Obrázek podcastu Robin Hood

Audiokniha Robin Hood

Délka:

1 hod 13 min

Čte:

Rodilý mluvčí

Vydavatel:

Infoa

Jazyk:

Anglicky

Obrázek podcastu Cybercomics

Cybercomics

Některé šílené předpovědi se naplní do poslední tečky. Sci-fi román proslulého filozofa a básníka, mrazivě trefná předpověď vývoje civilizace. Vítejte na Zemi v roce 2046, kdy svět ovládají dvě velké korporace a Mafie sídlící v Praze. Mrazivá předpověď vývoje civilizace…

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obrázek podcastu Ledoborec

Ledoborec

Do ospalé přímořské vesničky Hovenäset přišla bílá zima. August Strindberg je šťastnější než kdy dřív: jeho vetešnictví si vede skvěle, a navíc je čerstvě zamilovaný. Během mrazivé lednové noci však jeho idylou otřese požár, který zničí dvě chatky u moře. Jedna patřila …

Obrázek podcastu Ženitba

Ženitba

Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky. V rozhlasové adaptaci Ženitby, kterou v roce 1982 natočil režisér Jan Lorman, účinkují kromě Ivy Janžurové v hlavní roli Agáty ještě Jiři…

Obrázek podcastu Zahradnictví

Zahradnictví

Rodinný přítel vezme za srdce, z Dezertéra zamrazí a Nápadník vás rozesměje. Tragikomická rodinná sága, pokrývající plochu mezi roky 1939 a 1959, vykresluje osudy tří sester Bedřišky, Ely a Vilmy a jejich blízkých od 2. světové války až po 50. léta. Válečnou romanci (Ro…

Obrázek podcastu Odpojený muž

Odpojený muž

Jak se mají mladí muži v dnešním světě? Mezinárodně uznávaný psycholog Philip Zimbardo ve spolupráci s kolegyní Nikitou Coulombovou ukazují, jak se mužnost ocitá v krizi. Upozorňují na zoufalou neschopnost současných mladíků dospět a odolat nástrahám virtuální reality. …

Obrázek podcastu Řečiště

Řečiště

Komorní drama pro dva herce Řečiště vypráví příběh ženy, kterou dostihla vlastní minulost. Odehrává se za druhé světové války. Hlavní hrdinka, úspěšná pražská divadelní herečka, se dostane do hledáčku gestapa poté, co její manžel emigroval na Západ. Před zatčením uteče …

Obrázek podcastu Den, kdy se potkali

Den, kdy se potkali

Co všechno se dá prožít během jediného dne? Dva hrdinové této knihy, mladý muž a mladá žena, se dozvědí leccos o sobě i o svých blízkých a uprostřed rušných pražských ulic zahlcených všudypřítomnou reklamou absolvují nejeden rozhovor, který bude mít zásadní vliv na jeji…

Obrázek podcastu Dcera impéria

Dcera impéria

První kniha ze Ságy o impériu zavede posluchače na druhou stranu trhliny. Domovský svět tsuranů, jejichž výpadům museli čelit hrdinové série Trhlinové války, se od Midkemie liší v mnohém. Vládnou zde přísné tradice a nelítostná politická hra. V ní musí obstát mladá Mara…

Obrázek podcastu Velice lehká smrt

Velice lehká smrt

Krátká a stručná audiokniha o smrti. Jak pochopit a přijmout stáří. Novela z roku 1964, která vyšla česky jedinkrát v roce 1967, v mnohém překročila svou dobu. Autorka v ní líčí posledních několik týdnů života své matky. Téměř reportážní až naturalistické líčení fyzické…

Obrázek podcastu Doktor Marcus a jeho rod

Doktor Marcus a jeho rod

Historický příběh z prostředí slavné berlínské nemocnice Charité. Napsal Jaroslav Dietl, rozhlasová úprava a režie Jaroslav KodešPo úspěšném televizním seriálu Nemocnice na kraji města dostal Jaroslav Dietl v roce 1980 od východoněmecké televize nabídku, aby napsal po…

Obrázek podcastu Osmnáct pod nulou

Osmnáct pod nulou

Třetí temný případ Fabiana Riska. Třetí mrazivý thriller z pera švédského bestselleristy Stefana Ahnhema. Automobilová honička u helsingborského přístavu skončí pro jeden vůz tragicky – pádem do ledových vod. Na předním sedadle je nalezen jeden z nejvlivnějších švédskýc…

Obrázek podcastu Katyně

Katyně

Jak pomoci přenádherné dívce Lízince Tachecí, které by každý muž snesl modré z nebe, když ji nevezmou ani na gymnázium ani na konzervatoř ani na jinou školu s maturitou?? Nezbývá než otevřít složku PST! a přijmout ji do nultého ročníku tajné školy pro popravčí, aby se s…

Obrázek podcastu Moucha

Moucha

Další z řady detektivek velmi úspěšného a oblíbeného slovenského spisovatele Dominika Dána nás zavádí na Slovensko rok po sametové revoluci. Nejen slovenští kriminalisté se v té době musí potýkat s nárůstem zločinů, brutality i vražd. Jedním z případů je i vražda mladéh…

Obrázek podcastu Fantasma

Fantasma

Vítejte ve Fantasmě. Platí tu jen dvě pravidla: Přežít a nepropadnout lásce. Když Ofélii a Genevieve náhle zemře matka, nemají ani čas truchlit. Ofélie totiž zdědila nejen mocnou nekromantskou magii, ale také obrovský dluh na jejich domě. Situace se však brzy ještě zho…

Obrázek podcastu Umírání na splátky

Umírání na splátky

Napětí do poslední věty. Ve třech krimi povídkách, které spojuje postava novináře Jakuba Krčmáře, se vyskytují oběti z různých prostředí. A pachatelé mají také odlišné motivy k vraždě. Nenávist, touhu po penězích, strach… Tři kriminální povídky – Slizké doteky pijavice,…

Obrázek podcastu Poslední role

Poslední role

Jiří Horák. Rozhlasová hra o životě předčasně zemřelé herečky Jarmily Horákové. Herečky, která ve dvacátých letech zazářila na scéně Osvobozeného i Národního divadla.Osoby a obsazení: Jarmila Horáková (Zlata Adamovská), Milada Čálková (Taťána Fischerová), Isabela Horáko…

Obrázek podcastu Sběratel kostí

Sběratel kostí

Vraha, co se nedá chytit, odhalí jedině detektiv, který se nemůže hýbat. Newyorské bezpečnostní složky jsou v pohotovosti kvůli konferenci OSN, situaci však zkomplikuje nález těla bizarně zavražděného muže. Pod tlakem okolností požádá policie o pomoc bývalého detektiva …

Obrázek podcastu Tanec s draky

Tanec s draky

Jen touha po moci je věčná... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Na východě, sužována svými nepřáteli, vládne jako královna města postaveného na prachu a smrti Daenerys, poslední potomek rodu Targaryenů, jejíž draci vyrostli d…

Obrázek podcastu Žárlivka

Žárlivka

Čeho všeho je chorobný žárlivec schopen, když ho pohltí obsese? Hlavní hrdinka Renáta, ponořená do vlastních obav a nedůvěry, prochází trýznivým vnitřním bojem, který se postupně stává destruktivní nejen pro ni samotnou, ale i pro její blízké. Když už se zdá, že narazi…

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Obrázek podcastu Voda (píseň z filmu Mazel a tajemství lesa)

Voda (píseň z filmu Mazel a tajemství lesa)

Mazel a tajemství lesa je nový film Petra Oukropce. Jedná se o rodinný film o dobrodružství na letním táboře. Film určený dětem a jejich rodičům ukáže nejen zábavu a krásu letních táborů v přírodě, ale odhalí i skutečná tajemství lesů. Když se totiž nedíváme, na každém …

Obrázek podcastu Tajomný závoj

Tajomný závoj

"Niektoré z temných stránok nového demokratického režimu - drogy a prostitúcia - na seba nedali dlho čakať, prejavili sa krátko po revolúcii. Chlapci z oddelenia vrážd sa s nimi stretávali bežne aj predtým, no v menej drastickej podobe. Dnes nemali šťastie, vrah sa čini…

Obrázek podcastu Magnolie a démon

Magnolie a démon

Nekromantka či telepatka? Od všeho něco, plus sexappeal a vražedný instinkt kobry královské, to je Magnólie. Díky svým psychickým schopnostem a jazyku ostrému jako břitva se zatím dostala z každé šlamastiky. Nyní však narazila na tvrdší protivníky, než je ona - na zombi…

Obrázek podcastu Kauzy & aféry.cz

Kauzy & aféry.cz

Sachergate, Lizner a kuponová privatizace v režii Harvardských fondů, ale také kauza LTO čili lehkých topných olejů, která ukazuje temnou a krvavou tvář „divokých devadesátek“. Trable dvanácti policejních prezidentů, kteří čelili četným aférám, jako byly Rumová aféra či…