Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Recital 1966

Audiokniha Recital 1966

Délka:

1 hod 40 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Smäd

Smäd

"Dvojitá porcia temnej imaginácie Jozefa Kariku vychádza ako dvoj-audiokniha Hlad/Smäd. Každá z audiokníh ponúka samostatný zážitok, no pri čítaní oboch nadobúda príbeh nové významové vrstvy. Neprirodzene vysoký muž s kufrom, v ktorom sa ukrývajú tie najhoršie nočné mor

Obrázek podcastu Kde kvete tráva

Kde kvete tráva

V noci na 27. května 1980 proběhl v jihokorejském Kwangdžu nejhorší masakr civilistů nařízený vlastní vládou, jaký moderní dějiny země pamatují. Pod záminkou potírání komunistické diverze schválili čelní představitelé státu vojenský zásah k potlačen í lidových nepokojů,

Obrázek podcastu Hodinář

Hodinář

Ota Dub po osvobození pracoval nejprve jako primář interního oddělení liberecké nemocnice, od roku 1953 tamtéž jako krajský internista; v letech 1955-1978 působil ve stejné funkci v Ústí nad Labem. Významněji se prosadil teprve v sedmdesátých letech, kdy publikoval řadu

Obrázek podcastu Sleva 50% - Milý Johne

Sleva 50% - Milý Johne

Jednoho dne dostane osamělý voják kdesi v Iráku dopis, začínající oslovením Milý Johne… John Tyree je vojákem americké armády, k níž se nechal naverbovat po střední škole jen proto, aby nějak naložil se svým bezcílným životem. Po letech strávených ve válce na Balkáně se

Obrázek podcastu Nenechali sa zlomiť

Nenechali sa zlomiť

Táto audiokniha je autentickým svedectvom nádeje, odvahy a nezlomnosti jej aktérov. Dokumentuje osudy 21 politických väzňov z 50. rokov 20. storočia a ľudí prenasledovaných komunistickým režimom, ktorí prežili najťažšie obdobie tejto éry – popravy blízkych, dlhoročné vä

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Hordubal

Hordubal

Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z

Obrázek podcastu Na plný koule

Na plný koule

V osmadvaceti měl všechno, co kdy od života chtěl. Pak všechno zahodil, stal se dobrovolně nezaměstnaným, odjel na dva měsíce na Kubu a sepsal pro svého ztraceného kamaráda dopis s návodem, jak toho může dosáhnout i on. Ale i TY! A to stejně jako autor bez počátečního k

Obrázek podcastu Věc makropulos

Věc makropulos

Slavná divadelní hra s tématem dlouhověkosti. Věc Makropulos byla poprvé uvedena na jevišti vinohradského Městského divadla v roce 1922. Žánrovým určením je to komedie o třech dějstvích s přeměnou, byť v konečném vyznění komedií velmi hořkou. Audioverze z původní předlo

Obrázek podcastu Smrt boha smrti

Smrt boha smrti

Audiokniha vznikla na základě reevidovaného vydání knihy Smrt boha smrti a vychází k 80. výročí atentátu na Reinharda Heydricha. Audiokniha Smrt boha smrti předkládá příběh plný odvahy a sebeobětování, ale také zrady a kruté pomsty. Autor znal dobře všechny aktéry tohot

Obrázek podcastu Tři večery s dědou aneb Vyprávění o Pučálkovic Amině

Tři večery s dědou aneb Vyprávění o Pučálkovic Amině

Další z úspěchů dlouholetého tvůrčího tandemu dramaturgyně Jaroslavy Sterjčkové a režiséra Jiřího Horčičky. Rozhlasová inscenace, která vznikla na motivy slavné knížky herce Jindřicha Plachty.

Obrázek podcastu Grym, Erben, Němcová: Čertovské pohádky a Loupežníci v začarovaném lese navíc

Grym, Erben, Němcová: Čertovské pohádky a Loupežníci v začarovaném lese navíc

Klasické české pohádky s čertovskou tématikou, které napsali Božena Němcová, Karel Jaromír Erben, doplněné loupežnickou pohádkou Pavla Gryma. Do mluveného slova převyprávěli Václav Vydra, Miloš Kopecký,Martin Růžek a další.

Obrázek podcastu Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem

Hra podle románu Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh známý z filmu režiséra Miloše Formana z roku 1975, ověnčeného pěti Oscary. Před šedesáti lety vyšel poprvé román Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh o zneužití moci, manipulaci s vědomím lidí, o strachu

Obrázek podcastu Případ děsivé masky - Vzpomínky budějovického kata

Případ děsivé masky - Vzpomínky budějovického kata

Na zasedání budějovické městské rady pod vedením váženého purkmistra Floriána Kudrny se mělo toho dne jednat o rozšíření staré budovy radnice zakoupením vedlejšího měšťanského domu. Ne všichni radní ale s takovým nápadem souhlasili, schylovalo se k velké hádce, kterou v

Obrázek podcastu Zločin na Bezdězu

Zločin na Bezdězu

Dvacátý případ Oldřicha z Chlumu – vražda v jeho vlastním sídle Královský prokurátor a správce Bezdězu, Oldřich z Chlumu, svolává na své sídlo rodový sněm. Na hrad Bezděz, obklopený neprostupnými lesy, neočekávaně dorazí také dcery českého krále se služebnou Dagmar. Ta

Obrázek podcastu Zločiny v okolí Bezdězu

Zločiny v okolí Bezdězu

Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Dýka s hadem – čte Jan Hyhlík Píše se rok 1269 a Oldřich z Chlumu byl nedávno jmenován královským prokurátorem a správcem hradu Bezděz. Má čerstvě po svatbě, na l

Obrázek podcastu I'm your man: Život Leonarda Cohena

I'm your man: Život Leonarda Cohena

„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s

Obrázek podcastu Na jih od hranic, na západ od slunce

Na jih od hranic, na západ od slunce

Komorní milostný příběh, v němž hraje roli tajemství a osudovost, příběh ztrácení a nalézání, návratů k téže ženě, dilema muže, který má vše, o čem dřív mohl jen snít, a přesto tápe v domnění, že skutečnost je jiná, než jak se jemu či nám jeví… Milostný trojúhelník, v j

Obrázek podcastu Dej mi pokoj

Dej mi pokoj

Šest osudů. Šest pokojů. Jak dál? Táňa, Luis, Dušan, Josef, Marta a Adéla. Všichni už dospělí, ale nedokážou se z různých důvodů osamostatnit. Svůj život tráví ve svých pokojích, které nemají chuť, síly nebo odvahu opustit. Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý děts

Obrázek podcastu Dalila a výtah bez dveří

Dalila a výtah bez dveří

Žijí v tohle domě jenom podivíni? Jako by nestačilo, že mezi patry obíhá záhadný výtah bez dveří. Dalile, která se přistěhovala teprve nedávno, neušlo, že každý ze sousedů před ostatními něco tají. Má totiž na lidi nos. Klára Smolíková je česká spisovatelka, scenáristk

Obrázek podcastu Sonny Boy - Paměti

Sonny Boy - Paměti

K fanouškům nejen filmu se dostává tato exkluzivní autobiografie jedné z největších hereckých ikon minulého století. Al Pacino v knize popisuje svoje začátky v chudinských čtvrtích, temné dny strávené v ghettech a následnou lásku k hraní, která mu vydržela po celý život

Obrázek podcastu Bambini di Praga 1947

Bambini di Praga 1947

Devítidílná povídka v podání Oldřicha Kaisera nás zavede do roku 1947, doby, kdy narůstá strach z likvidace drobných živností a tak je tak snadné nalákat malé obchodníky a řemeslníky na pojištění „Opory ve stáří“. Groteskní příběhy party falešných pojišťováků, kteří nak

Obrázek podcastu Zvedá se vítr

Zvedá se vítr

Píše se rok 1997 a jižní Moravu sužují katastrofické povodně. Ve stínu všepožírajícího živlu navíc dojde v Hodoníně k vraždě. Mrtvolu krásné dívky najde v lese parta dětí a rozhodne se vypátrat viníka. Jeden z kamarádů, Filip, má totiž zvláštní dar: dokáže komunikovat s

Obrázek podcastu Mumínci a čarodějův klobouk

Mumínci a čarodějův klobouk

Ať se tam dělo, co dělo, na nudu nikomu času nezbývalo. A to byla přece velká výhoda. Není nad to, probudit se po dlouhém zimním spánku do prvního jarního rána... Všichni tvorečkové běhají v tajícím sněhu, hledají své věci, chvilku se zastaví na kus řeči, ale pak spěch