Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Richardovy živé hračky

Audiokniha Richardovy živé hračky

Délka:

12 hod 30 min

Čte:

Jiří Wittek

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Taras Bulba

Taras Bulba

Hrdinská Gogolova epopej na oslavu vrcholné doby záporožského kozáctva, kteří jsou stateční, velkorysí, živelně veselí a oddaní svému lidu. Tímto obdobím je 16. 17. století, kdy potomci uprchlíků bojují proti tatarským nájezdům a vedou osvobozenecký boj proti polské šl

Obrázek podcastu Hašek: To nejlepší ze Švejka

Hašek: To nejlepší ze Švejka

Jak již titul napovídá, jde o perly z klasiky českého humoru od Jaroslava Haška. Dokonalému přednesu Jana Wericha úspěšně sekundují Jiřina Šejbalová (paní Müllerová) a Vlasta Burian (feldkurátKatz). Nahrávky z let 1953-1966 patří mezi klenoty archivu SUPRAPHONu!

Obrázek podcastu Příběhy památných stromů

Příběhy památných stromů

„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m

Obrázek podcastu GUMP - Jsme dvojka

GUMP - Jsme dvojka

Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projdou příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. Audiokniha pro všechny, kteří dokážou číst ze psích očí, ale i pro ty, kteří to zatím neumějí nebo nevěří, ž

Obrázek podcastu Hurvínek im Traumland

Hurvínek im Traumland

Původní LP album 1118 3345 "Hurvínek im Traumland" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul vychází poprvé digitálně

Obrázek podcastu Karafiát: Broučci

Karafiát: Broučci

Dramatizace jednoho ze základních děl české dětské literatury - pohádkového vyprávění evangelického kněze Jana Karafiáta o Broučkovi, o jeho tatínkovi a mamince, o jeho kamarádce Berušce, o jejím tatínkovi Kmotříčkovi a mamince Kmotřičce, o tetě Janince a dalších broučc

Obrázek podcastu Pláňka

Pláňka

Drama mladé ženy, která vášnivě touží po dítěti. Navzdory lhostejnosti svého muže, navzdory morálce své vesnice, navzdory sama sobě. Navzdory všem. Rozhlasovou inscenaci z roku 1965 natočil Miloslav Jareš v hlavní roli s Violou Zinkovou Španělský básník Federico García

Obrázek podcastu Žáček: Lyrická sezóna, Okurková sezóna

Žáček: Lyrická sezóna, Okurková sezóna

Původní LP album 11 0920-1 811 věnované dvěma významným sbírkám poezie Jiřího Žáčka vydal Supraphon v roce 1989 - nyní vychází poprvé digitálně. Verše pro dospělé, některé humorné, jiné jako zamyšlení nad životem, aforismy a parodie - získaly si své čtenáře a v interpet

Obrázek podcastu Cimrman v říši hudby

Cimrman v říši hudby

Ctitelé Cimrmanova génia se mohou radovat. Kompletní nahrávkou titulu Cimrman v říši hudby - včetně opery Úspěch českého inženýra v Indii rekonstruované hudebním skladatelem Janem Klusákem a nastudované pěvecky vyspělými členy souboru pod vedení dirigenta Pavla Vondrušk

Obrázek podcastu Skalní plemeno

Skalní plemeno

Kamenité Posázaví bylo častým těžištěm námětů románů Jana Morávka (1888-1958), českého prozaika, jehož realistické až kronikářské příběhy vyhledávali čtenáři především ve 40. letech 20. století. Autor s blízkou znalostí vylíčil osudy lidí ze sázavského poříčí s jejich z

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 8

Povídky Šimka a Grossmanna 8

Poslední, osmý díl povídek známé tvůrčí dvojice z éry tzv. malých divadel završuje úspěšnou řadu vydávanou od r. 1994. Osobitá a profesionální interpretace Jiřího Krampola je umocněna klavírními improvizacemi na známé melodie z Grossmannových písniček v podání Vladimíra

Obrázek podcastu Ententýky - říkadla, hádanky a rozpočítadla pro nejmenší

Ententýky - říkadla, hádanky a rozpočítadla pro nejmenší

Říkadla, hádanky, písničky a pohádky pro děti Hrají, vyprávějí a zpívají Taťána Medvecká, Alfréd Strejček a Pavel Jurkovič Malé děti rády poslouchají pohádky, milují říkadla, básničky, rozpočítadla a zvláště pak písničky. To všechno přirozeně a zábavně rozvíjí jejich sc

Obrázek podcastu Václav Holzknecht Hovory k sobě

Václav Holzknecht Hovory k sobě

Původní LP album 8018 0212 "Václav Holzknecht Hovory k sobě" vydal Panton v roce 1981 - nyní tento titul s překrásným vyprávěním o životě plném hudby vydává Supraphon poprvé digitálně. Profesor JUDr. Václav Holzknecht (2. 5.1904 - 13. 8. 1988) byl český klavírista, hud

Obrázek podcastu 2010: Druhá vesmírná odysea

2010: Druhá vesmírná odysea

Discovery stále pluje vesmírem. Ke kosmické lodi Discovery míří mezinárodní posádka, která má nejen objasnit příčiny havárie, ale zejména prozkoumat záhadné vesmírné těleso. „Omlouvám se, že ruším oslavy, ale máme problém,“ obrací se palubní počítač Hal k členu posádky

Obrázek podcastu Hrubín: Čarovné pohádky

Hrubín: Čarovné pohádky

Z oblíbené knížky básniček a pohádek básníka Františka Hrubína Špalíček čte Josof Kemr pohádku o Červené Karkulce, Sněhurce, Perníkové chaloupce a méně známou pohádku Kráska a Netvor.

Obrázek podcastu Čarek: Od jehly k mašinkám

Čarek: Od jehly k mašinkám

Původní titul 0 28 0406 Od jehly k mašinkám básníka JANA ČARKA (*29.12. 1898 - †27.3.1966) vydal Supraphon v roce 1968 - nyní tuto nahrávku veršů pro předškolní děti o nejrůznějších věcech denní potřeby vydáváme poprvé digitálně

Obrázek podcastu Trpělivě obnošené tělo

Trpělivě obnošené tělo

Výběr z knihy životních osudů a vzpomínek režiséra, herce a překladatele Josefa Červinky. Prošel exilem, totalitou a dožil se i demokracie. Cestou potkal mnoho známých a zajímavých lidí, vytvořil řadu divadelních a rozhlasových her a nepočítaně překladů z angličtiny. S

Obrázek podcastu Jubileum

Jubileum

Absurdní poezie textů Jana Vodňanského je nadčasová a trvalá K nedožitým osmdesátým narozeninám textaře, básníka, zpěváka, herce a autora svérázných proslovů vychází výběr z představení Jana Vodňanského a Hani Navarové, které uváděli v Činoherním klubu v novém tisícile

Obrázek podcastu Všechny moje hlasy

Všechny moje hlasy

Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu

Obrázek podcastu Život po životě

Život po životě

Vzpomínky těch, kteří přežili svou klinickou smrt. Přelomová kniha tématu posmrtného života, která nastartovala celý vědní obor a demytizovala pocity těch, kteří se dostali do prožitků blízkých smrti. Prožitky blízko smrti zažívaly všechny generace lidstva. Především v

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 1

Povídky Šimka a Grossmanna 1

Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed

Obrázek podcastu Vinnetou  - Poslední výstřel

Vinnetou - Poslední výstřel

Náčelník Apačů umírá, ale legenda zůstává. Poslední díl příběhů o pevném přátelství Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda končí tragickou smrtí náčelníka Apačů. Poslední díl příběhů o pevném přátelství Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda končí trag