmentární novely s autobiografickými rysy, která v pozůstalosti nemá název - pro vydání v časopisu Pandora v roce 2008 zvolili editoři titul Princ karneval, který p

Obrázek podcastu Jak dostat firmu z krize

Jak dostat firmu z krize

Jak už název napovídá, jde o téma velmi aktuální. Kniha je určena všem podnikatelům, kteří se v krizi buď ocitli a řeší jak se z ní dostat ven nebo těm, kteří se jí snaží předejít. Nabízí ucelený pohled na krizi firmy, její signály, formy krize a hlavně možnosti řešení

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr

Obrázek podcastu Dotek osudu

Dotek osudu

Vlasy ženy klečící u náhrobku vlají ve větru, oči upírá na zem, ústa má pootevřená v tiché modlitbě. Ale vosk, který jí kape ze studených modrých rtů, ukazuje, že už je příliš pozdě na to ji zachránit... Pátrání po pohřešované ženě Krystal Duncanové nedopadne první den

Obrázek podcastu Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

„Model světa je lepší mít v cajku“ Jak funguje naše mysl, jak se zbavit úzkostí a nejistot? Jednou z cest jsou „mimořádné“ stavy vědomí, například meditace. Kniha Jiřího Charváta je nejen poučením, ale přináší i pochopení a úlevu. Chcete pochopit, jak se tvoří naše „já“

Obrázek podcastu Bárdy: Radičová

Bárdy: Radičová

Kým je v skutočnosti žena, ktorú označili za „politickú mŕtvolu“ a ona v prezidentských prieskumoch porazila aj Roberta Fica? Prečo sa napriek tomu nestala prvou ženou na poste hlavy štátu a skončila vo vysokej politike? Prečo sa nedokáže zastaviť, keď hovorí o deťoch a

Obrázek podcastu Smrt bývá nehezká

Smrt bývá nehezká

VY ZNÁTE PŘÍBĚH SVÉHO AUTA? Spisovatel Daniel Hejtman se vyrovnává s životní ztrátou. Po smrti dcery se rozpadá i jeho manželství. Ale zůstává ještě jeden stín. Stín uvnitř jeho starého vozu. Stín na starých fotografiích… Je temná postava přítel? Cesta, jak se spojit s

Obrázek podcastu Taliančina - gramatika pre mierne pokročilých B1

Taliančina - gramatika pre mierne pokročilých B1

Ďakujeme za záujem o audiokurz Talianska gramatika B1. V tomto kurze pre mierne a stredne pokročilých si môžete zopakovať základy, ale aj zdokonaliť sa v zložitejších témach, ako sú minulé časy, spojovací spôsob, budúci čas a trpný rod. Súčasťou kurzu sú tiež konverzačn

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad

Obrázek podcastu Prorokyňa a trkvas

Prorokyňa a trkvas

Do zániku sveta nezostáva veľa času. Aspoň podľa amatérskej astrofyzičky Petry, ktorá súdny deň vypočítala na 7. septembra 2011 o 20:21. Toto proroctvo ju nečakane spojí s pomerne jednoduchým Johanom, ktorý odmalička slepo obdivoval staršieho brata, a s dôchodkyňou Agne

Obrázek podcastu Balada o ptácích a hadech

Balada o ptácích a hadech

Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctéh

Obrázek podcastu Humoristické povídky Stephena Leacocka II

Humoristické povídky Stephena Leacocka II

Stephen Leacock (1869-1944) byl kanadský humorista a vysokoškolský učitel politické ekonomie na McGillově univerzitě v Montrealu. Proslavily jej zejména humoristické povídky, jichž napsal na dvě desítky knih. Věnuje se v nich obyčejným životním situacím, které dohání do

Obrázek podcastu Obyčejný život (1968)

Obyčejný život (1968)

Noetická trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a

Obrázek podcastu Nakonec přijde smrt

Nakonec přijde smrt

Chvíle pomíjivá jako sen, a nakonec přinese jen smrt… Ovdovělé Reniseneb, jediné dceři zádušního kněze Imhotepa, připadá po návratu do rodného domu vše při starém. Ovšem jen do chvíle, než se ze svého statku na severu vrátí její otec a pán. Po životodárném Nilu s ním to

Obrázek podcastu Hotýlek

Hotýlek

Hotel – vlastně spíš hodinový hotýlek –, který pan Leopold Mánes založil v dobách první republiky, nabízel párům potěšení a rozkoš i za protektorátu a dál fungoval také poté, co ho znárodnili komunisté. V šedesátých letech přebírá vedení Václav, vnuk původního majitele,

Obrázek podcastu Anglická nejužívanější slova

Anglická nejužívanější slova

Výběr 350 anglických nejužívanějších slov dle četnosti výskytu v živém jazyce, seřa- zený abecedně. Poslech se soustředí na základní význam každého hesla s použitím ve třech příkladových větách. Jde o efektivní formu studia zaměřenou na aktivní práci s každým výrazem, k

Obrázek podcastu O kalifu čápovi

O kalifu čápovi

Wilhelm Hauff patří k předním světovým pohádkářům. Ačkoli zemřel v pouhých pětadvaceti letech, jeho pohádky hojně inspirované kolébkou pohádkových příběhů, Orientem, nepostrádají svůj romantický půvab i dějově vypjaté okamžiky často spojené s magickým kouzlem čarovných

Obrázek podcastu Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával

Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával

Původní titul DM 15215 "Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně. MIKOLÁŠ ALEŠ (*18.11.1852 – †10.7.1913)

Obrázek podcastu Glatz – Země Pána Boha

Glatz – Země Pána Boha

V Kladsku už se pátračům znovu házejí klacky pod nohy. Přitom tenhle odložený případ zavání od samého počátku… V údolí poblíž Lázní Dušníky, na hranici s mladým Československem jen pár kilometrů od Náchoda, se konečně našly ostatky dcery prosperujícího dovozce doutníků,

Obrázek podcastu Óda na život

Óda na život

>> „Stále věřím v lidi. Kdysi to byla má největší slabost. Dnes je to zdroj mé síly.“<< ## O audioknize Když byla osmašedesátiletá Gisèle Pelicot předvolána na policii, netušila, že její dosavadní život právě končí. Manžela, s nímž strávila padesát let, přistihla ostra

Obrázek podcastu Smrt kouzelného džina

Smrt kouzelného džina

Druhý díl série Sedmý smysl, který navazuje na Ostrov zasvěcení. Studovat na magické škole, za bratra mít draka a za nepřítele jeho dračího bratra, to není snadné. Ani kouzelný džin to nemá jednoduché, když se má postavit proti rodině svého pána.

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 21 a 22

Hovory o józe a mystice č. 21 a 22

„Shrnutí praxe přímé stezky“. Přímý záznam z meditačního maratonu v klubovně Duchovní Srdce ze soboty 10. listopadu 2007. Obsahuje průvodní slovo ke sledu meditací, které provádíme na celodenních setkáních spolu s vysvětlením, jak je provádíme, proč je provádíme a jaké

Obrázek podcastu Lord Edgware umírá

Lord Edgware umírá

Mrtví hovoří. Ano, někdy mrtví hovoří… – Hercule Poirot Krásná herečka Jane Wilkinsonová prohlásila, že snad bude muset svého manžela – bohatého, ale výstředního lorda Edgwarea – zabít, když se s ní odmítá rozvést. Naštěstí ale potkává Hercula Poirota, který se uvolí př