Obrázek podcastu Rekviem za Pluto

Audiokniha Rekviem za Pluto

Délka:

5 hod 10 min

Čte:

Vojtěch Hamerský

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Černé srdce

Černé srdce

Krveprolití ještě zdaleka neskončilo. Juraj Červenák si jde vlastní cestou a ničí iluze z dětství. Autor převyprávěl staré ruské bohatýrské byliny jako klasické hrdinské fantasy. Juraj Červenák svým nápadem přepsat ruské bohatýrské byliny do hrdinské fantasy ničí iluze …

Obrázek podcastu Sherlock Holmes a Ďáblův prach

Sherlock Holmes a Ďáblův prach

Co skrývá tajemná zpráva napsaná těsně před smrtí, a jakou roli v ní hraje muž, jehož život byl plný honů na divokou zvěř? Londýn, rok 1884. Sherlock Holmes a Dr. Watson jsou povoláni k případu otráveného nájemníka, jehož poslední činy zanechaly více otázek než odpověd…

Obrázek podcastu Spánek rozumu plodí příšery

Spánek rozumu plodí příšery

Pandemie koronaviru přináší záplavu otázek, ale málo jasných odpovědí. Komu věřit, když je všude plno „odborníků“? Může virus zemřít? A jak se z virů chcípáčků stávají světoví šampióni? Jak bude probíhat očkování proti covid-19? Máme se obávat silného státu? Pandemie k…

Obrázek podcastu Ostrov Entry

Ostrov Entry

Když detektiv Sime Mackenzie nastupuje na palubu letadla, ani se neohlédne. Cesta na ostrov Entry pro něj představuje šanci utéct hořké směsi osamělosti a lítosti nad svým dosavadním životem ve městě. Z montrealského letiště odjíždí jako součást osmičlenného vyšetřovací…

Obrázek podcastu Ach jo, to by se policistovi stávat nemělo

Ach jo, to by se policistovi stávat nemělo

Je možné, aby český policista zažíval podobné maléry a trapasy jako filmoví hrdinové Johnny English nebo inspektor Clouseau ? Pro mladého začínajícího policistu Sváťu žádný problém. Jakmile nastoupí k policii, hned první den se dostane do velkého průšvihu, po kterém oče…

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Obrázek podcastu Pán čarodějů

Pán čarodějů

Pokračování úspěšného fantasy románu Petry Slovákové Střípky času vychází konečně i jako audiokniha! Jana společně s Petrem dokázali porazit obávaného čaroděje Mabroka a těšili se na společnou budoucnost. Nic ale není tak snadné, jak si oba představovali. Svými činy dal…

Obrázek podcastu Vianočná nádielka

Vianočná nádielka

Každý detektív z oddelenia vrážd raz urobí chybu, tento rok to vyšlo na Hanzela - prihlásil sa do služby rovno na Štedrý deň. Prihlásil sa dobrovoľne, čo nešlo kolegom do hlavy. Všetci ho odhovárali, argumentovali, že po Burgerovi je najstarší detektív na oddelení, má p…

Obrázek podcastu Stopy dávnej minulosti - Slovensko v praveku

Stopy dávnej minulosti - Slovensko v praveku

Stopy dávnej minulosti - Slovensko v praveku sú výsledkom práce tridsiatich rokov, počas ktorých Pavel Dvořák o najstaršej histórii napísal desať kníh a nakrútil sto dokumentárnych filmov. Je to rozprávanie o najstarších dejinách Slovenska a sumár obohatený tým najdôlež…

Obrázek podcastu Ako na zlato – Peniaze pre neveriacich

Ako na zlato – Peniaze pre neveriacich

Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o zlate. Juraj Karpiš, autor populárnej knihy o finančnej kríze Zlé peniaze, vás krok po kroku prevedie dôvodmi a technickými aspektmi sporenia kúpnej sily v zlate. Zlato je unikátnou poistkou voči zlým politickým, ekonomickým a finančn…

Obrázek podcastu Tři večery s dědou aneb Vyprávění o Pučálkovic Amině

Tři večery s dědou aneb Vyprávění o Pučálkovic Amině

Další z úspěchů dlouholetého tvůrčího tandemu dramaturgyně Jaroslavy Sterjčkové a režiséra Jiřího Horčičky. Rozhlasová inscenace, která vznikla na motivy slavné knížky herce Jindřicha Plachty.

Obrázek podcastu Dlouhé stíny

Dlouhé stíny

Antologie tajemných i mrazivých povídek o minulosti, která ne a ne zůstat minulostí. Jedenáct českých autorek a autorů ve svých příbězích zpracovalo téma starých hříchu i dobře střežených tajemství. Rádi doufáme, že to, o čem se nemluví, jednou přestane existovat, snad …

Obrázek podcastu Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí

Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,…

Obrázek podcastu Halt v nebezpečí

Halt v nebezpečí

Audiokniha Halt v nebezpečí je devátým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Halt, Horác a Will sledují Tennysonovu stopu do Pikty. Jsou odhodláni zastavit kazatele nezasvěcených a jeho zbylé stoupence dřív, než překročí hranice do Araluenu. V Clonmel…

Obrázek podcastu Mycelium II: Led pod kůží

Mycelium II: Led pod kůží

Věci, které zůstávají utajeny naší mysli, nad námi získávají moc. Tak dlouho Lodě čekaly – a konečně ho našly. Jejich sdílené vědomí se obrací ke Studni planetárního ticha, kde je Aš~šád z Fomalhiwy i Lucas Hildebrandt, a vybírají si svou oběť. Össeanka Kamëlë cítí Jeji…

Obrázek podcastu Rok v Provenci

Rok v Provenci

„Vítejte v krajině levandule, výborného vína a lanýžů.“ Humorné vyprávění, ze kterého dýchá provensálská atmosféra plná skvělého jídla, místních zvyků a svérázných postaviček. Rok v Provenci je první částí volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nejvybraněj…

Obrázek podcastu Král v nesnázích

Král v nesnázích

Detektivní příběh z prostředí nejstarší stolní hry. Sedmdesátá léta dvacátého století. Bulharské Slunečné pobřeží hostí mezinárodní šachový turnaj. Mezi velké favority patří i český zástupce Michal Talián. Ten je však při přerušené partii nalezen v hotelové chodbě mrtv…

Obrázek podcastu Pučálkovic Amina

Pučálkovic Amina

Humoristické vyprávění Jindřicha Plachty o trampotách s nalezeným štěnětem, z něhož nakonec vyroste žirafa. Děti pana poštovního tajemníka Pučálky našly na místě bývalého cirkusu štěně a teprve po mnoha ztřeštěných příhodách a dobrodružstvích zjistí rodina, že doma přec…

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Obrázek podcastu Holoubek

Holoubek

Příběh sleduje osudy mladého Josefa Holoubka, premiantského studenta, který kvůli nečekané zkoušce z matematiky ztratí šanci na další vzdělání. Rozčarovaný se vydá na cestu kněžského semináře, kde nalezne své skutečné poslání a upřímné přátelství. Jako kněz prožije idyl…

Obrázek podcastu Jiráň & Palla: Zmatky Hanuše Hanuše

Jiráň & Palla: Zmatky Hanuše Hanuše

Brouci v hlavě, ohryzávači nohou a jiná milá zvířátka To, co zakrátko uslyšíte, je zvukový medailon Jiřího Lábuse. Jiří Lábus je známý český herec. Je tedy na místě, abych ho trochu přiblížil. Stačí na to jediná věta: Nic lidského a nelidského mu není cizí. Jeho hlas us…

Obrázek podcastu Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle

Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle

Jiří Dědeček Pohádky o Malé tlusté víle Režie Kristýna Žantovská Nahrávka z archivu Českého rozhlasu Písničkář, básník, spisovatel a překladatel Jiří Dědeček napsal pohádkovou knihu, ke které ho inspirovaly jeho dvě malé dcery a zvláště pak jejich hračky. Ty mezi sebou…

Obrázek podcastu Skoncovat s Eddym B.

Skoncovat s Eddym B.

Syrové a drsné svědectví o chudobě a jinakosti. Drsné svědectví o strastiplném dětství v chudé rodině na francouzské vesnici. Eddy je gay, a rodina i širší komunita jím proto opovrhuje. Román, který vyvolal ve Francii literární senzaci, byl přeložen do více než dvaceti…

Obrázek podcastu Klub sebevrahů

Klub sebevrahů

Klub sebevrahů představují tři volně spojené příběhyprince Florizela z Bohemie Účinkují: Princ Florizel - Vladimír Dlouhý Vypravěč - Petr Kostka Geraldin - Aleš Procházka Mladík - David Novotný Předseda - Rudolf Pellar Dáma majestátních rozměrů - Gabriela Wilhelmová D…

Obrázek podcastu Vládce vzduchu

Vládce vzduchu

Desetidílná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele André Laurieho nese hrdý název Vládce vzduchu.Někdejší spolupracovník Julesa Verna se v tomto vyprávění vydal po stopách svého slavného učitele: hrdinové jeho příběhu sestrojí s pomocí tajemného kovu irk…