Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Rilke: Píseň o lásce a smrti korneta Kryštofa Rilka

Audiokniha Rilke: Píseň o lásce a smrti korneta Kryštofa Rilka

Délka:

1 hod 5 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Poezie

Obrázek podcastu Smích prodlužuje život! 5

Smích prodlužuje život! 5

...aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka

Obrázek podcastu Krvavá voda

Krvavá voda

V istú septembrovú noc roku 1989 v malom mestečku na dalmátskom pobreží zmizne dievča. Po sedemnásťročnej Silve akoby sa zľahla zem a policajné pátranie neprináša nijaké výsledky. Naposledy ju videli na miestnej rybárskej zábave, a hoci existuje viacero teórií a podozri

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Mudrc, surfař a byznysmenka

Mudrc, surfař a byznysmenka

Knížka autora světoznámého bestselleru Mnich, který prodal své ferrari vypráví příběh Jacka Valentina, jehož životní cesta se v mnohém podobá životní pouti každého z nás. Jack se cítil lidsky hluboce nespokojený a nenaplněný, a proto se vydal pátrat po moudrosti, která

Obrázek podcastu Kanibal z Nine Elms

Kanibal z Nine Elms

První případ nové série autora bestsellerů Roberta Bryndzy v podmanivé interpretaci Martina Stránského. Před patnácti lety byla Kate Marshallová vycházející hvězdou londýnské policie. Dokázala vyřešit sledovaný případ nebezpečného a krutého sériového vraha s přiléhavou

Obrázek podcastu Nachové pustiny

Nachové pustiny

Sedmnáct let uplynulo od chvíle, kdy OSN schválilo bombardování Prahy. Katastrofu to neodvrátilo. Agresivní parazit pohlcuje zbytky zdevastované civilizace a proměnil krajinu v Nachové pustiny. Tomáš dosud žil v relativním bezpečí jedné z posledních výsep Čech. To se vš

Obrázek podcastu Pohádky tisíce a jedné noci 41-50

Pohádky tisíce a jedné noci 41-50

Pohádky tisíce a jedné noci - pátá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Obrázek podcastu Poslední kmotr

Poslední kmotr

Krvavý byznys smí mít jediného vůdce. Přebytečné čeká svaté přijímání bez hostie, bez vína a bez slitování. Mafiánský don Domenico Clericuzio byl v přesladkých letech šedesátých natolik prozíravý, že dal včas vystřílet elitu konkurenčního klanu z Bronxu. Současně rozhod

Obrázek podcastu Ostrovskij: Vlci a ovce

Ostrovskij: Vlci a ovce

Z obsáhlého komentáře Karla Palouše k původnímu 2LP albu "A.N.Ostrovskij Vlci a ovce", které vydal Supraphon v roce 1987 a které nyní vychází poprvé digitálně: ...Jaká je asi idea jeho (Ostrovského) vynikající komedie "Vlci a ovce". Na co útočí: na kariérismus, na moc p

Obrázek podcastu Vyhnankyně

Vyhnankyně

Emocemi nabitý román o třech ženách, jejichž osudy se propletou v Austrálii devatenáctého století, kde bojují za vykoupení a svobodu. Když naivní mladá guvernantka Evangeline otěhotní se synem svého zámožného londýnského zaměstnavatele, netuší, jak závažné to pro ni bud

Obrázek podcastu Vyžeňte lvy!

Vyžeňte lvy!

Josef Vinklář jako císař Dioklecián, Oldřich Vízner jako Lazar, Daniela Kolářová jako Marta, Ladislav Mrkvička jako Pilát a Ivan Trojan jako Josef Arimatejský. To je jen část skvělého hereckého obsazení, které režisérka Lída Engelová získala pro svou inscenaci Vyžeňte l

Obrázek podcastu Cikáni a jiná próza

Cikáni a jiná próza

Cikáni jsou jediným Máchovým dokončeným románem, nepočítáme-li Křivoklad koncipovaný jako součást nedopsané historické tetralogie Kat. Cikáni jsou motivem blízcí Máji. Nahrávka dále obsahuje snovou Pouť krkonošskou a povídky Večer na Bezdězu a Marinka známé pod společný

Obrázek podcastu S Blbounem za velkým dobrodružstvím

S Blbounem za velkým dobrodružstvím

Jeníček, Mařenka a jejich svérázný kamarád Blboun nejapný jsou zpět a s nimi i známé postavy ze světa pohádek. Tentokrát se dozvíme pravdu o tom, jak to bylo se Šípkovou Růženkou, Otesánkem nebo Čertem a Káčou. To pravé velké dobrodružství ale začne v okamžiku, kdy se J

Obrázek podcastu Eliška Andílek

Eliška Andílek

Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov

Obrázek podcastu Kati ve službách císařů

Kati ve službách císařů

Práce popravčího není lehká. Druhý díl kroniky katů Mydlářů zachycuje události let 1610–1622. Syn pražského popravčího uvádí vzpomínky svého otce, z nichž k nejtíživějším patří stínání hlav českých pánů v roce 1621. Druhá kniha katovské kroniky zachycuje události let

Obrázek podcastu Žena pro třetího krále

Žena pro třetího krále

Královna Richenza, jedna z nejzajímavějších ženských postav českých dějin na počátku 14. století přichází do Čech coby velmi mladá nevěsta krále Václava II., plná nadějí a iluzí. O ty jí velmi rychle připraví nejen sám Václav, ale hlavně jeho děti a jejich chůvy, které

Obrázek podcastu Čuníkův supertajný deník

Čuníkův supertajný deník

Dobrodružný příběh bezelstného Čuníka, který se svým nejlepším kamarádem Kačerem vyzraje nad Zlými kuřaty i mlsným panem Sedlákem a paní Sedlákovou. Čuníkovi je právě 465 dnů a rozhodl se začít si psát deník. Ale je supertajný. Nesmí ho nikdo otevírat. Obzvlášť ne ti, k

Obrázek podcastu Deset českých soudniček

Deset českých soudniček

Soudnička byl kdysi čtenáři vyhledávaný novinářský žánr a mezi jeho autory patřili např. Karel Poláček, František Němec nebo Rudolf Těsnohlídek. Tyto i další mistry pera najdete v našem výběru.Ze slavných soudniček čtou: Bára Hrzánová, Otakar Brousek, Václav Vydra a Jiř

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Na Seně

Na Seně

Vzduchem se nesla vůně sena, klubovna byla jejich domovem a čas chlapectví se zdál být věčný. Aspoň tak to vypadalo na začátku parného léta toho roku, kdy Šíma potkal Vojtu a Tobiáše a společně zosnovali pomstu na nenáviděném starém Habešovi, který jim už dlouho škodil.

Obrázek podcastu Pelyněk: Díl 3

Pelyněk: Díl 3

Na hlavy odpůrců Nové republiky dopadá ostří mechanické sekery. V císařských laboratořích se rodí bojové stroje, metropoli brzy pohltí plameny vzdušné bitvy. Válka vrcholí a naděje na vymýcení pelyňku mizí. O záchranu světa se pokusí syn vůdce monarchistů i žena putujíc

Obrázek podcastu Předepíšeme vám kočku 2

Předepíšeme vám kočku 2

Okouzlující pokračování oceňované japonské knihy Předepíšeme vám kočku, v němž klinika Kokoro pro léčbu duše znovu otevírá své brány. V rušném Kjótu, v pátém patře budovy na konci zapadlé uličky sídlí klinika pro léčbu duše Nakagjó Kokoro. Najít ji může ovšem pouze ten

Obrázek podcastu Případ pohřešovaného háčka

Případ pohřešovaného háčka

Další případy netradiční detektivní party, jíž tvoří tramp, vodák, amatérský detektiv s přezdívkou Hároš a kapitán kriminálky Jan Sladký, přezdívaný Kozina, kterou měli čtenáři poznat v předešlé autorově knize Případ zatoulanýho rybáře (Beletris, 2017). Přitažlivost a v

Obrázek podcastu 101 esejů, které změní vaše myšlení

101 esejů, které změní vaše myšlení

Brianna Wiest si v posledních letech vydobyla reputaci autorky jímavých filozofických textů. V této nově uspořádané sbírce se dočtete, proč by se vaše jednání nemělo řídit vášní, nýbrž účelem, proč se nebránit negativnímu myšlení, jak nacházet smysl v rutinních záležito

Obrázek podcastu V hospodě

V hospodě

V hospodě je sbírkou 48 básní o hospodě a pivu jako českém bohatství, součástí naší tradice a kultury. Co vše lze u toho zažít je podáváno s mírnou dávkou humoru.